VER FIRINA 13 ŞUBAT CUMA YAYINI TARİFLER

VER FIRINA 13 ŞUBAT CUMA YAYINI TARİFLER

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF:REÇEL DOLGULU KALP KURABİYE

 

MALZEMELER:

3 SU BARDAĞI UN

2 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 SU BARDAĞI ŞEKER

225 GR TEREYAĞI

1 YUMURTA

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA EKSTRESİ

½ ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

½ ÇAY KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL

100 GR LABNE PEYNİRİ

100 GR TANELİ ÇİLEK REÇELİ

2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

 

HAZIRLANIŞI:

  • UN,KABARTMA TOZU VE TEREYAĞINI RONDODA ÇEKİN. 
  • HAMUR YOĞURMA KABINIZA ALIN.
  • PEYNİR VE REÇEL HARİÇ DİĞER MAZEMELERİ EKLEYEREK HOMOJEN BİR HAMUR ELDE EDİN.
  • HAMURUNUZU YAĞLI KAĞIT ARASINDA İNCE BİR KATMAN AÇIN VE BUZLUKTA 1-2 DAKİKA BEKLETİN KALP KALIPLARINIZLA HAMURLARINIZI KESİN.
  • İÇLERİNİ LABNE PEYNİRİ VE REÇELLE TAŞMAYACAK ŞEKİLDE DOLDURUN VE DİĞER KALP HAMURUNUZUDA ÜZERİNE KAPATARAK KENARLARINI ÇATAL İLE BASTIRARAK KAPATINIZ ÜZERİNE BİRKAÇ HAVA DELİĞİ AÇIN.
  • 170 DERECE FIRINDA PİŞİRİN VE ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİN SERVİS EDİN.

 

ASLIHAN SEÇKİN'İN KIRMIZI KALP PASTA TARİFİ

 

 

 

PANDİSPANYASI İÇİN :

5 ADET YUMURTA

1 TUTAM TUZ

2,5 ÇAY BARDAĞI DOLU DOLU ŞEKER (230GR)

3 ÇAY BARDAĞI TEPELEME UN (165GR)

2 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU

1 PAKET KABARTMA TOZU

KIRMIZI GIDA BOYASI

 

KREMASI İÇİN:

500 ML SÜT

150 GR TOZ ŞEKER

40 GR TEREYAĞI

5 ADET YUMURTA SARISI

60 GR UN

50 GR MISIR NİŞASTASI

1 ADET ÇUBUK VANİLYA

FRAMBUAZ

 

PASTA ÜSTÜ KREMASI İÇİN:

1 LİTRE SÜT

4 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME UN

3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

80 GR BİTTER ÇİKOLATA

2 PAKET VANİLİN

DAMLA ÇİKOLATA

KIRMIZI KALP ŞEKLİNDE ARJANTİN ŞEKERLERİ (KÜÇÜK)

22 CM BOYUTUNDA KALP KEK KALIBI

 

YAPILIŞI:

PANDİSPANYA İÇİN:

YUMURTA AKLARINI AYIRIN, BİR ÇİMDİK TUZ İLE KAR YAPIN.

YUMURTA SARILARINI ŞEKER İLE ÇIRPIN, 2 ÇORBA KAŞIĞI ILIK SU İLE GIDA BOYASI EKLEYİN.

UN VE KABARTMA TOZUNU ELEYEREK SPATULA İLE KARIŞTIRIN. ÇNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECE FIRINDA, DİKDÖRTGEN KALIPTA 25 DK. PİŞİRİN.

KREMASI İÇİN:

4 SU BARDAĞI SÜT, 3 SU BARDAĞI UN, 2 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER, 10 GR VANİLİN VE TEREYAĞINI EKLEYİP PİŞRİN. BUZDOLABINDA BİR SÜRE DİNLENDİRİN.

PANDİSPANYANIZI KALP KALIP İLE KESİN. İKİYE BÖLÜP ARASINA KREMAYI SÜRÜP AHUDUDUYU VE ÇİKOLATA PARÇALARINI KOYUP İKİNCİ KATI KAPATIN.

PASTANIN KALAN KISIMLARINI RONDODAN GEÇİRİP PASTANIN ÜZERİNİ KAPLAYIN VE BUZDOLABINDA DİNLENDİRİN.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN AHUDUDULU BUTTERCREAM TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

280 GR UN

16 GR KABARTMA TOZU

4 GR TUZ

160 GR SÜT (ODA SICAKLIĞINDA)

80 GR YOĞURT (ODA SICAKLIĞINDA)

10 GR VANİLYA ÖZÜTÜ

3 ADET LİMON

250 GR TOZ ŞEKER

200 GR TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

4 BÜYÜK YUMURTA BEYAZI

YAPILIŞI:

UN, KABARTMA TOZU VETUZU ELEYİN MAYONEZ TENCERESİNE ALIN. (1. KAP)

SÜTÜ, YOĞURDU, VANİLYA ÖZÜTÜNÜ LİTRELİK KAPTA ÇIRPIN (2. KAP)

LİMON KABUKLARINI RENDELEYİN. ŞEKERLE KARIŞITIN, ELİNİZLE EZİN. (3. KAP)

LİMON KABUKLARINA TEREYAĞINI EKLEYİN. MİKSERDE ÇIRĞIN ÜZERİNE YUMURTA BEYAZINI EKLEYİN. ORTA DEVİRDE ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.

YAVAŞ YAVAŞ 3 AYRI MAYONEZ TENCERESİNDEKİ MALZEMELERİ DÖKÜN. HEPSİNİN  3/1 3/2 3/3 TAMAMINI DÖKTÜKTEN SONRA HEPSİNİ KARIŞTIRIN.

KITCHENETTEN ÇIKARTIN SPATULAYA KARIŞTIRIN. YAĞLI KAĞIDINIZI YUVARLAK KESİN, KEK KALIBINA DÖKÜN. SPATULAYLA ÜZERİNİ DÜZELTİN.

30 DK – 180 DERECE. 25 DK KÜRDAN BATIR KURU OLSUN. YARIM SAAT SOĞUSUN, TERS ÇEVİR ÇIKART.

 

375 GR TOZ ŞEKER

250 GR AHUDUDU

30 GR LİMON SUYU

6 ADET BÜYÜK BOY YUMURTA BEYAZI

50 GR TEREYAĞI (SOĞUK, İRİ KÜP HALİNDE)

450 GR AHUDUDU

 

75 GR ŞEKERİ KABA ALIN, EZEREK KARIŞTIRIN. TAMAMEN ERİYENE KADAR 15 DK BEKLETİN.

ORTA BOY TENCEREDE KARIŞIMI BİR SÜZGEÇ YARDIMIYLA SÜZÜN. ÜZERİNE LİMON SUYU İLAVE EDİN.

ORTA ATEŞE KOYUN, ARADA KARIŞTIRIN, KOYULAŞINCAYA KADAR PİŞİRİN (12-14 DK)

YARIM SU BARDAĞINA AYIRDIĞIN ŞEKER AHUDUDU KARIŞIMINI 15 DK BEKLETİN. ÜZERİNİ STREÇLE KAPATIN. DİĞER KISMINI BEKLETİN.

300 GR ŞEKER İLE YUMURTA BEYAZINI MAYONEZ TENCERESİNE KOYUN. SU DOLU TENCEREYE OTURTTURUN, 15 DK BOYUNCA KARIŞTIRIN.

TENCEREDEN ÇIKARIN, MİKSERLE 10 DK ÇIRPIN.

TEREYAĞI PARÇALARINI ADIM ADIM İLAVE EDİN. (MAYONEZE BENZER KIVAM ELDE EDENE KADAR)

KALAN AHUDUDUYU İLAVE EDİN.

KEKLERİ 4’E KESİN.

KEKİN ALTINA KREM ŞANTİ VE PÜREYİ SÜRÜN.

 

ÇİĞDEM AKYILDIZ'IN KARAMELLİ MUZLU PASTA TARİFİ:

 

 

 

PASTACI KREMASI İÇİN:

1 KİLO SÜT

400 GR ŞEKER

150 GR MISIR NİŞASTASI

100 GR MARGARİN

VANİLYA

MUZ ESANSI

YAPILIŞI:

SÜTÜ BİR KAPTA KAYNATIN. NİŞASTA VE ŞEKERİ BAŞKA BİR KAPTA KARIŞTIRIN. KAYNAMIŞ SÜTÜN YARISINI NİŞASTALI KARIŞIMA İLAVE EDİN, KARIŞTIRIN. SONRASINDA YAĞI İLAVE EDİN VE KARIŞTIRMAYA DEVAM EDERKEN OCAĞA ALIN. YAP İYİCE ERİYECEK TEKRAR KAYNAMAYA BAŞLAYACAK. YOĞUNLAŞMAYA BAŞLADIĞINDA SÜTÜN GERİSİNİ İLAVE EDİN VE OCAKTA TEKRAR KAYNATIN, DEVAMLI KARIŞTIRIN. (4 TAŞIM KAYNAMASI GEREKLİ) SOĞUMAYA BIRAKIN, SOĞUDUKTAN SONRA TEKRAR ÇIRPTIĞINIZDA VANİLYA İLAVE EDİN. 1 PAKET VANİLYA, 1 DAMLA MUZ ESANSI DÖKÜN. KIVAMA GELİNCE ÇIRPMAYI BIRAKIN. (ODA SICAKLIĞINDA BEKLEYEBİLİR)

PANDİSPANYA İÇİN:

10 YUMURTA

2 SU BARDAĞI ŞEKER

ALABİLDİĞİNE UN

YARIM SU BARDAĞI YAĞ

1 SU BARDAĞINDAN AZ SÜT

TESTERE KESME ALETİ

YAPILIŞI:

YUMURTALAR ŞEKERLE BEMBEYAZ OLUNCAYA KADAR ÇIRPILIR. SONRASINDA SIVI MALZEMELER EKLENİR. SPATULA YARDIMI İLE DE KATI MALZEMELER İLAVE EDİLİR VE KALIPLARA DÖKÜLÜR VE 170 DERECELİK FIRINDA PİŞİRMEYE BIRAKILIR.

ŞEKER HAMURUNUN ALTINA KULLANILACAK KREMA:

200 GR TEREYAĞI

200 GR PUDRA ŞEKERİ

150 GR SIVI ÇİKOLATA

YAPILIŞI:

MİKSERDE TEREYAĞI VE PUDRA ŞEKERİNİ İYİCE ÇIRPIN (BEMBEYAZ OLUNCAYA KADAR).

150 GR SIVI ELİT BEYAZ ÇİKOLATAYI DA İLAVE EDİN ÇOK İYİ ÇIRPIN VE ODA SICAKLIĞINDA BEKLETİN.

KARAMEL SOSU:

2 SU BARDAĞI ŞEKER

300 GR TEREYAĞI

2 SU BARDAĞI KREMA

YAPILIŞI:

ŞEKER OCAKTA ERİTİLİR VE OCAKTAN ALINIR İÇİNE TEREYAĞ İLAVE EDİLİR. TEKRAR ISITILIR VE OCAKTAN TEKRAR ALINIP İÇİNE KREMA İLAVE EDİLİR SOĞUMAYA BIRAKILIR.

KREM ŞANTİ TARİFİ:

YARIM PAKET VANİLYA

500 GR KREMA

80 GR ŞEKER

TÜM MALZEMELER EKİPMANLARA KADAR BUZDOLABINDA DURMASI GEREKLİ

KREMAYI BİR KAPTA KATILAŞINCAYA KADAR ÇIRPIN. DAHA SONRASINDA 2 DK KADAR ŞEKER VE VANİLYA İLE ÇIRPIN. SONRASINDA TEKRAR SOĞUMAYA BIRAKIN.

İÇ MALZEMELER:

300 GR SÜTLÜ KUVERTÜR ÇİKOLATA

YARIM KİLO ÇİLEK

3 ADET MUZ

DIŞ MALZEME:

ŞEKER HAMURU 

SIVI GIDA BOYALARI (KIRMIZI, SARI, MAVİ, SİYAH)

CANLI CİPSO ÇİÇEK

PASTANIN HAZIRLANIŞI:

PANDİSPANYA SOĞUDUKTAN SONRA ÖLÇÜLÜ TESTERE İLE KESİLİR. İLK TABANIN ÜZERİNE PASTACI KREMASI SÜRÜLÜR VE İÇ MALZEMELER İLAVE EDİLİR. ÜZERİNE KARAMEL SOSU GEZDİRİLİR VE KREM ŞANTİ İLE İNCE TABAKA SÜRÜLDÜKTEN SONRA DİĞER KEK İLE ÖRTÜLÜR VE DİĞER KATA DA AYNI İŞLEM UYGULANIR VE PASTA KAPATILIR. DOLAPTA BEKLEMEYE ALINIR. PASTA SOĞUDUKTAN SONRA ALT KREMA SÜRÜLÜR VE ŞEKER HAMURU İLE SÜSLENİR. AFİYET OLSUN.

 

NİLÜFER KAYA'NIN BENİM AŞK PASTAM TARİFİ

 

 

KAKAOLU PANDİSPANYA:

*5 ADET ODA SICAKLIĞINDA YUMURTA

*3 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER

*4 KAHVE FİNCANI UN

*10 GR KABARTMA TOZU

*20 GR KAKAO

 

YAPILIŞI:

*YUMURTALARIN SARISI VE BEYAZLARI AYRILIR.

*SARILARI 2 FİNCAN TOZ ŞEKERLE KABARANA VE RENGİ AÇIK SARI OLANA KADAR ÇIRPILIR.

*BEYAZLARI 1 FİNCAN ŞEKERLE KABARANA KADAR ÇIRPILIR.

*SARILARI BEYAZLARI İLE BİRLEŞTİRİLİR VE KAŞIK YARDIMIYLA UN,KAKAO,KABARTMA TOZU YAVAŞ YAVAŞ EKLENEREK KARIŞTIRILIR.

*180 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK25 DK PİŞİRİLİR.

 

ÇİKOLATA GANAJ:

*300 GR BİTTER KUVERTÜR PUL ÇİKOLATA

*300 ML ÇİĞ KREMA

 

YAPILIŞI:

KREMA ISITILIR. ÇİKOLATALARIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR, ÇİKOLATALAR ERİYENE KADAR KARIŞTIRILIR.

 

KREMŞANTİ:

*1 PAKET 75 GR TOZ ŞANTİ

*1 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT

 

YAPILIŞI:

SÜT İLE ŞANTİ ÇIRPILIR. HAZIRLANAN GANAJIN YARISI KREM ŞANTİ İLE KARIŞTIRILIR. DİĞER YARISI PASTA SIVAMA İÇİN AYRILIR. PANDİSPANYANIN İÇİNE HAZIRLANAN KREMA SÜRÜLÜR. ÇİLEK VE ÇİKOLATA KAPLI FISTIK KONUR. PASTANIN DIŞI GANAJLA SIVANIR. BUZDOLABINDA BİRAZ DONDURDUKTAN SONRA ŞEKER HAMURU İLE KAPLANIR VE SÜSLENİR.

İÇ MALZEMESİ:

*10 ADET ÇİLEK

*100 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA KAPLI ANTEP FISTIĞI

 

SÜSLEMEK İÇİN:

*1000 GR KOYU PEMBE ŞEKER HAMURU

*400 GR KIRMIZI ŞEKER HAMURU

*400 GR KOYU KAHVE RENGİ ŞEKER HAMURU

*50 GR BEYAZ ŞEKER HAMURU

*ÇİÇEK TELİ 3-4 ADET

*SİYAH GIDA KALEMİ

*KÜRDAN

 

OĞUZCAN UĞUZ TOPRAK'IN SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI TARİFİ

 

 

PANDİSPANYA HAMURU İÇİN:

4 TANE YUMURTA

1 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI UN

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

3 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU


KREMA İÇİN:
1,5 SU BARDAĞI SÜT
4 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
3 ADET YUMURTANIN SADECE SARISI
2 ADET ÇUBUK VANİLYA
50 GR BALLI BADEM
50 GR BADEM KROKAN
100 GR FRAMBUAZ
100 GR BÖĞÜRTLEN


SOSU İÇİN:
300 GR BİTTER KÜVERTÜR
200 GR TATLI KREMA
100 ML SÜT
100 GRAM PUDRA ŞEKERİ


SÜSLEME İÇİN:
80 GR BEYAZ KÜVERTÜR
80 GR PEMBE KÜVERTÜR (ÇİLEKLİ YA DA FRAMBUAZLI)
80-100 GR. PUDRA ŞEKERİ
SIKMA TORBASI

KALP ŞEKLİNDE PASTA KALIBI

 

YAPILIŞI:

4 YUMURTANIN AKINI VE SARISINI AYIRIYORUZ. ŞEKERİMİZİ 2 YE BÖLÜM SARILARI İLE YARISINI AKLARI İLE YARISINI AYRI ÇIRPIYORUZ. SARILARA SÜZGEÇLE KURU MALZEMELERİMİZİ EKLEYİP 1 DAKİKA DAHA ÇIRPIYORUZ. SIVI YAĞ VE SUYUMUZU DA EKLEYİP 1 DAKİKA DAHA ÇIRPIYORUZ. AKLARI KAR GİBİ YAPIP YAVAŞ YAVAŞ KARIŞIMA EKLİYORUZ. 150 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINA VERİYORUZ. 30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
 

KREMA İÇİN:

SÜTÜ TENCEREYE ALIYORUZ. VANİLYA ÇUBUKLARININ ÖZLERİNİ KARIŞTIRIYORUZ 3 YUMURTANIN SARISINI EKLİYORUZ ÇIRPIYORUZ. SÜZGEÇLE ELEYİP KURULARI KOYUYORUZ. ÇIRPIP ALTINI YAKIYORUZ. BİR TAŞIM KAYNATIP ATEŞTEN ALIYORUZ. ARA ARA KARIŞTIRARAK SOĞUTUYORUZ. KUVERTÜRLERİ BENMARİ USULU ERİTİYORUZ VE YAĞLI KAĞIDA UFAK UFAK SIKIP ŞEKİL ALIYORUZ. BÜYÜKLÜ KÜÇÜKLÜ ŞEKİLLERİMİZLE ÇİÇEK OLUŞTURUYORUZ. DOLABA KALDIRIYORUZ. PANDİSPANYAMIZI SÜT+ŞEKER KARIŞIMI İLE ISLATIYORUZ VE İNCE BİR KAT PASTACI KREMASI SÜRÜYORUZ. ÜSTÜNE MEYVE VE BADEMLERİ ATIP 2. KATI KOYUYORUZ. GANAJI DÖKÜP PUDRA ŞEKERİNİ SERPİYORUZ HAFİF ÇEVİREREK VOLKANİK GÖRÜNTÜSÜ YAKALIYORUZ. ÇİÇEKLERİMİZ İLE SÜSLÜYORUZ.

 

OKAN KARADENİZ'İN SEVGİLİLER GÜNÜ TEMALI PASTA TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

100 GR YUMURTA

90 GR ŞEKER

50 GR UN

26 GR TOZ KAKAO

14 GR TEREYAĞI

YETERİNCE VİŞNE SUYU YETERİNCE

200 GR VİŞNE

400 GR KREMA

250 GR DAMLA BİTTER ÇİKOLATA

500 GR SÜT

125 GR TOZ ŞEKER

100 GR UN

2 YUMURTA SARISI

200 GR KREMA

3 ADET VANİLYA ÇUBUĞU

150 GR TEREYAĞI

300 GR BİTTER KUVERTÜR ÇİKOLATA

18 CM ÇEMBER (PASTA KEKİ İÇİN)

SIKMA POŞETİ DUY TAKIMI (853 NUMARA)

 

YAPILIŞI:

KAKAOLU PANDİSPANYA:

- YUMURTA SARISI VE 86 GR ŞEKERİ RİBBON STAGE OLANA DEK ÇIRPIN

- YUMURTA BEYAZINI KABART VE 20 GR TOZ ÇEKER EKLE

- İKİ KARIŞIMI BİRBİRİNE FOLD ET.UN VE KAKAO'YU FOLD EDEREK İLAVE ET

- TEREYAĞI FOLD ET.18 CM'LİK KALIBA DÖK 180 DERECE'DE PİŞİR

ÇİKOLATALI MUS:

- GLİKOZ,ŞEKER VE SU'YU KAYNATIYORUZ.ARDINDAN İÇİNE ÇİKOLATALARI EKLEYİP OCAKTAN ALIP ERİYENE KADAR KARIŞTIRIYORUZ VE BEKLEMEYE ALIYORUZ.BİR YANDAN KREMAYI ÇIRPIYORUZ.SONRA İKİSİNİ FOLD EDİYORUZ.ARDINDAN DOLABA ALIP STRECLİYORUZ.

BEYAZ KREMA:

ŞEKERİN YARISINI SÜT, TEREYAG VE VANİLYA ÇUBUGU İLE ERİYENE KADAR ERİTİYORUZ.ŞEKER İLE YUMURTA SARISINI ÇIRPIYORUZ.SONRA İÇİNE YAVAŞÇA UNU EKLEYİP YEDİRİYORUZ,BİRAZDA ŞEKERLİ SÜT KARIŞTIRIYORUZ,TOPAKLANIRSA BLENDER'DAN GEÇİRİYORUZ.KONTAK STREÇ YAPIP DOLABA ATIYORUZ.SOĞUDUKTAN SONRA KREMAYI ÇIRPIYORUZ VE İÇİNE EKLİYORUZ.

 

UFUK NALBANT'IN GÖKKUŞAĞINDA AŞK PASTA TARİFİ

 

 

PANDİSPANYA İÇİN:

6 ADET YUMURTA

¼ ÇAY KAŞIĞI TUZ

5 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

¾ BARDAK UN

¼ BARDAK NİŞASTA

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

 

YAPILIŞI:

YUMURTALARIN SARI VE BEYAZLARINI DİKKATLİCE AYIRIN. YUMURTA BEYAZLARINI TUZ İLAVESİ İLE KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN. AYRI BİR KABA AYIRDIĞINIZ YUMURTA SARILARINI, PUDRA ŞEKERİ İLE BEYAZ BİR RENK ALANA KADAR KARIŞTIRIN. UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI AYRI BİR KABA ELEDİKTEN SONRA, ÇIRPILMIŞ YUMURTA SARILARINA İLAVE EDİN VE KIVAM ALANA KADAR ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. KÖPÜRTTÜĞÜNÜZ YUMURTA BEYAZLARINI, HAZIRLADIĞINIZ PANDİSPANYA HARCINA BİR SPATULA YARDIMIYLA ÇOK FAZLA KARIŞTIRMADAN YEDİRİN. FIRIN TEPSİNİZE ALÜMİNYUM FOLYO SERİN VE KEK KALIBININ ETRAFINDA KIVIRIN. PANDİSPANYA HAMURUNUZU İÇİNE DÖKÜN. FIRIN TEPSİNİZİN İÇİNE BİR KAPLA SU KOYUN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 20 DK. PİŞİRİN.

 

PASTACI KREMASI İÇİN:

500 ML SÜT

150 GR TOZ ŞEKER

40 GR TEREYAĞI

5 ADET YUMURTA SARISI

60 GR UN

50 GR MISIR NİŞASTASI

VANİLYA

 

YAPILIŞI:

SÜTÜ VE VANİLYAYI BİR TENCEREDE ILITIN. ŞEKER VE YUMURTA SARILARINI İYİCE ÇIRPIP; UN, TEREYAĞI VE NİŞASTAYI EKLEYİN. SÜTÜ BU KARIŞIMA ILITARAK KARIŞTIRIN VE TÜM KARIŞIMI TEKRAR TENCEREYE ALARAK ATEŞİN ÜZERİNDE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK MUHALLEBİ KIVAMINA GETİRİN, İÇİNE TOZ ANTEP FISTIĞI İLAVE EDİN. PASTACI KREMANIZI SIKMA TORBASINA ALIN. (KEKİNİZİ KONTROL ETMEYİ UNUTMAYIN)

 

GANAJ İÇİN:

600 GR ÇİKOLATAYI KESEREK VE BÖLEREK KÜÇÜK PARÇALAR HALİNE GETİRİN. 2 PAKET KREMAYI FAZLA KAYNATMADAN ISITIN VE OCAKTAN ALIN. PARÇALANMIŞ ÇİKOLATALARI ILIK OLAN KREMANIN İÇİNE İLAVE EDİN VE ÇIRPIN. (BU ARADA PİŞEN KEKİNİZİ ÇIKARIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN) BEKLERKEN ŞEKER HAMURUNUZU NİŞASTA İLE AÇIN. ŞEKİLLERİNİZİ HAZIRLAYIN.

KEKİNİZ SOĞUDUKTAN SONRA KATLARA BÖLÜN. KATLARI AZ SÜTLE ISLATIN. ÖZELLİKLE ALT KATI FAZLA ISLATMAYIN. KEKİN DIŞ ÇEPERİNE DOĞRU GANAJINIZI SIKIN. SONRA PASTACI KREMASINI ORTAYA DOLDURUN VE AHUDUDULARI DA KOYUN. DİĞER KATA DA AYNILARINI YAPIN.

EN SON DIŞA GANAJI KAPLAYIN VE BEYAZ ŞEKER HAMURUNUZU AÇIN. EN SON BEYAZ HAMURLA KAPLAYIN VE SUNUM TABAĞINIZA ALIN. SUNUM TABAĞINDAYKEN SÜSLEMEK İÇİN YAPTIĞINIZ KALPLERİ ÜZERİNE DİZİN.

 

 

Güncelleme: 16/02/2015 14:30:50
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.