VER FIRINA 17 Kasım Salı Yayını Tarifleri

VER FIRINA 17 Kasım Salı Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: İRMİK HELVASI

 

MALZEMELER:

250 GR İRMİK

125 GR MARGARİN 

250 GR SU

250 GR SÜT

250 GR ŞEKER

2 YEMEK KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE SÜT, ŞEKER, SU KARIŞIMI OCAĞA ALINIR VE ŞEKER ERİYENE KADAR KARIŞTIRILIR. ARDINDAN YAĞ ERİTİLİR VE ERİYEN YAĞA FISTIK VE İRMİK EKLENEREK İYİCE KAVRULUR. İRMİK RENK ALIP GÜZELCE KAVRULUNCA OCAKTAN ALINIR. ŞERBETTE İRMİKTE SOĞUTULUR.

 

BİR KİŞİLİK SERVİS İÇİN İKİ BÜYÜK KAŞIK İRMİĞE BİR KEPÇE ŞERBET YAVAŞ YAVAŞ EKLENEREK KISIK ATEŞTE ÇEKTİRİLİR. KAPAĞI KAPANIR VE DEMLENMEYE BIRAKILIR. DEMLENİNCE SERVİS EDİLİR.

 

BULUT AYDIN'IN HAMSİLİ PİLAV TARİFİ

 

 

1 KİLO HAMSİ

YARIM KİLO PİRİNÇ

4 ADET SOĞAN

2 DEMET DEREOTU

2 TAZE SOĞAN

1 SU BARDAĞI FINDIK YAĞI

100 GR DOLMALIK FISTIK

1 TUTAM TOZ KİŞNİŞ

100 GR İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ

1 DEMET ROKA

50 GR KUŞ ÜZÜMÜ

2 ADET LİMON

1 DEMET MAYDANOZ

300 GR MISIR UNU

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER

1 TATLI KAŞIĞI YENİBAHAR

100 GR KUŞ ÜZÜMÜ

GÖZ KARARI TUZ

 

HAMSİLERİN SİRKELİ LİMONLU SUDA KOKUSUNU ALIYORUZ. SOĞANLARIN İKİSİNİ İNCE İNCE KESİP BİRİNİ RENDELİYORUZ, SUYUNU SIKIYORUZ. SOĞANI KAVURUP FISTIK VE CEVİZ KOYUYORUZ.

 

1,5 SU BARDAĞI PİRİNCİ EKLİYORUZ. İYİCE KAVURUP TUZ VE DİĞER BAHARATLARI EKLİYORUZ. İYİCE KARIŞINCA 1 SU BARDAĞI ET SUYU VE 1 BARDAK KAYNAR SU EKLİYORUZ. 1 TAŞIM KAYNAYINCA 6-7 DK DİNLENDİRİYORUZ.

 

KALIBI TERYEAĞI VE UNA BULUYORUZ. HAMSİLERİ DİZİP PİLAVI EKLİYORUZ. 180 DERECE FIRINDA 15-17 DK PİŞİRİYORUZ. FIRINDAN ÇIKARIP BİRAZ TEREYAĞIYLA YAĞLIYORUZ. 200 DERECELİK FIRINDA AZICIK KIZARTIP SERVİS EDİYORUZ.

 

DUYGU YILMAZ'IN HAMSİLİ PİLAV TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

- 500 GR HAMSİ

 

HAMSİLERİN KOKUSUNU ALMAK İÇİN:

- LİMON, SİRKE VE TUZLU SU

 

HAMSİLERİ BULAMAK İÇİN:

- 3 DİLİM BAYAT EKMEK

- 2 ÇORBA KAŞIĞI UN

- 3 ÇORBA KAŞIĞI ERİMİŞ TEREYAĞ

- 1 ÇORBA KAŞIĞI ZAHTER

- 250 ML KADAR SU

- 1 TUTAM DOĞRANMIŞ TAZE NANE 

- TUZ

 

PİLAVIN HAŞLAMA SUYU İÇİN: 

- 2 ADET HAVUÇ

- 2 ADET KURU SOĞAN

- 3 DAL KEREVİZ SAPI

- 1 DEMET TAZE KEKİK

- 1 DEMET MAYDANOZ 

- 1 DEMET DEREOTU

- TANE KARABİBER

- 4 ADET DEFNE YAPRAĞI 

- TUZ

 

PİLAV İÇİN:

- 1,5 BARDAK BALDO PİRİNÇ

- 2 ADET SOĞAN

- 100 GR PANCAR TURŞUSU

- 100 GR CEVİZ

- 1-2 DİLİM PORTAKAL

- 1-2 ADET YEŞİL SOĞAN YAPRAĞI

- DEREOTU

- MAYDANOZ

- 1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER

- 1 TATLI KAŞIĞI YENİBAHAR

- TUZ

- 20 GR TEREYAĞ

- 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

 

HAZIRLANIŞI:

1- BALIKLARI LİMON,SİRKE VE TUZLU SUYA KOYUP 10 DK BEKLETİYORUZ.

2- PİLAVIN HAŞLAMA SUYU İÇİN TÜM SEBZELERİ MİNİK DOĞRAYIP, OT VE BAHARATLARLA OCAĞA KOYUYORUZ, KAYNATIYORUZ.

3- PİLAV İÇİN 1 ADET SOĞANI İNCE DOĞRAYIP, 1 ADET SOĞANI RENDELEYİP, TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞ KOYDUĞUMUZ TAVAYA RENDELENMİŞ SOĞANIN SUYUNU SIKARAK KOYUP KAVURMAYA BAŞLIYORUZ. ACISINI ALDIĞIMIZ VE İNCE DOĞRADIĞIMIZ CEVİZLERİMİZİ EKLİYORUZ İYİCE KAVURUYORUZ. PİRİNÇLERİ EKLİYORUZ KAVURUYORUZ. KAYNAMIŞ SEBZE SUYUMUZDAN 2,5 BARDAK EKLİYORUZ, 7-8 DK KAPAK KAPALI PİŞMEYE BIRAKIYORUZ.

4- PİLAV PİŞERKEN PANCARLARIMIZI KÜÇÜK KÜP OLARAK, YEŞİL SOĞANLARIMIZI, DEREOTU VE MAYDANOZLARIMIZI İNCE İNCE, PORTAKALLARIN KABUĞUNU SOYUP İÇLERİNİ KÜÇÜK KÜP OLARAK DOĞRUYORUZ VE PİŞMİŞ PİLAVIN İÇİNE EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.

5- HAMSİLERİ BULAMAK İÇİN UFALANMIŞ EKMEK, UN, TUZ VE ZAHTERİ KARIŞTIRIYORUZ. İÇERİSİNE ERİMİŞ TEREYAĞINI EKLİYORUZ, SEBZE SUYUMUZ KALMIŞSA SEBZE SUYUNDAN EKLİYORUZ VE BULAMAÇ HAZIRLIYORUZ. HAMSİLERİMİZİ BU BULAMAÇ İLE KARIŞTIRIYORUZ.

6- KALIBIMIZI YAĞLIYORUZ, HAMSİLERİ SIRALIYORUZ, PİLAVI DÖKÜYORUZ, ÜSTÜNÜ YİNE HAMSİYLE KAPATIP FIRINA VERİYORUZ.

 

ECE ÇELİK'İN HAMSİLİ PİLAV TARİFİ

 

 

1 KİLO HAMSİ

2 ÇORBA KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ

1 ADET DOMATES

3 ADET SOĞAN

2 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK

2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

1 KASE KURU DOMATES (MÜMKÜNSE AKŞAMDAN ISLATILMIŞ)

2 DOMATES

YENİBAHAR 

KİŞNİŞ TOZU

DOLMALIK FISTIK

 

YAPILIŞI:

DOLMALIK FISTIKLARI KAVURUN. SOĞANI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN VE RENDELEDİĞİNİZ DOMATES İLE KAVURUN. İÇİNE ÖNCEDEN ISLATTIĞINIZ PİRİNÇLERİ ATIN VE KAVURUN. 1’ER TATLI KAŞIĞI BAHARAT VE KURU DOMATES İLE DOLMALIK FISTIĞI DA EKLEYEREK; 2 BARDAK PİRİNÇ İÇİN 1,5 SU BARDAK KULLANARAK KISIK ATEŞTE DEMLENMEYE BIRAKIN.TEREYAĞI İLE YAĞLADIĞINIZ KEK KALIBINA HAMSİLERİNİZİ SIKI BİR ŞEKİLDE BASTIRMADAN DİZİN. PİLAVINIZI DÖKÜP 200 DERECEDE 25 DK PİŞİRİN.

 

MAHMUT HALİL'in HAMSİLİ PİLAV TARİFİ

 

 

1,5 KİLO HAMSİ

1,5 SU BARDAGİ BALDO PİRİNC

3 ADET NORMAL SOĞAN

1 ADET KIRMIZI SOĞAN

2 ADET LİMON

4 YEMEK KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK

3 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ

1 SU BARDAĞI ET SUYU 

2 SU BARDAĞI SU

1 DEMET DEREOTU

1 DEMET MAYDANOZ

TARÇIN

KÖRİ

YENİBAHAR

KARABİBER

TUZ

TAZE SOĞAN

TAZE ROKA

TEREYAĞI

SIVI YAĞ

 

HAZIRLANIŞI:

ÖNCELİKLE PİRİNCİ YIKAYIN VE SICAK SUYA KOYUN. ARDINDAN KUŞ ÜZÜMLERİNİ SICAK SUYA ATIN. ARDINDAN BALIKLARI YIKAYIN VE TUZLU SUDA BEKLETİN. 3 SOĞANI ROBOTTA ÇOK EZMEDEN PARÇALAYIN (ÇOK İNCELTMEYİN) SOĞANLARI TEREYAĞI VE ZEYTİNYAĞINDA KAVURUN. SOĞANLAR RENK DEĞİŞTİRİNCE YIKADIĞINIZ PİRİNCİ EKLEYİN VE KAVURUN. ARDINDAN KUŞ ÜZÜMLERİNİ EKLEYİN VE KAVURMAYA DEVAM EDİN.  FISTIKLARI AYRI BİR TAVADA KAVURUN VE EKLEYİN. KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN.PİLAVİ BİR ÇEVİRME KAVURDUKTAN SONRA BAHARATLARINI VE TUZUNU EKLEYİN.ARDINDAN ET SUYU VE NORMAL SUYU EKLEYİN. ÖNCE ORTA SONRA KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.

 

PİLAV SUYUNU ÇEKİP HAFİF DEMLENDİKTEN SONRA MAYDANOZ VE TEREYAĞINI EKLEYİN. PİLAVI BİRAZ DA BU ŞEKİLDE BEKLETİN. DİĞER YANDAN HAMSİLERİ SÜZÜN VE TUZ VE KARABİBER İLE HARMANLAYIN. ARDINDAN TEREYAĞI İLE YAĞLADIĞINIZ KALIBA HAMSİLERİN İÇİ YUKARI BAKACAK ŞEKİLDE DİZİN. KALIBIN KENARLARINA DA DİZDİKTEN SONRA PİLAVİ İÇİNE DÖKÜN VE İÇİNE YAYARAK OTURTUN. PİLAVİN ÜZERİNE HAMSİLERİN SIRTI YUKARI BAKACAK ŞEKİLDE DİZİN. 180 DERECE FIRINDA 30-35 DK PİŞİRİN. PİŞEN PİLAVI KALIPTAN ÇIKARTIN VE HALKA KIRMIZI SOĞANLARIN İÇİNE TAZE OTLARI YERLEŞTİRİP TABAĞIN YANINDA SUNUM YAPIN. İSTEĞE BAĞLI OLARAK LİMON DA EKLEYEBİLİRSİNİZ.(YENİBAHARI PİLAVINIZ PİŞTİKTEN SONRA EKLEYİN)

 

MELİKE KÜL'ÜN HAMSİLİ PİLAV TARİFİ

 

 

MALZEMELER

1.5 KG HAMSİ

2 SB BALDO PİRİNÇ

3 ADET ORTA BOY SOĞAN

3 DEMET MAYDANOZ

2 ADET DOMATES

KUŞ ÜZÜMÜ

DOLMALIK FISTIK

YENİBAHAR

TARÇIN

KARABİBER

KURU NANE

LİMON

TEREYAĞI

SIVI YAĞ

TUZ

ŞEKER

MISIR UNU

 

YAPILIŞI

HAMSİLER 1-2 DAMLA LİMON SUYU VE TUZ EKLENEN SUYUN İÇİNDE BİRAZ BEKLETİLİR. PİRİNÇLER SICAK SU İLE ISLATILIR.

 

PİLAV: SOĞANLAR RENDELENİR SUYU SÜZÜLÜR VE TEREYAĞINDA GÜZELCE KAVRULUR SOĞANLAR KAVRULURKEN MAYDANOZ SAPLARINI İNCECİK DOĞRAYIP KATINIZ MAYHOŞ BİR TAT VERSİN DİYE… SOĞANLARLA BİRLİKTE FISTIKLAR KAVRULUR…   SUYUNU SÜZÜP GÜZELCE YIKADIĞINIZ PİRİNÇLER EKLENİR BİRLİKTE KAVRULURKEN DOMATESİ EKLENİR.  SUDA BEKLETİLMİŞ ÜZÜMLER KATILIR… 1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER, TUZ, 1-2 DAMLA LİMON EKLENİR…  SUYU KATILIR BİR TAŞIM KAYNADIKTAN SONRA BAHARATLARI EKLENİR… SUYUNU ÇEKMEYE BAŞLADIKTAN SONRA İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOZ EKLENİR.SUYUNU ÇEKİNCE DEMLENMEYE BIRAKILIR…. 

 

PİLAVIMIZ PİŞERKEN ERİTTİĞİMİZ TEREYAĞIN İÇİNE BİR MİKTAR SIVI YAĞ KATIP BU AKIŞKAN YAĞ İLE TEPSİMİZİ GÜZELCE YAĞLIYORUZ… HAMSİLERİMİZİN SIRTLARI DIŞARI GELECEK ŞEKİLDE ÖNCE MISIR UNU VE AZ TUZ KARIŞIMINA BULAYIP TEPSİMİZE DİZİYORUZ. ORTASINA PİLAVI DOLDURUP ÜZERİNİ HAMSİ İLE KAPATIYORUZ… 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINA VERİYORUZ. 

 

SALATALIK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARIMIZI TUZ VE LİMON İLE GÜZELCE OVUP YIKAYIP ÜZERİNE İSOT GEZDİRİYORUZ… FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ HAMSİLİ PİLAVIMIZI BÜYÜKÇE BİR TABAĞA YERLEŞTİRİP ETRAFINI MAYDANOZ YAPRAKLARI VE SOĞAN İLE SÜSLEYİP SERVİS EDİYORUZ…

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN HAMSİLİ PİLAV TARİFİ

 

 

750 GR BASMATİ PİRİNÇ

1,5 KG HAMSİ 

3 BARDAK SU (PİRİNCİN ÜSTÜNÜ KAPLAYACAK KADAR)

2 ADET SOĞAN

125 GR TEREYAĞI

3 TUTAM KURU NANE

½ DEMET DEREOTU

1TUTAM MAYDANOZ

1 TUTAM TUZ

1 TUTAM KARABİBER

2 TUTAM YENİBAHAR

2 AVUC KUŞ ÜZÜMÜ

2 AVUC DOLMALIK FISTIK

1 SU BARDAĞI MISIR UNU

 

* TEREYAĞI İLE FIRIN KABIMIZI YAĞLIYORUZ FIRIN KABININ HERYERİNE BULAŞICAK ŞEKİLDE MISIR UNU SERPİYORUZ VE FAZLASINI SİLKELİYORUZ KILÇIKLARI ÇIKARTILMIŞ, KUYRUKLARI KESİLMİŞ HAMSİLERİ MUNTAZAM BİR ŞEKİLDE DİZİN. GÜMÜŞ SIRTLARI DIŞA GELECEK ŞEKİLDE SIK VE BİRBİRLERİNE YAPIŞIK DİZMENİZ VE ÖZENLİ OLMANIZ ÖNEMLİDİR

*PİRİNÇLERİNİZİ ISLAYIN VE DURULAYIN

* KUŞÜZÜMLERİNİ SICAK SUDA ŞİŞMESİ İÇİN BEKLETİN

* BİR TENCEREDE FARE DİŞ İNCE KIYDIĞINIZ SOĞANLARİ TEREYAĞINDA SOTELEMEYE BAŞLAYIN,DOLMALIK FISTIĞI DA EKLEYİP SOTELEMEYE DEVAM EDİN

* HAFİF PEMBELEŞİNCE PİRİNCİ EKLEYİP 2-3 DAKİKA KADAR KAVURUN

*NANE VE KUŞ ÜZÜMÜNÜ DE EKLEYİN, KARIŞTIRIN DAHA SONRA ÜZERİNE 3 BARDAK SUYU EKLEYİP KAPAĞINI KAPATIN VE PİRİNCİN ŞİŞMESİNİ BEKLEYİN

*BİRKAÇ DAKİKA SONRA PİRİNÇ SUYUNU ÇEKİNCE KAPAĞINI AÇIN, YENİ BAHAR, TUZ ,KARABİBER VE KIYILMIŞ DEREOTUNU MAYDANOZU DA EKLEYİP 1 KERE KARIŞTIRIN.

* PİRİNCİNİZİ BALIKLI FIRIN KABINA BOCA EDİN VE İYİCE YAYIN.

* KALAN HAMSİLERİ DE GÜMÜS SIRTLARI DIŞA GELECEK ŞEKİLDE ÜZERİNE DİZİN VE HER TARAFINI KAPATIN BİR KAÇ PARÇA TEREYAĞ VE 

* KALAN 1 BARDAK SUYU DA UZERİNE GEZDİRİN VE DAHA ONCEDEN 160 DERECEDE İSİTİLMİS FİRİNDA 30-35 DAKİKA KADAR PİSİRİN

* FİRİNDAN CİKARTTİGİNİZ ZAMAN 5DK DİNLENDİRİN SERVİS TABAGİNA TERSYUZ EDEREK SERVİS EDİN.

 

 

Güncelleme: 18/11/2015 15:19:19
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.