VER FIRINA 13 Nisan Pazartesi Tarifleri

VER FIRINA 13 Nisan Pazartesi Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: TAVUKLU ISPANAK

 

MALZEMELER:

400 GR DONUK ISPANAK

1 ADET SOĞAN

3 DİŞ SARIMSAK

1 ADET YUMURTA BEYAZI

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 ADET TAVUK GÖĞSÜ

KARABİBER

KIRMIZI TOZ BİBER

TUZ

3 ADET CHERRY DOMATES

3 ADET MİSKET MOZERELLA

3 DAL DEREOTU

 

HAZIRLANIŞI:

SARIMSAK VE SOĞANI KÜP KÜP DOĞRAYIN. ZEYTİNYAĞINDA SOTELEYİN. 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI VE ISPANAKLARI İLAVE EDİN VE ISPANAKLAR PİŞENE KADAR SOTELEMEYE DEVAM EDİN.ISPANAKLARI CAM KASEYE ALIP BUZLUKTA 2-3 DAKİKA SOĞUTUN VE YUMURTA BEYAZINI İLAVE EDİP GÜZELCE KARIŞTIRIN.MUFFİN KALIPLARINIZI TEREYAĞI İLE BOLCA YAĞLAYIN. ISPANAKLARI MUFFİN KALIPLARINIZA GÜZELCE ORTASI BOŞ KALACAK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİN.

 

TAVUKLARINIZI İNCE UZUN ŞERİTLER ŞEKLİNDE DOĞRAYIN VE SOTELEYİN.TAVUKLARI ISPANAKLARIN İÇİNE DOLDURUN VE ÜZERLERİNİ TEKRAR ISPANAK İLE KAPLAYIN VE HAFİF BASTIRIN.190 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.CHERRY DOMATESLERİNİN ALT KISMINI BIÇAK İLE ÇİZİN. TAVAYA ÇİÇEK YAĞI DÖKÜN VE DOMATESLERİ 30 SANİYE SOTELEYİN. KABUKLARINI RESİMDEKİ GİBİ KOPARTMADAN SIYIRIN. MOZARELLA VE DEREOTU İLE SERVİS EDİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN BALLI VE KÖRİLİ FIRINDA TAVUK TARİFİ

 

 

MALZEMELER

8 ADET TAVUK BONFİLE

2 YEMEK KAŞIĞI BAL

1 TATLI KAŞIĞI KÖRİ

1 ADET SOĞAN

SOYA SOSU

2 DİŞ SARIMSAK

BİBERİYE

KARABİBER

KEKİK

ZEYTİNYAĞI

YANINA;

AKDENİZ YEŞİLLİĞİ 

ROKA

KIRMIZI KÖZLENMİŞ BİBER

TAZE FESLEĞEN

1 ADET SOĞAN

4 TANE ÇERİ DOMATES

 

YAPILIŞI

DERİN BİR KABIN İÇERİSİNDE BAL, KÖRİ, SOĞAN, SARIMSAK, BİBERİYE, KEKİK, SOYA SOSU, KARABİBER VE ZEYTİNYAĞINI KARIŞTIRIN. TAVUK BONFİLELERİ BU KARIŞIMIN İÇİNE YERLEŞTİRİN VE 2 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETİN. TAVADA SIVI YAĞI KIZDIRIN VE TAVUK BONFİLELERİ ARKALI ÖNLÜ 2’ŞER DAKİKA PİŞİRİN. DAHA SONRA 200 DERECEDE AYARLI FIRINDA 8-10 DAKİKA PİŞİRİN. SICAK OLARAK, YANINDA SALATA İLE SERVİS EDİN.

 

GÜLŞAH ZAMBUR'UN LIMONLU VE YESIL ZEYTINLI TAVUK

 

 

MALZEMELER:

5 PARÇA TAVUK KALÇA

1 TANE ORTA BOY SOĞAN

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1 TATLI KAŞIĞI ZENCEFİL TOZU

1 TATLI KAŞIĞI  EZİLMİŞ SARIMSAK (4 DİŞ)

1 TATLI KAŞIĞI TOZ KİŞNİŞ

1 TATLI KAŞIĞI KİMYON

1 TATLI KAŞIĞI TOZ PAPRİKA 

YARIM ÇAY KAŞIĞI ZERDEÇAL 

1 FİSKE SAFRAN 

1 SU BARDAĞI YEŞİL ZEYTİN

2 TANE LİMON

1 TANE TAVUK BULYON

1 BARDAK SICAK SU

TEREYAĞI

 

SERVİS İÇİN;

1,5 SU BARDAGI BASMATİ PİRİNÇ

3 SU BARDAĞI SICAK SU

1 TANE TAVUK BULYON

TUZ

TEREYAĞI

SÜSLEMEK İÇİN;

BİR AVUÇ İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOZ

 

YAPILISI:

FIRINI 200 DERECEYE AYARLATAVUK BUTLARINI BAHARATLARLA VE SARIMSAKLA HARMANLA. TAVADA TEREYAGINI ERITIP TAVUK BUTLARINI GUZELCE MUHURLE. SOGANLARI INCE INCE DOGRAYIP TAVANIN ICINE AT. ONUN UZERINE ZEYTINLERI VE 1 TANE INCE INCE DOGRADIGIN LIMONU ILAVE ET. TAVADA PISEN TAVUK BUTLARININ UZERINE 1 BARDAK SICAK SU DA ERITTIGIN BULYONU ILAVE ET.  SONRA  TAVUKLARIN UZERINE BIR TANE LIMONUN SUYUNU SYK. 15-20 DAKIKA KADAR TAVADA GUZELCE PISIR. ARDINDAN TAVADAKILERI BORCAMA AKTARIP IYICE PISENE KADAR 180 – 200 DERECE FIRINDA PISIR.

 

SERVIS ICIN:

BOS ZAMANINDA BASMATI PILAVINI HAZIRLA.TEREYAGINI ERIT UZERINE BASMATI PILAVINI ILAVE EDIP BIR IKI CEVIRDIKTAN SONRA 3 BARDAK SICAK SUYUN ICINDE ERITTIGIN BULYONU  VE TUZU ILAVE EDIP KISIK ATESTE HIC KARISTIRMADAN PISIR. TAVUKLARI YUVARLAK TABAGIN ORTASINA KOYUP KENARINA BASMATI PILAVINI YERLESTIR. SON OLARAK INCE INCE KIYDIGIN MAYDANOZLARLA SUSLEYIP SERVIS YAP.

 

MELİKE KÜL'ÜN BAHARATLI BUT DOLMASI TARİFİ

 

 

MALZEMELER

5 ADET KEMİKSİZ TAVUK BUTU

5 ADET YORGAN İĞNESİ (SARMAK İÇİN)

PAMUKLU İP (SARMAK İÇİN)

1 DEMET TAZE SOĞAN

1-2 ADET TAZE SARIMSAK

1 DEMET TAZE NANE

1 AVUÇ TAZE FESLEĞEN

500 GR HAŞLANMIŞ KESTANE 

KARABİBER

TUZ

KIRMIZI BİBER

TEREYAĞ

SIVIYAĞ

YARIM ÇAY BARDAĞI AZ TUZLU SOYA SOS 

1 TATLI KAŞIĞI BAL

SUSAM

LİMON

BİBERİYE

 

YAPILIŞI

SIVI YAĞDA SARIMSAK SOĞAN VE YEŞİLLİKLER SIRASIYLA HAFİFÇE SOTELENİR BAHARATLARI EKLENİR 1 YEMEK KAŞIĞI SOYA SOS EKLENİR AYRI BİR KAPTA TEREYAĞINDA HAŞLANMIŞ DOĞRANMIŞ KESTANELER SOTELENİR VE İKİ MALZEME HARMANLANIRBUTLARIN HER BİRİ TEK TEK DİBİNDEN UCUNA KADAR DİKİLEREK DOLMALIK BİBER GİBİ İÇİ DOLDURULACAK HALE GETİRİLİRZAMANDAN KAZANMAK İÇİN 5 İĞNE İSTEDİM HER BİRİNİ DİKİP HAZIR BIRAKICAM HAZIRLANAN HARÇ İÇİNE DOLDURULUR AĞIZ KISMI DİKİLİR YAĞLI KAĞIT YAYILMIŞ TEPSİYE DİZİLİR FIRINA VERİLİRÜZERLERİNE LİMON BAL YAĞ KARIŞTIRILIP FIRINA SÜRÜLÜR, BİR SÜRE SONRA FIRIN AÇILIR VE SUSAM SERPİLİR BİRER DAL BİBERİYE KONUR ÜZERLERİ ÇITIRDAYINCA FIRINDAN ÇIKARILIR İÇİNDEKİ TÜM YEŞİLLİKLERDEN BİRKAÇ ADET İLE SÜSLENMİŞ BİR TABAKTA SERVİS EDİLİR.

 

SALİH SADIKOĞLU'NUN TAVUK SARMA TARİFİ

 

 

KEMİKLERİNDEN SIYRILMIŞ BÜTÜN HALDE 1 ADET TAVUK

ÜZÜM YAPRAĞI

200 GR TOZ ANTEP FISTIĞI

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

DEĞİRMEN KARABİBER (ÇEKME)

1 ÇAY KAŞIĞI SEBZELİ ÇEŞNİ

50 GR MARGARİN

ADAÇAYI

BİBERİYE

2 ADET LİMON

2 ADET HAVUÇ

1 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ

1 YEMEK KAŞIĞI TANE KİŞNİŞ

 

YAPILIŞI:

BÜTÜN TAVUK KEMİĞİ SIYRILIR. STREÇ ÜZERİNE DERİSİZ HALDE YAYILIR VEDÖVÜLÜP İNCELTİLİR. ÜZERİNE TADINI ARTTIRMAK İÇİN TUZ VEGETAKARABİBER SERPİLİR. SONRA ÜZÜM YAPRAKLARI SERİLİR. SERİLENYAPRAKLARIN ÜZERİNE TOZ ANTEP FISTIĞI DÖKÜLÜR. VE STREÇ YARDIMYLARULO HALİNE GETİRİLİR. VE İKİ UCU SIKICA BAĞLANIR. ÜZERİ FULYO İLEKAPATILIR VE FIRIN TEPSİSİNİN İÇİNE 2 SU BARDAĞI SU KONUP 200 DERECEFIRINDA 20 DK PİŞİRİLİR. PİŞEN TAVUK AÇILIR VE DÖVÜLEN KİŞNİŞLER TEREYAĞİLE KARIŞTIRILIP TAVUĞA SÜRÜLÜR. BU ŞEKİLDE FIRINDA KIZARANA KADARPİŞİRİLİR VE HALKA HALKA KESİLEREK SERVİS EDİLİR.

 

SENEM ÖZKANTAR'IN TAVUK BALLOTİNE (ISPANAKLI TAVUK SARMA)

 

 

3 ADET KEMİKSİZ BUT AÇILMIŞ DERİLİ TAVUK

1 BAĞ ISPANAK 

RENDE MOZARELLA 

TOZ PARMESAN 

TEREYAĞI 

DUXELLE MALZEMELERİ (MANTARLI KARIŞIM)

TEREYAĞI 

1 PAKET KESTANE MANTARI

10 ADET ARPACIK SOĞAN

1 ADET TAZE KEKİK 

5 DAL MAYDANOZ

TUZ 

KARABİBER 

 

MANTARLARI ROBOTTA İNCELTİN. SOĞANLARI SOTELEYİN. MANTARI, KEKİĞİ, TUZU, KARABİBERİ EKLEYİN. MANTAR SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN. DOĞNAMIŞ MAYDANOZU EKLEYİN.ISPANAĞI TUZLU SUYA KOYUP HAŞLAYIN. BUZLU SUDA ŞOKLAYUN VE SUYUNU DÖKÜP ISPANAKLARI İYİCE SIKIN. TAVUĞU KURULAYIN, TEZGAHA KOYUN VE BAHARATLANDIRIN. ISPANAĞI İNCE BİR TABAKA HALİNDE YAYIN VE ORTASINA MANTARLI KARIŞIMI (DUXELLE) KOYUN. MOZARELLA VE PARMESANI EKLEYİP SARIN. 180 DERECEDE 18 DK PİŞİRİN. YANINA ARPA ŞEHRİYE PİLAVI 

 

1 SU BARDAĞI ARPA SEHRİYE 

2 SU BARDAĞI TAVUK SUYU 

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

İÇ BADEM 

DEREOTU

TUZ 

KARABİBER 

 

SIVI YAĞDA ARPA ŞEHRİYELERİ KAHVERENGİ OLANA KADAR BADEMLER İLE KAVURUN. 1 KAŞIK TEREYAĞI EKLEYİN. TUZ, KARABİBER VE TAVUK SUYUNU EKLEYİN. AĞZINI KAPATIN, PİŞTİKTEN SONRA DEREOTUNU EKLEYİN VE DEMLENMEYE BIRAKIN.

 

TAHSİN KÜÇÜK'ÜN KUŞ GÖZÜ TARİFİ

 

 

KEMİKSİZ DERİLİ AÇILMIŞ KALÇA BUT 5 ADET

 

İÇ HARCI İÇİN:

50 GRAM YEMEKLİK FISTIK

100 GRAM KAŞAR (RENDE)

50 GRAM KUŞ ÜZÜMÜ (SICAK SUDA ISLATILMIŞ)

1 DAL TAZE FESLEĞEN

3 DAL TAZE KEKİK

2 ADET MANTAR

TUZ, KARABİBER

 

BU MALZEMELERİN HEPSİNİ HARMANLAYIN. TUZ VE KARABİBERİ GÖZ KARARI EKLEYİN.AÇILMIŞ BUTUN ÜZERİNE BU HARCI KREM ŞANTİ SÜRER GİBİ KOYUN VE UFAK UFAK RULO PASTA SARAR GİBİ SARIP PİŞİRECEĞİNİZ BORCAMA DİZİN.

 

FIRINDA PİŞERKEN SOS İÇİN:

YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ 

YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

YARIM ÇAY KAŞIĞI KEKİK

1 ÇAY BARAĞI SIVI YAĞ  

1 DİŞ SARIMSAK (HAVANDA DÖVÜLECEK)

 

BUNLARI YAĞLA KARIŞTIRIN VE TAVUKLARIN ÜZERİNE SÜRÜP GERİ KALANINI PİŞİRDİĞİNİZ BORCAMA DÖKÜN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 225 DERECELİK FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİN.

SOS

5 ADET MANTAR (ELMA DİLİMLE)

2 DİŞ SARIMSAK 

200 GRAM KREMA

1 DAL TAZE FESLEĞEN

1 DAL TAZE KEKİK

AZ KARABİBER 

AZ TUZ

1 KAŞIK TEREYAĞI

 

YAĞLA BİRLİKTE TAVADA ELMA DİLİMİ OLARAK KESTİĞİNİZ MANTARLARI SOTELEYİN. 2 DİŞ SARIMSAĞI İNCE İNCE KIYARAK EKLEYİN. TAZE FESLEĞEN VE KEKİĞİN YAPRAKLARINI İNCE İNCE KIYARAK İÇİNE EKLEYİN. AZ TUZ VE KARABİBER EKLEYİN VE SOTELEYİN. EN SON 200 GRAM KREMAYI EKLEYİN. KAYNAYINCA KESİLMEMESİ İÇİN KARIŞTIRIN. KIVAM ALINCA ALTINI KAPATIN. SERVİS EDERKEN TAVUKLARIN ÜZERİNE GEZDİRİN.

 

ÜNAL TUTUCU'NUN BAHARATLI İSLİ TAVUK TARİFİ

 

 

6 ADET TAVUK KALÇA KEMİKSİZ

1 YEMEK KAŞIGI KURU KEKİK

1 YEMEK KAŞIĞI KURU ADAÇAYI

1 YEMEK KAŞIĞI KURU IHLAMUR

1 YEMEK KAŞIĞI BİBERİYE

1 YEMEK KAŞIĞI FESLEĞEN

KOKULU TOMURCUK ÇAY

KARABİBER

TUZ

 

YAPILIŞI;

ETE TUZ VE KARABİBER SÜRÜN 190 DERECEDE (IZGARA BÖLÜMÜNDE) ARKALI ÖNLÜ 20 DK. PİŞİRİN.YUVARLAK ÇELİK TENCEREYE BAHARATLARIN HEPSİNİ KOYUN, OCAĞI YAKIN. ÜZERİNE IZGARA TELİNİ KOYUN PİŞEN TAVUKLARI YERLEŞTİRİN, KAPAĞI KAPATIN. ALÜMİNYUM FOLYO İLE TENCERENİN ÜSTÜNÜ TAMAMEN KAPATIN. BÖYLECE BAHARATLARIN KOKUSU ETE SİNECEKTİR.

Güncelleme: 13/04/2015 17:44:15
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.