VER FIRINA 17 Mart Salı Yayını Tarifleri

VER FIRINA 17 Mart Salı Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: SUSAMLI ÇUBUKLAR

 

MALZEMELER: 

·  125 GR MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA) 

·  1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT 

·  1 YUMURTA 

·  1 TATLI KAŞIĞI TUZ 

·  1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP 

·  ALDIĞI KADAR UN 

DEKOR İÇİN: 

YARIM DOMATES 

KAŞAR PEYNİRİ  

ZEYTİN  

HAZIRLANIŞI:

SUSAM HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ YOĞURUN VE HOMOJEN, ELİNİZE YAPIŞMAYACAK BİR HAMUR ELDE EDİN. HAMURLARINIZI RESİMDEKİ GİBİ 1 PARMAK KALINLIĞINDA YUVARLAYIN VE FIRIN TEPSİSİNE DİZİN. ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP, SUSAM SERPİP 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN. KURABİYELERİNİZ PİŞTİKTEN SONRA RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.

 

BUSE YARAMIŞ'IN CUPCAKE TARİFİ

 

 

KEK HAMURU İÇİN;

1,5 ÇAYBARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA PUDRA ŞEKERİ

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1FİSKE TUZ

100 GR BİTTER ÇİKOLATA

3 TATLIKAŞIĞI KAKAO

BİR SU BARDAĞINDAN BİRAZ AZ UN,

3 TATLI KAŞIĞI DAMLA ÇİKOLATA

2 ADET YUMURTA 

100 GRAM TEREYAĞI

YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR, TEREYAĞI ERİTİLİR İÇİNE ÇİKOLATA EKLENİR VE ERİTİLİR. 

KARIŞIMA KATILIR

KURU MALZEMELER DE EKLENİR. İYİCE YEDİRİLİR VE DAMLA ÇİKOLATALAR DA EKLENİR.

İÇ DOLGUSU İÇİN;

15 ADET ÇİLEK

10 ADET VİŞNE

1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

1 LİMON KABUĞU

YARIM LİMON SUYU 

100 GR TEREYAĞI 

1 PAKET VANİLYA

1 YUMURTA

MEYVELER RONDODA ÇEKİLİR. TEREYAĞIYLA BİRLİKTE 2-3 DK ISITILIP İÇİNE NİŞASTA, LİMON SUYU VE KABUĞU, VANİLYA EKLENİR. 2-3 DK DAHA PİŞİRİLİR.

ÜST KREMASI İÇİN 

150 GR TEREYAĞI 

TOZ KREM ŞANTİ

1,5 ÇAY BARD. PUDRA ŞEKERİ

150 ML SÜT

100 GR BEYAZ ÇİKOLATA 

100 GR BİTTER ÇİKOLATA 

 

TEREYAĞI VE PUDRA ŞEKERİ ÇIRPILIR. AYRI BİR KAPTA KREM ŞANTİ VE SÜT ÇIRPILIR. 

TEREYAĞLI KARIŞIM PUNDA ŞEKERLİ KARIŞIMA YEDİRİLİR. 

KREMA AYRI KAPLARA ALINIR VE BEYAZ VE BİTTER ÇİKOLATAYLA RENKLENDİRİLİR.

ÜSTÜNE SÜSLEME İÇİN RENKLİ SÜSLEME ŞEKERLERİ PEMBE KIRMIZI MAVİ YEŞİL VB.

 

CANAN NUR AKMAZ'IN SÜRPRİZ CUPCAKELER

 

 

KEK İÇİN; 

250 GR SIVI YAĞ 

250 GR SÜT

250 GR ŞEKER 

100 GR BİTTER ÇİKOLATA 

4 YUMURTA 

50 GR KAKAO

200 GR UN 

10 GR KABARTMA TOZU 

YAPILIŞI 

SÜTÜ, ŞEKERİ VE SIVI YAĞI OCAKTA ISITIN. YAKLAŞIK 60 DERECE OLDUĞUNDA OCAKTAN ALIN VE 100 GR BİTTER ÇİKOLATA EKLEYİN. 4 YUMURTA KIRIN; KAKAO, UN VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİN VE KARIŞTIRIN. KAPLARA DÖKÜN VE 140 DERECEDE 25-30 DK PİŞİRİN.

BUTTER CREAM 

500 GR ŞEKER 

250 GR SÜT

250 GR ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI 

YAPILIŞI 

ŞEKER VE SÜTÜ KAYNATIN, SOĞUTUN. TEREYAĞINI MİKSERDE BEMBEYAZ OLANA KADAR ARA ARA KARIŞTIRARAK KABARTIN. DAHA SONRA SOĞUMUŞ SÜT ŞERBETİNİ EKLEYİN VE DOLAPTA SOĞUTUN. 

SÜSLEME MALZEMELERİ 

PEMBE, KARIŞIK RENKLİ VE ÇİKOLATALI SPRİNKLE ÇİKOLATA 

PEMBE, MAVİ VE KIRMIZI GIDA BOYASI 

1 KASE HİNDİSTAN CEVİZİ 

3-4 ADET BEYAZ PUL ÇİKOLATA 

6-7 ADET DAMLA ÇİKOLATA 

2-3 ADET YUVARLAK BİSKÜVİ

 

İHSAN ARI'NIN ÇİLEK KREMALI CUPCAKE TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

3/4  SU BARDAĞI KAKAO

3/4 SU BARDAĞI UN

1/2 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1/4 ÇAY KAŞIĞI TUZ

3/4 SU BARDAĞI TEREYAĞI (ODA ISISINDA)

1 SU BARDAĞI ŞEKER

3 BÜYÜK BOY YUMURTA

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

1/2 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT

ÇİLEK BUTTERCREAM İÇİN:

6-7 ADET ORTA BOY ÇİLEK

1 SU BARDAĞI TUZSUZ TEREYAĞI

1/2 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1/2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

ÇİLEKLERİ KAPLAMAK İÇİN:

% 70 KAKAOLU ÇİKOLATA

12 ADET SAPLI ÇİLEK

 

TARİFİ:

1. FIRINI 180 DERECEYE AYARLAYIN.

2. KAKAO, UN, KABARTMA TOZU VE TUZU BİRLİKTE BİR KABA ELEYİN.

3. BİR KARIŞTIRMA KABINA YUMUŞAMIŞ TEREYAĞI İLE ŞEKERİ ALIN VE İYİCE ÇIRPIN, VANİLYA ÖZÜTÜNÜ EKLEYİN VE ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.

4. YUMURTALARI TEK TEK EKLEYİN VE HER YUMURTADAN SONRA İYİCE ÇIRPIN.

5. MİKSERİN HIZINI DÜŞÜRÜN VE SÜZME YOĞURDU EKLEYİN.

6. 2 PARÇADA KURU KARIŞIMI EKLEYİN VE YAVAŞÇA ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.

7. KAPLARIN 3/4 OLACAK ŞEKİLDE DOLDURUN VE 20-25 DK PİŞİRİN. 20 DK DEN SONRA KÜRDAN İLE KONTROL EDİP TEMİZSE FIRINDAN ÇIKARIP IZGARA TELİNDE SOĞUMAYA BIRAKABİLİRSİNİZ.

8. KREMAYI HAZIRLAMAK İÇİN ÇİLEKLERİ MUTFAK ROBOTUNDA PÜRE HALİNE GETİRİN VE TOHUMLARINI AYIRMAK İÇİN BİR ELEKTEN GEÇİRİN.

9. ODA ISISINDAKİ TEREYAĞINI MİKSER İLE YÜKSEK DEVİRDE ÇIRPARAK KREMA HALİNE GETİRİN. 

10. MİKSERİN HIZINI DÜŞÜRÜN VE YAVAŞ YAVAŞ PUDRA ŞEKERİNİ İLAVE EDİN.

11. VANİLYA VE ÇİLEK PÜRESİNİ EKLEYEREK İYİCE KARIŞTIRIN, KIVAMI AÇMAK İÇİN GEREKİRSE ÇİLEK PÜRESİ VEYA KOYULTMAK ÇİN PUDRA ŞEKERİ İLAVE EDEBİLİRSİNİZ.

12. YILDIZ UÇLU SIKMA TORBASI İLE KEKLERİN ÜZERİNE DÖŞEYİN.

13. BENMARİ USULÜ ERİTTİĞİNİZ ÇİKOLATAYA BATIRDIĞINIZ ÇİLEKLERİ YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ BİR TEPSİYE ALIN VE ÇİKOLATANIN DONMASI İÇİN BUZDOLABINDA BEKLETİN.

14. DONDUKTAN SONRA KREMANIN ÜZERİNİ ÇİLEKLER İLE SÜSLEYİP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.

 

İLYAS VEKİLOV'UN CHEESEBURGER CUPCAKE TARİFİ

 

 

HAMUR İÇİN: 

 4 ADET YUMURTA

 1 SU BARDAĞI ŞEKER

 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

 1 SU BARDAĞI SÜT

 80 GRAM BENMARİ USULÜ ERİTİLMİŞ BİTTER ÇİKOLATA YA DA 1 KÜÇÜK PAKET KAKAO

 1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

 1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ YA DA 1 PAKET VANİLYA

 1 PAKET KABARTMA TOZU

 2 BUÇUK SU BARDAĞI UN

SÜSLEME:

100 GR HİNDİSTAN CEVİZİ 

250 GR PUDRA ŞEKERİ 

250 ML KREMA 

GIDA BOYASI KIRMIZI, YEŞİL, SARI

YAPILIŞI;

İKİ HAMURUMUZ OLACAK. BİRİ SADE, BİRİ ÇIKOLATALI. HAZIRLANIŞTA TEK FARKI BİRİNDE KAKAONUN OLMASI. KEK TARİFLERİ - CUPCAKE TARİFİ : CUPCAKE HAMURUNU YAPMAK İÇİN ÖNCE YAĞ ÇIRPILIR. YAĞ YAKLAŞIK 2-3 DAKİKA ÇIRPILIR VE ODA SICAKLIĞINDA OLMASINA DİKKAT ETMEK GEREKİR.

 

DAHA SONRA ÇIRPILAN YAĞIN ÜZERİNE ŞEKER EKLENİR. YAĞ VE ŞEKER DE YAKLAŞIK 2-3 DAKİKA KADAR ÇIRPILMALIDIR. ARA SIRA KASENİN DUVARINA YAPIŞAN YAĞ VE ŞEKERİ ORTAYA TOPLAMAK GEREKİR. ÜZERİNE YUMURTALAR TEK TEK VE YAVAŞÇA EKLENİR. YUMURTALARI EKLEDİKTEN SONRA 4 DAKİKA KADAR KARIŞTIRILIR. ARDINDAN UN, KAKAO ( KAKAOLU İÇİN ) VE KABARTMA TOZU KARIŞIMININ YARISI EKLENİR. BU KARIŞIMIN EKLENMEDEN ÖNCE İYİCE HARMANLANMASI GEREKİR. KARIŞIMIN YARISI KONULDUKTAN SONRA, SÜTÜN DE YARISI EKLENİR. MİKSER YAVAŞÇA ÇALIŞTIRILIR, UN VE KAKAONUN HAVAYA UÇMAMASI İÇİN ÜSTÜ ISLAK BİR BEZLE ÖRTÜLEBİLİR. KARIŞTIRDIKTAN SONRA, UN VE KAKAODAN HAZIRLANAN KARIŞIMIN, AYRICA SÜTÜN, DİĞER KALAN YARISI DA EKLENİR VE MİKSER ÇALIŞTIRILMAYA DEVAM EDİLİR. HAMUR BÖYLELİKLE KALIPLARA GİRMEYE HAZIR HALE GELMİŞ OLUR.

 

SADELERİ VE ÇIKOLATALILARI FARKLI KALIPLARA KOYALIM VE 180 DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK. 20 DK BOYUNCA PİŞİRELİM. SADE CUPCAKELERİMİZİ İKİYE, ÇIKOLATALILARI İSE BURGER KÖFTESİ ŞEKLİNDE. KREMA VE PUDRA ŞEKERİNDEN KREM YAPILIR, İKİYE AYIRILIR, KIRMIZI VE SARIYA BOYATILIR, HİNDİSTAN CEVİZİ YEŞİLE BOYANIR. CUPCAKELERİMİZDEN CHEESEBURGERLERİ YAPALIM. SADE( ALT KISMI ), SARI KREMA, KÖFTE, KIRMIZI KREMA, HİNDİSTAN CEVİZİ, SADE ÜST KISMI.

 

TAHA ERKAN'IN KURU MEYVELİ CUPCAKE TARİFİ

 

 

 

2 ADET YUMURTA

4 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER 

2 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ

2 KAHVE FİNCANI YOĞURT

6 KAHVE FİNCANI UN 

1 PAKET KABARTMA TOZU 

1 ADET ÇUBUK VANİLYA 

1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM 

YARIM SU BARDAĞI KURU ELMA

YAPILIŞI;

2 YUMURTAYI ÇIRPIP KÖPÜKLENDİRİYORUZ. SONRA ŞEKERİ EKLEYİP KÖPÜK GİBİ OLANA KADAR BİR DAHA ÇIRPIYORUZ. SONRA YOĞURT VE YAĞI, VANİLYAYI KOYUYORUZ. UN VE KABARTMA TOZUNU ELEKTEN GEÇİRİP KARIŞIMA EKLİYORUZ. UNU YEDİRİYORUZ. İÇİNE MEYVELERİ KÜP KÜP DOĞRAYIP EKLİYORUZ VE KAPLARA KOYUYORUZ. 180 DERECEDE 15 DK. PİŞİRİYORUZ. SÜTE VANİLYA ÇUBUĞUNU KOYUP ISITIYORUZ, SOĞUTUP KABA ALIYORUZ. YAVAŞ YAVAŞ KREM ŞANTİYİ EKLEYİP KIVAMA GELİNCE SIKMA TORBASINA KOYUYORUZ. KEKLERİMİZİN ÜZERİNE SIKIYORUZ, KALAN MEYVELERİ ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.

 

ZAHİDE ÇETİN'İN ÇİKOLATALI ÇİLEKLİ CUPCAKE TARİFİ

 

 

3 ADET YUMURTA

1,5 TOZ ŞEKER

1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ

1 SU BARDAĞI YOĞURT

2 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI KAKAO

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 KAŞIK VANİLYA ÖZÜ

1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT

KREMA İÇİN

160 GR TEREYAĞI

500 GR PUDRA ŞEKERİ

600 ML SÜT

3-4 YEMEK KAŞIĞI ÇİLEK PÜRESİ

İÇ KREMASI İÇİN

1 LT SÜT

4 YEMEK KAŞIĞI UN

3 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 PAKET VANİLYA

1 YUMURTA SARISI

1 PAKET SIVI KREMA (200 ML)

2-3 YEMEK KAŞIĞI EZİLMİŞ ANTEP FISTIĞI

2-3 YEMEK KAŞIĞI EZİLMİŞ TOZ BADEM

4 KAŞIK KURU ÇİLEK

4 KAŞIK KURU VİŞNE

İÇİ DOLGULU HAZIR ÇİKOLATA 4 TANE

50 GR KURU ÜZÜM

70 GR BADEM

50 GR KUŞ ÜZÜMÜ

1 KAHVE FİNCANI KARIŞIK MEYVELİ MÜSLİ

200 GR BİTER ÇİKOLATA

10 TANE ÇİLEK

 

YAPILIŞI;

YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜK OLANA KADAR ÇIRPIYORUZ. YOĞURT VE SIVI YAĞI DA EKLEDİKTEN SONRA KATI MALZEMELERİ EKLEYİP SPATULA İLE KARIŞTIRIYORUZ.TEREYAĞINI YUMUŞAYANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ. ÜZERİNE SÜTÜ EKLİYORUZ. KREMAYI İKİYE BÖLÜP YARISINI ANTEP FISTIĞI, DİĞER YARISINI DA ÇİLEK PÜRESİ İLE RENKLENDİRİYORUZ.

 

MUHALLEBİ İÇİN VANİLİN VE KREMA HARİCİ TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA SIVI KREMA VE VANİLİNİ EKLEYİP İYİCE ÇIRPIYORUZ. KEKLERİMİZİN İÇİNİ OYARAK MUHALLEBİ İLE DOLDURUYORUZ. ÜZERİNİ KREMA İLE SÜSLEDİKTEN SONRA MEYVELER VE ÇİKOLATA İLE SÜSLÜYORUZ.

Güncelleme: 18/03/2015 16:36:47
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.