VER FIRINA 16 Ekim Cuma Tarifleri

VER FIRINA 16 Ekim Cuma Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: TAVA PİZZA

 

MALZEMELER:

1 YUMURTA 

2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

7 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU UN

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

3 TATLI KAŞIĞI DOMATES PÜRESİ 

35 GR SUCUK

100 GR KAŞAR PEYNİRİ

7 ADET MANTAR

4 ADET ÇERİ DOMATES

½ YEŞİL BİBER

1 YEMEK KAŞIĞI MISIR

TUZ

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE YUMURTA, YOĞURT, UN, KABARTMA TOZU VE TUZU KARIŞTIRARAK BİR HAMUR ELDE EDİN. HAMURUNUZU ELİNİZİ UNLAYARAK TAVAYA YERLEŞTİRİN.HAMURU MÜMKÜN OLDUKÇA İNCE YAYMAYA ÖZEN GÖSTERİN. ÜZERİNE DOMATES PÜRESİNİ SÜRÜN. ARDINDAN RENDE KAŞAR PEYNİRİNİ SIRASIYLA SUCUK, MANTAR, BİBER, DOMATES VE MISIRI EKLEYİN. TAVANIN KAPAĞINI KAPATIP ÖNCE 2 DAKİKA KADAR ORTA ATEŞTE ARDINDAN ALTINI KISARAK KOKUSU İYİCE ÇIKANA KADAR PİŞİRİN. DAHA SONRA ALTI PİŞİNCE ÜZERİNİ KIZARTMAK İÇİN YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİDE 220 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN.

 

ALPEREN HASTAOĞLU'NUN TATLI, ACI, EKŞİ LEZZET TOPLARI TARİFİ

 

 

2 ÇAY BARDAĞI SİYAH PİRİNÇ

6 ÇAY BARDAĞI SU

1 LİME LİMON

½ ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ SİRKESİ

1 LİMON

½ CHİLİ BİBER(ACI) 

2 YEMEK KAŞIĞI BAL 

150 GR TEREYAĞI (YAKLAŞIK)

100 GR FİLE BADEM 

100 GR CHEDDAR PEYNİRİ

100 GR SOMON (FİLETO)

5 ADET JUMBO KARİDES

½ KASE SWEET CHİLİ 

½ BAĞ TAZE YEŞİL SOĞAN

100 GR ISPANAK

PİRİNÇLER 3 KATI SU İLE HAŞLANIR(LAPA YAPILIR) ARDINDAN BAŞKA BİR TENCEREDE TEREYAĞI ERİTİLİR. LİMON KABUĞU VE LİMON KAVRULUR. FİLE BADEM, CHİLİ BİBER SOTELENİR PİRİNÇ İLAVE EDİLİR. BAL, SİRKE KONULUR PİŞİRİLİR. UFAK TOPLAR YAPILIR. ISPANAĞA SARILIR, ÜZERLERİNE İNCE SOMON DİLİMLERİ KONUR ÜZERİNE CHEDDAR PEYNİRİ İLE FIRINA VERİLİR UFAK BİR KITIRLIK SAĞLANIR. ÖNCESİNDE KARİDESLER TEREYAĞINDA SOTELENİR FIRINDA PİŞİRMESİ TAMAMLANIR. FIRINDAN ÇIKAN PİRİNÇLER ÜZERLERİNE YEŞİL SOĞAN KONULUR VE JUMBO KARİDES SAPLANARAK SERVİS EDİLİR.MADIMAKLAR İÇİN YAĞDA TÜM MALZEMELER SOTELENİR TABAĞIN ALTINA YATAK OLARAK KONUR.

 

ELİF ZAİM'İN KESTANELİ TRUF TARİFİ

 

 

KEKİ İÇİN MALZEMELER 

2 YUMURTA 

1 ÇAY BARDAĞI SÜT 

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

1 PAKET KABARTMA TOZU 

1 PAKET VANİLYA 

1,5 SU BARDAĞI UN 

1 PAKET KAKAO

DİĞER MALZEMELER

100 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA 

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

1 ÇAY BARDAĞI KESTANE PÜRESİ (300 GR KESTANE)

1 SU BARDAĞI RONDODAN GEÇİRİLMİŞ KEK

100 GR KREMA

1 PAKET KAKAO

100 GR BİTTER KUVERTÜR

100 GR BEYAZ ÇİKOLATA

 

FIRINI AÇMAYI UNUTMA!

TRUFLARI SUNARKEN EN KÜÇÜK BOY ÇİKOLATA KAĞIDI GEREKLİ 

 

YAPILIŞI 

İLK ÖNCE KESTANELERİ ENİNE KESİP SUYA KOYUN HAŞLANMAYA BAŞLASIN. KEKİ KLASİK KEK YAPILIŞ SIRASIYLA HAZIRLAYIP FIRINA ATIN.KREMAYI BİR SOS TENCERESİNE ALIN ALTI EN KISIKTA İÇİNE  ÇİKOLATALARI EKLEYEREK KARIŞTIRIN TAMAMEN ERİYİNCE TEREYAĞINI DA EKLEYİN. EN SON KESTANE PÜRESİ VE KEK KIRINTILARINI DA EKLEYİP KARIŞTIRIN. YUVARLADIĞINIZ TOPLARI BENMARİ USULÜ ERİTTİĞİNİZ BİTTER ÇİKOLATAYA BATIRIN. BÜTÜN TOPLARI BULADĞINIZDA 10 DK BUZLUĞA ATIN. SONRA ERİMİŞ BEYAZ ÇİKOLATA İLE ÜZERİNE ZİGZAG DESENLER YAPIN.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN CARMEN’İN KİRPİSİ TARİFİ

 

 

MALZEMELER                                                

5  SU BARDAĞI TEL KADAYIF                

150 GR BİTTER ÇİKOLATA 

75 GR BEYAZ ÇİKOLATA 

 

KADAYIFI FIRINDA KIZARTIN. ERİTTİĞİNİZ ÇİKOLATAYA ATIP KARIŞTIRIN VE TOP YAPIN. TOPUMN ALTINI ERİTTİĞİNİZ BEYAZ ÇİKOLATAYA BATIRIN.                         

 

KARAMELİ İÇİN;

1 BARDAK ŞEKER                                  

1 BARDAK KREMA                                

2 KAŞIK TEREYAĞI      

ÇELİK TAVADA ŞEKERİ KISIK ATEŞTE İYİCE ERİTİN, KÖPÜRTÜN VE KOYULAŞINCAYA KADAR KARIŞTIRIN. ÇİKOLATA İLE KAPLADIĞINIZ TOPLARIN ÜZERİNE KARAMELİNİZİ DÖKÜN.

 

MELİKE İŞDAR'IN PATATESLİ LEZZET TOPLARI TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN

4 SU BARDAĞI UN 

3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

2 YUMURTA 

1 PAKET KABARTMA TOZU, TUZ

 

İÇİ İÇİN

5 ADET PATATES

1 SU BARDAĞI RENDE KAŞAR

1 TATLI KAŞIĞI TUZ, KARABİBER, KIRMIZI PUL BİBER

YARIM KALIP BEYAZ PEYNİR

MAYDANOZ

 

ÜZERİ İÇİN

SUSAM, ÇÖREKOTU, GALETA UNU

SERVİS İÇİN

RENKLİ VE SÜSLÜ KÜRDANLAR

 

HAZIRLANIŞI:

PATATESLERİ HAŞLAYIN. BİR KAPTA HAMUR İÇİN YUMUŞAK TEREYAĞI, SIVI YAĞ, YOĞURT, 2 YUMURTA SARISINI KARIŞTIRIN. ÜZERİNE TUZ, UN VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP HAMURU YOĞURUN. İÇ HARCI İÇİN HAŞLADIĞINIZ PATATESLERİNİZİ RENDELEYİP, İÇERİSİNE TUZ, KAŞAR RENDESİ VE BAHARATLARINI KATIN. HAMURUNUZDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER ALIP AVUÇ İÇİNDE AÇIN ORTASINA İÇ HARCINIZDAN KOYUP YUVARLAK ŞEKİL VERİN. ÖNCE YUMURTA AKINA DAHA SONRA DA GALETA UNUNA BATIRIP YAĞLI KÂĞIT SERDİĞİNİZ TEPSİYE DİZİNİZ. 180 DERECELİK FIRINDA 20-25 DK PİŞİRİNİZ. SOĞUTMADAN SERVİS EDİNİZ. YAPTIĞINIZ HAMURUN İÇERİSİNE BEYAZ PEYNİR VE MAYDANOZDAN HAZIRLADIĞINIZ İÇ HARCIDA KOYUP DIŞINI YUMURTA AKINA BATIRDIKTAN SONRA ÇÖREK OTU VE SUSAMLA DA SÜSLEYİP FIRINDA PİŞİREBİLİRSİNİZ.

 

MERT ŞEN'İN ETLİ BALLI LOKMA TARİFİ

 

 

YARIM KG ORTA YAĞLI KUZU VE DANA KARIŞIK KIYMA

1 SU BARDAGI GALETA UNU 

1 YUMURTA

1 KÜÇÜK SOĞAN

YARIM ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

4 DİŞ SARIMSAK

6 YEMEK KAŞIĞI KETÇAP

2 YEMEK KAŞIĞI HARDAL 

KARABİBER

2 YEMEK KAŞIĞI BAL

3 YEMEK KAŞIĞI SOYA SOSU

1 ADET LİME LİMON

ZEYTİNYAĞI

ANANAS

 

YAPILIŞ

500 GR KIYMA, 1 YUMURTA, 4 YEMEK KAŞIĞI KETÇAP, 2 YEMEK KAŞIĞI HARDAL, YARIM ÇAY KAŞIĞI KARBONAT, TUZ, KEKİK, KARABİBER İLE BİR KÖFTE HARCI HAZIRLANIR. TOP TOP YUVARLANMIŞ KÖFTELER 180 DERECE FIRINDA 10 DK PİŞİRİLİR.SOS İÇİN 2 DİŞ SARIMSAK 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞINDA KAVRULUR. İÇİNE YARIM SU BARDAĞI KETÇAP, 3 YEMEK KAŞIĞI SOYA SOSU VE 2 YEMEK KAŞIĞI BAL KONULUR.PİŞEN KÖFTELERİN ÜZERİNE SOS DÖKÜLÜR VE 10 DK DAHA PİŞİRİLİR.

 

MÜKREMİN ERDOĞAN'IN HOLLANDEX TARİFİ

 

 

MALZEMELER

500 GRAM TOZ FINDIK

100 GRAM PUDRA ŞEKERİ

100 GRAM UN

250 GRAM PASTACI YAĞI (ODA SICAKLIĞINDA OLACAK)

1 ADET YUMURTA

500 GR İRİ FINDIK 

200 GR BİTTER KONFİSERİ ÇİKOLATA

YAPILIŞI

BÜTÜN MALZEMELER BİR KAPTA YOĞURULURSIKMA TORBASI İLE TORBANIN UCUNDA Kİ BÜYÜK YILDIZ UCUYLA FIRIN TEPSİLERİNE DÖKÜLÜR

 

170 DERECEDE 12 DAKİKA PİŞİRİLİRÇIKARDIKTAN SONRA KONFİSERİ ÇİKOLATA ORTASINA SIKILIR VE BİR ADET FINDIK KOYDUKTAN SONRA SOĞUMAYA BIRAKILIR.

 

NALAN UYAR'IN BADEMLİ FIRIN TOPLARI TARİFİ

 

 

2 SU BARDAĞI İRMİK

1/2 ÇAY BARDAĞI BADEM TOZU

150 GR TEREYAĞ

1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI SÜT

1 SU BARDAĞI SU

 

ÜZERİ İÇİN:

1 SU BARDAĞI FİLE BADEM

SÜT, SU VE ŞEKERİMİZİ KAYNATMAYA BAŞLAYIM.  DİĞER TARAFTA TEREYAĞINI ERİTİP İRMİK VE BADEM TOZUNU KAVURACAĞIZ.  KAYNAYAN KARIŞIMIMIZI YAVAŞ YAVAŞ İRMİĞİMİZE İLAVE EDEREK PİŞİRELİM.  10 DK DİNLENDİRDİĞİMİZ İRMİĞİMİZDEN YUVARLAK TOPLAR YAPARAK FİLE BADEME BULAYALIM. 10 DK DONDURUCUDA DİNLENDİRDİKTEN SONRA FIRIN TEPSİMİZE YERLEŞTİREREK 180 DERECEDE PİŞİRELİM.

 

EKSTRALAR: SERVİS İÇİN 2 TOP BEYAZ DONDURMA VE BEYAZ SERVİS TABAĞI

 

ONUR AKBAŞ'IN MİSKET TOPLAR  TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

500 GR KÖFTELİK DANA KIYMA 

2 ADET PATATES 

250 GR KURUMUŞ ÇEKİLMİŞ EKMEK İÇİ 

5 ADET SOĞAN 

2 BAŞ SARIMSAK 

1 BAĞ MAYDANOZ 

4 ADET ACI TAZE BİBER (MÜMKÜNSE 2 KIRMIZI, 2 YEŞİL)

5 ADET DOMATES 

TAZE YEŞİL SOĞAN (ÇOK AZ OLMASI KAFİ) 

TOZ ŞEKER

DOMATES SALÇASI

500 GRAM SÜZME YOĞURT 

100 GRAM LABNE PEYNİRİ 

KURU NANE 

KEKİK (TAZE OLACAK)

KARBONAT 

KIRMIZI BİBER 

HİMALAYA TUZ 

KARABİBER 

KİMYON

KİŞNİŞ 

ZEYTİNYAĞI

 

HAZIRLANIŞI 

BİRAZ FAZLA BİR MALZEME LİSTESİ OLMASINA ALDANMAMINIZI RİCA EDER YİNE ÇOK SADE VE ÇOK LEZİZ BİR TARİF İÇİN;YAĞLARINDAN ARINDIRMADIĞIMIZ DİNLENMİŞ DANA KIYMAMIZI KABIMIZDA BİRAZ YOĞURUYORUZ. SONRASINDA HAFİF DİNLENMEYE BIRAKIP SARIMSAK VE SOĞANIMIZI İSTER ROBOTTA İSTER İNCE İNCE KIYIYORUZ( MİSKET UFAK TOPLAR OLACAĞI İÇİN ROBOTTA ÇEKİLMESİNDE FAYDA VAR). ÇEKİLMİŞ SOĞAN VE SARIMSAĞIMIZI İLAVE EDİP , RENDELEDİĞİMİZ PATATESLERİ EKLİYORUZ VE SONRASINDA BAHARATLAMA İŞLEMİ OLARAK ; BİRAZ HİMALAYA TUZU , KÖFTE DE BENİM OLMAZSA OLMAZIM KİMYON , KARBONAT İKİLİSİ VE BİRAZ KARABİBER AMAN ACI OLMASIN

Güncelleme: 19/10/2015 12:23:58
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.