VER FIRINA 13 Mayıs Çarşamba Tarifleri

VER FIRINA 13 Mayıs Çarşamba Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: RÜZGÂR GÜLÜ MİLFÖY

 

MALZEMELER:

2 ADET MİLFÖY

3 ADET ÇİLEK

KREMASI İÇİN:

250 GR SÜT

62 GR ŞEKER

20 GR NİŞASTA

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

1 YUMURTA SARISI

ÜZERİ İÇİN:

YUMURTA SARISI

HAZIRLANIŞI:

MİLFÖYLERİ ENLEMESİNE ORTADAN KESİP 4 ADET KARE MİLFÖY YAPIN.

KÖŞE KISIMLARINDAN HİZA ALARAK MİLFÖYLERİN 4 KÖŞESİNİ DE KESİN AMA KOPARTMAYIN.

KREMA MALZEMELERİNİN HEPSİNİ TENCEREYE ALIP PİŞİRİN. KARIŞTIRARAK KREMA ELDE 

EDİN VE 3-4 DAKİKA MİKSERLE ÇIRPARAK SOĞUTUN.

MİLFÖYLERİNİZİN ORTA KISMINA 1’ER TATLI KAŞIĞI KREMADAN KOYUN VE KÖŞE 

KISIMLARINDAN 1’ER PARÇASINI İÇE DOĞRU KATLAYIN VE 1’ER DİLİM ÇİLEK KOYUN. 

YUMURTA SARISI SÜRÜP 210 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

GÖRKEM DOĞAN'IN KABAKLI VEJETERYAN PİZZA TARİFİ

 

 

PİZZA HAMURU 

5-6 ADET KABAK 

2-3 DİŞ SARIMSAK 

2 ADET YUMURTA 

1 TATLI KAŞIĞI KEKİK 

4-5 YEMEK KAŞIĞI UN 

1 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA 

100 GR CHEDDAR PEYNİRİ

TUZ, KARABİBER 

ACI TATLI DOMATES SOS 

4 TANE ORTA BOY DOMATES

1-2 YEMEK KAŞIĞI ESMER ŞEKER

1 YEMEK KAŞIĞI ELMA SİRKESİ

PUL BİBER

6-7 YAPRAK FESLEĞEN 

ÜZERİ İÇİN 

200 GR MOZARELLA PEYNİRİ 

150 GR MANTAR 

YEŞİL VE SİYAH ZEYTİN 

YAPILIŞI:

KABAKLARI RENDELEYİN. TUZ VE KARABİBERLE OVUN. SUYUNU SALINCA BİR BEZİN İÇİNE 

ALIP FAZLA SUYUNU SIKIN. KALAN MALZEMELERİ İÇİNE EKLEYİP BİR KAŞIK YARDIMI İLE 

KARIŞTIRIN. ÇOK NEMLİ YA DA ÇOK KURU OLMAMASINA DİKKAT EDİN. PİŞİRME KAĞIDININ 

ÜZERİNE YARIM SANTİM İNCELİĞİNDE YUVARLAK BİR ŞEKİLDE YERLEŞTİRİN. 190 DERECELİK 

FIRINDA ÜZERİ HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

DOMATESLERİN KABUKLARINI SOYUN. DÖRDE BÖLÜP ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARIN UFAK UFAK 

DOĞRAYIN. BİBERİ DE UFAK PARÇALAR HALİNDE DOĞRADIKTAN SONRA FESLEĞEN 

DIŞINDAKI MALZEMELERİ TAVAYA ALIN VE KISIK ATEŞTE 15 DAKİKA PİŞİRİN. 

KABAKLI TABANIN ÜSTÜNE DOMATES SOSUNU EKLEYİP MOZARELLA VE MANTARLARI DA 

EKLEYİN KAŞAR ERİYENE KADAR TEKRAR PİŞİRİN.

 

İHSAN ARI'NIN KABAK SARMA TARİFİ 

 

 

400 GR. KIYMA

4-5 AVUÇ DOĞRANMIŞ ISPANAK

1 ORTA BOY SOĞAN

2 DİŞ EZİLMİŞ SARIMSAK

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

TUZ – KARABİBER

4-6 ADET KABAK

DOMATES SOS İÇİN MALZEMELER

4-6 ADET KÜÇÜK KÜP DOĞRANMIŞ DOMATES

3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 ORTA BOY İNCE KÜP KESİLMİŞ SOĞAN

2 DİŞ EZİLMİŞ SARIMSAK

1 TUTAM KIYILMIŞ TAZE FESLEĞEN

1 TUTAM KIYILMIŞ MAYDANOZ

4-5 DAL TAZE KEKİK

1-2 YEMEK KAŞIĞI BALZAMİK SİRKE

TUZ – KARABİBER

DOMATES SOS İÇİN, SOS TENCERESİNDE ZEYTİNYAĞINI ORTA ATEŞTE KIZDIRIN. SOĞANI 

EKLEYİP YUMUŞAYINCAYA KADAR KAVURUN. SARIMSAĞI İLAVE EDİP 1 DAKİKA DAHA 

ÇEVİRİN. FESLEĞEN, MAYDANOZ VE KEKİĞİ KOYUP 1-2 DAKİKA DÖNDÜRÜN. AROMASI 

ÇIKAN BAHARATLAR SOSUN KIVAM ALMASINI ÇABUKLAŞTIRIR.

DOMATESLERİ, BALZAMİK SİRKE, TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİP KARIŞTIRIN VE 

KAYNAMAYA BIRAKIN. SOS KAYNAYINCA ATEŞİ KISIN VE EN AZ 30 DAKİKA PİŞİRİN.

SOSUNUZ KAYNARKEN ORTA BOY BİR TAVADA 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINI KIZDIRIN, 

İNCE DOĞRANMIŞ SOĞANI İLAVE EDİP PEMBELEŞTİRİN. SARIMSAĞI İLAVE EDİP KOKUSU 

ÇIKINCA KIYMAYI KOYUN VE KAVURMAYA DEVAM EDİN. TUZ VE KARABİBERLE 

BAHARATLANDIRIN. EN SON DOĞRANMIŞ ISPANAĞI EKLEYİP SÖNENE KADAR ÇEVİRİN 

VE ATEŞTEN ALIN.

KABAKLARI MANDOLİN YARDIMIYLA UZUNLANMASINA ŞERİTLER HALİNDE KESİN.

2 ŞERİDİ BİRİ DİĞERİNİN ÜZERİNE AZ GELECEK ŞEKİLDE KOYUN. DİĞER 2 ŞERİDİ ARTI 

ŞEKLİ VERECEK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİN. ARTININ ORTASINA KAVRULMUŞ KIYMA KOYUN VE 

ŞERİTLERİ ÜSTÜNE KAPATIN. KAPATTIĞINIZ KISIM ALTA GELECEK ŞEKİLDE FIRIN 

KABINIZA DİZİN. ÜZERLERİNE PİŞİRDİĞİNİZ DOMATES SOSUNDAN KOYUN.

180 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 30 DAKİKA PİŞİRİN

KABAKLI CEVİZ

 2 ADET KABAK

 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

 1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ 

 4 CHİLİ BİBER

 5-6 DİŞ SARIMSAK

 250 GR SÜZME YOĞURT

 2 ADET HAVUÇ

 YARIM BAĞ DEREOTU

HAVUCU RENDELEYİP SOTELEMEYE ALIN. KABAĞI DA SUYUNU SUYUNU SIKIP EKLEYİN. 

SARIMSAKLARI KIYIN, BİBERLERİ DOĞRAYIN VE TEREYAĞIYLA BİRLİKTE TAVAYA İLAVE EDİN.

DOĞRANMIŞ CEVİZ, TUZ, BİBER EKLEYİN. OCAKTAN ALIP YOĞURT VE DEREOTUYLA 

HARMANLAYIN. TEREYAĞINDA KIZDIRDIĞINIZ PULBİBERLE SERVİS EDİN.

 

ALP MEHMET SIY'IN FIRINDA KABAKLI SAKSI KEBABI TARİFİ

 

 

3 ADET BÜYÜK BOY KABAK (KABAKLAR GENİŞ OLACAK İÇLERİ DOLACAĞINDAN)  

2 ADET PATATES 

BİRKAÇ DAL DEREOTU 

1 ADET PATLICAN 

100 GR TEREYAĞI

300 GR TAVUK BUTTAN KUŞBAŞI (SOTELİK) 

YARIM LİTRE SIVI YAĞ

1 ADET KURU SOĞAN 

2 DİŞ SARMISAK 

2 ADET SİVRİ BİBER 

1 TATLI KAŞIĞI SALÇA

1 ÇORBA KAŞIĞI UN 

1 ÇAY KAŞIĞI RENDELENMİŞ MUSKAT

1 TATLI KAŞIĞI ESMER ŞEKER 

100 GRAM RENDE KAŞAR 

TUZ, KARABİBER VE KEKİK 

YAPILIŞI 

PATATESLERİ HAŞLAYIP EZERİZ. PATLICANI KÖZLEYİP, KABUKLARINI SOYUP EZERİZ.

1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞINI TAVADA KIZDIRIP EZILMİŞ PATATES VE PATLICANI DA 

EKLEYEREK, YARIM ÇAY KAŞIĞI MUSKAT RENDESİ TUZ VE KARABİBER EKLEYİP OCAKTAN 

ALIRIZ.

KABAKLARI YIKAYIP ÜZERİNE ÇİZİKLER VEREREK ALT TABAN İÇİN 1 PARMAK KALINLIĞINDA 

HALKALAR KESERİZ. 

ÜST TABAN İÇİN DE 2 PARMAK KALINLIĞINDA HALKALAR KESİP İÇİNİ OYARIZ VE TÜM 

KABAKLARI KIZGIN YAĞDA KIZARTIRIZ. 

TAVAYA ÇOK AZ YAĞ KOYUP TAVUK SOTELERİ KIZGIN TAVADA SUYUNU SALMASINA İZİN 

VERMEDEN SOTELERİZ.

DİĞER TARAFTA İSE 1 ÇORBA KAŞIĞI YAĞDA YEMEKLİK DOĞRANAN SOĞAN VE SARMISAĞI 

PEMBELEŞTİRİP İÇİNE ESMER ŞEKERİ, BİRAZ TUZ EKLEYIP MİNİK DOĞRANMIŞ SİVRİ BİBERİ DE 

EKLEYİP SOTELERİZ. 

UN VE SALÇAYI DA EKLEYEREK KOYU KIVAMLI BİR SOS OLUNCA PİŞMİŞ TAVUK ETİNİ, KALAN 

YARIM ÇAY KAŞIĞI MUSKATI VE KEKİĞİ DE EKLEYİP OCAKTAN ALIRIZ.

FIRIN TEPSİSİNE ORTASI OYULMAMIŞ OLAN KABAK KONUR ÜSTÜNE PATATESLİ VE 

PATLICANLI PÜREDEN KOYARIZ. OYULAN KABAK DA PÜRENİN ÜSTÜNE YERLEŞTİRİLİR 

ONUN İÇİNE İSE YAPTIĞIMIZ TAVUKLU BAHARATLI KARIŞIMDAN DOLDURURUZ, ÜSTÜNE 

BİRAZ KAŞAR PEYNİR RENDESİ SERPİP 150 DERECEDE EN AZ 10 DAKİKA PİŞİRİRİZ.

NOT: İSTENİLİRSE YAPILAN TAVUKLU KARIŞIMIN İÇİNE BİRAZ KAŞAR RENDESİ EKLENİR. 

FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA ÜSTÜNE İNCECİK KIYILMIŞ DEREOTU SERPERİZ.

 

OKAN KARADENİZ'İN SEBZELİ KABAK SANDALI TARİFİ

 

 

4 ADET KABAK

3 ADET DOMATES 

1 PAKET FRENK SOĞANI 

1 ADET KURU SOĞAN 

SARIMSAK

KEKİK

FESLEĞEN

DOLMALIK FISTIK

SUDA MOZARELLA 

100 GR GORGONZOLA PEYNİRİ

KABAKLARI ORTADAN İKİYE KESİN. ARDINDAN İÇLERİNİ KAŞIK İLE ÇIKARTIN. SOĞAN, 

SARIMSAK VE FISTIĞI KAVURUN. İYİCE KAVURDUKTAN SONRA KENARA ALIN VE DOMATES 

İLE FREN SOĞANINI; KEKİK, FESLEĞEN VE TUZU EKLEYİN. KABAKLARI HAŞLAYIN. ARDINDAN İÇ 

HARCI KABAKLARIN İÇİNE DÖKÜN. ÜZERİNE GORGONZOLA PEYNİRİNİ VE MOZARELLAYI 

KOYUN VE FIRINA VERİN.

 

ŞURA KARACA'NIN KEŞKÜLİ KABAK TARİFİ

 

 

 400 GRAM KUZU ETİ  SİNİRSİZ 

 KUŞBAŞI

 5 ADET KABAK

 YARIM SU BARDAĞI NOHUT KONSERVE

 YETERİ KADAR SU

 1 ADET SOĞAN

 YARIM DEMET MAYDANOZ

 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

 TUZ

 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

 1 ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİL

 1 ÇAY KAŞIĞI KARANFİL TOZ

 1 SU BARDAĞI ET SUYU

 2 ÇORBA KAŞIĞI NAR EKŞİSİ

ETLERİ VE SOĞANLARI KAVURUN. NOHUTLARI EKLEYİN. KABAKLARI TUZ VE KARABİBERLE 

MARİNE EDİP KIZARTIN, ETLERİN ÜZERİNE KAPATIN. GÜVEÇTE ET SUYU, KARANFİL, ZENCEFİL, 

TARÇINI KARIŞTIRIP ÜZERİNE DÖKÜN. 270 DERECEDE 30 DK PİŞİRİN. ET SUYU VE NAR 

EKŞİSİNİ KARIŞTIRIP ÜZERİNE DÖKÜN. 5 DK DAHA PİŞİRİP SERVİS EDİN.

Güncelleme: 14/05/2015 15:52:09
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.