Milletimizin Başı Sağolsun
VER FIRINA 17 Nisan Cuma Tarifleri

VER FIRINA 17 Nisan Cuma Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: SUSAMLI ÖRGÜ ÇÖREK

 

MALZEMELER:

450 -500 GR UN

1 YUMURTA

1 YUMURTA SARISI ÜZERİNE

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 PAKET İNSTANT MAYA

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

 

İÇ HARCI:

1 SU BARDAĞI SUSAM

YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ

 

HAZIRLANIŞI:

UN, YUMURTA, SÜT, YOĞURT, SIVI YAĞ, MAYA, ŞEKER VE TUZU BİR KAPTA YOĞURUPHOMOJEN BİR HAMUR ELDE EDİN.CAM KASENİN İÇİNE KOYUP 60 DERECE FIRINDA MAYALANDIRIN.HAMURUNUZU EŞİT 3 PARÇAYA BÖLÜP BEZELER YAPIN. HER BİR HAMURU İNCE BİR KATMAN AÇIP İÇERİSİNE SUSAM YAYIN VE RULO ŞEKLİNDE YUVARLAYIN.3 HAMURUN DA SADECE ÜSTE GELECEK KISIMLARINI BIÇAKLA UZUNLAMASINA 3 ÇİZGİ ATINVE ÖRÜN. ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP 190 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN CAFE DE PARİS SOSLU ANTRİKOT TARİFİ

 

 

600 GR.ANTRİKOT (200 GR.LIK 3 DİLİM)

200 GR. TEREYAĞI

70 GR. KREMA

50 GR. ROKFOR PEYNİRİ

3 GR. KÖRİ

3 GR. ZERDEÇAL

3 GR. KİMYON

2 DİŞ SARIMSAK

6 DAL AYIKLANMIŞ DEREOTU

15 GR. HARDAL

TUZ - KARABİBER

ZEYTİNYAĞI

      

   YAPILIŞI:

·         SARIMSAĞI SOYUP, EZİNİZ. DEREOTU İNCE KIYIM DOĞRAYINIZ.

·         BİR SOS TAVASINA KREMAYI ALALIM.

·         İÇİNE TOZ BAHARATLAR, SARIMSAK VE HARDALLA KAYNATIN.

·         KISIK ATEŞTE  İÇERİSİNE TEREYAĞINI EKLEYİP, SÜREKLİ KARIŞTIRARAK ERİTİNİZ.

·         ROKFOR PEYNİRİNİ ELİNİZLE EZEREK KREMAYA EKLEYİNİZ VE KARIŞTIRARAK YEDİRİNİZ.

·         TUZ VE KARABİBERLE TATLANDIRINIZ.

·         DEREOTUNU İLAVE EDİNİZ.

·         ANTRİKOTLARI TUZ VE KARABİBERLE TATLANDIRINIZ.

·         ISITILMIŞ TAVADA AZ ZEYTİNYAĞIN DA  ETLERİ ÖNLÜ ARKALI PİŞİRİNİZ.

·         ( DAHA İYİ PİŞMESİNİ İSTERSENİZ, ETLERİ MÜHÜRLEDİKTEN SONRA  ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINA VEREBİLİRSİNİZ).

·         PİŞEN ETLERİ SERVİS TABAĞINA ALINIZ.

·         SOSU ÜZERİNE  GEZDİRİNİZ.

·         SICAK SERVİS YAPINIZ.

 

ELMA DİLİM PATATES

 

MALZEMELER

6-8 ADET KÜÇÜK BOY İNCE KABUKLU PATATES (TAZE PATATES DAHA İYİ OLUR)

1-2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

KEKİK, TUZ, KIRMIZI BİBER

 

YAPILIŞ

PATATESLERİN KABUKLARI İYİCE YIKANARAK TEMİZLENİR.ÖNCE ORTADAN İKİYE BÖLÜNÜR. YARIM PARÇALAR ELMA DİLİMİ GİBİ DİLİMLENİR.BİR KABIN İÇERİSİNE YAĞ VE BAHARATLARLA BİRLİKTE PATATESLER KONARAK İYİCEHARMANLANIR.

 

YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİNE YAYILARAK NAR GİBİ KIZARTILIP SERVİS YAPILIR.

 

GÜLŞAH ZAMBUR'UN TAVUKLU SEBZELİ PAY TARİFİ

 

 

HAMURU İÇİN:

100 GR UN

50 GR TEREYAĞI (SOĞUK)

2 ADET YUMURTA SARISI (1’İ İÇİNE, DİĞERİ HAMURUN ÜZERİNE)

TUZ

1 KAŞIK SOĞUK SU

 

İÇ HARCI:

600 GR TAVUK GÖĞSÜ

3 TANE HAVUÇ

1 TANE ORTA BOY SOĞAN

1 BÜYÜK PATATES

2-3 ÇORBA KAŞIĞI UN

1-2 ÇORBA KAŞIĞI SOYA SOS

5-6 DİŞ SARIMSAK

1 SU BARDAĞI BEZELYE

1 SU BARDAĞI MISIR

1-2 SU BARDAĞI SÜT

1 SU BARDAGI KREMA (GÖZ KARARI, DAHA DA AZ OLABİLİR)

TEREYAĞI

1 ÇORBA KAŞIĞI BİBERİYE

KARABİBER

KİMYON

MUSKAT

TUZ

 

 

HAMUR

UN, TUZ VE TEREYAGINI KUM GIBI UFALAYARAK BIRBIRINE YEDIR. DAHA SORA YUMURTAYIILAVE EDIP GUZEL BIR HAMUR YOGUR. HAMURUN BIRLESMEZSE ICINE BIR KAC KASIK SOGUKSU ILAVE EDEBILRSIN. HAMURUN TOPARLANICA IKI TANE YAGLI KAGITIN ARASINDAISTEDIGIN KALINLIKTA ACIP KURABIYE KALIBIYLA SEKILLER CIKAR.

 

MELİKE KÜL'ÜN KAŞARLI PATATES PÜRESİ YATAĞINDA DOMATES SOSLU BONFİLE TARİFİ

 

 

3 DİLİM KALIN KESİLMİŞ, DÖVÜLMEMİŞ BONFİLE

TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

3-5 ADET BÜYÜK DİŞ SARIMSAK (İRİ OLMASI ÖNEMLİ)

DOMATES SOS (KAYNATILMIŞ DOMATES)

KEKİK

TUZ

PUL BİBER

İSOT

KARABİBER

TANE KARABİBER

BİBERİYE

BEYAZ SOĞAN

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER

100 GR İÇ YAĞI

KIRMIZI TOZ BİBER

PATATES PÜRESİ İÇİN;

2-3 ADET ORTA BOY PATATES

1 BARDAK SÜT

TEREYAĞI

KARABİBER

TUZ

200 GR KAŞAR PEYNİRİ

 

YAPILIŞI;

İZLİ TAVA SOĞUKKEN SARIMSAKLA OVULUR. TAVA OCAĞA KONUR. ISININCA İÇ YAĞI İLEYAĞLANIR. ÜZERİNE 1 TATLI KAŞIĞI KADAR TEREYAĞI ERİTİLİR. ETLER ÜZERİLERİ KAHVERENGİ OLUP İÇLERİ KIRMIZI KALANA KADAR ALTLI ÜSTLÜ DAĞLANIR. O ARADA SOĞANLARKARAMELİZE OLACAK ŞEKİLDE ŞEKERLE KAVRULUR, CAM KABA YAYILIR. DAĞLANAN ETLERSOĞANLARIN ÜZERİNE KONUR. AYRI BİR TAVADA DOĞRANMIŞ HALİYLE 1 YEMEK KAŞIĞIGELECEK KADAR İÇ YAĞI KAVRULUR. 1 DİŞ SARIMSAK KÜÇÜK DOĞRANIR. İKİSİ BİR ARADA AZZEYTİNYAĞINDA KAVRULUR. ÜZERİNE SALÇA KONUR, KAVRULUR. ÖNCEDEN KAYNATILMIŞDOMATES EKLENİR. 1 TUTAM BİBERİYE, 1 TUTAM KEKİK, 1 TUTAM İSOT, 1 TUTAM KIRMIZITOZ BİBER EKLENİR. İZLİ TAVADA KALAN ETİN YAĞI SOSA EKLENİR.SOS ETLERİN ÜZERİNE YAYILIR VE 230 DERECE SICAKLIKTA FIRINA VERİLİR. 15-20 DK SONRAFIRINDAN ÇIKARILIR.

 

PÜRE TABAĞA YAYILIR, ÜZERİNE ETLER DİZİLİR. SOSUNDAN DÖKÜLÜR. 12ER DAL BİBERİYEKONUR, SERVİS EDİLİR.

 

PÜRE İÇİN;

PATATESLER SOYULUR, HAŞLANIR, SÜZÜLÜR, EZİLİR. TEREYAĞI, SÜT, KARABİBER KATILIR.PÜRE KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRILIR. PEŞİNDEN RENDELENMİŞ KAŞAR EKLENİR,PÜRENİZ HAZIR.

 

SALİH SADIKOĞLU'NUN ISPANAK YATAĞINDA KEREVİZ SOSLU ŞATOBİRYAN TARİFİ

 

 

500 GR BÜTÜN HALDE ŞATOBİRYAN ET

250 GR ISPANAK

3 ADET PATATES

3 ADET ÇERİ DOMATES

6 ADET DOMATES

1 ADET KEREVİZ

2 ADET DEFNE YAPRAĞI

2 ADET HAVUÇ

1 ADET SOĞAN

4 DİŞ SARIMSAK

1 YEMEK KAŞIĞI SEBZELİ ÇEŞNİ

2 YEMEK KAŞIĞI SOYA SOS

50 GR MARGARİN

150 GR KAŞAR (RENDE)

2 SU BARDAĞI SÜT

1 SU BARDAĞI KUSKUS MAKARNA

1 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER

 

YAPILIŞI;

ETTEN İŞKİ PARMAK KALINLIĞINDA DİLİMLER AYRILIR VE KIZGIN TAVADA MÜHÜRLENİP FIRINTEPSİSİNDE ÜZERİ FOLYO İLE KAPATILARAK PİŞİRİLİR. BİR TENCEREDE SOĞAN, HAVUÇ,KEREVİZ, SARIMSAK (KÜP KÜP KESİLİP) SOTELENİR VE DOMATES RENDESİ İLAVE EDİLRİ. SUYUÇEKENE KADAR KAYNATILIR. KAYNAYAN SOS ROBOTTA ÇOK AZ ÇEKİLİR VE ETİN ÜZERİNEDÖKÜLEREK PİŞMESİ DEVAM ETTİRİLİR. ETLER PİŞERKEN ALTINA ISPANAKLAR AZTEREYAĞINDA SOTELENEREK TABAĞA SERİLİR. ÜZERİNE PİŞEN ETLER SERVİS EDİLİR.

 

SENEM ÖZKANTAR'IN KREMA SOSLU SOMON TARİFİ

 


 

3 ADET FİLETO SOMON

1 KASE ARPACIK SOĞAN

1 DEMET ISPANAK

1 PAKET MANTAR

1 DEMET DEREOTU

WORCHESTERSHIRE SOS

BALZAMİK SİRKE

TUZ – KARABİBER

TEREYAĞI

 

YAPILIŞI;

SOMONLAR SOSLANIP TEREYAĞI İLE MÜHÜRLENİR, KENARA ALINIR. DÖKÜM TENCEREDEARPACIK SOĞAN KAVRULUR, MANTAR EKLENİR KAVRULUR. TUZ, KARABİBER, EN SON DAISPANAK KONUR. ÖLDÜRDÜKTEN SONRA KREMA EKLENİR, ÇEKTİRİLİR.TENCERE FIRINA KONUR 190 DERECEDE 10 DK PİŞİRİLİR.

YANINA;

3 ADET PATATES

MUSKAT

2 YEMEK KAŞIĞI KREMA

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

TUZ – KARABİBER

KÜLTÜR MANTARI

KESTANE MANTARI

İSTİRİDYE MANTARI

1 PAKET MİNİ ROKA  

ÇANAK ENGİNAR

AKDENİZ YEŞİLLİKLERİ

KURU DOMATES

BALZAMİK SİRKE

SARIMSAK

 

TAHSİN KÜÇÜK'ÜN MANTAR SOSLU DANA SARMA TARİFİ

 

 

3 ADET 100’ER GR DÖVÜLMÜŞ BONFİLE (SARMAK İÇİN)

200 GR MANTAR

200 GR KAŞAR PEYNİRİ

3 DİŞ SARIMSAK

150 GR ARPACIK SOĞAN

50 GR TAZE FESLEĞEN

50 GR TAZE KEKİK

50 GR TAZE BİBERİYE

TEREYAĞI

SIVI YAĞ

100 GR KIRMIZI ET SUYU

200 GR KREMA

 

YAPILIŞI;

ZEYTİYAĞI, KEKİK, FESLEĞEN VE YAĞI BİR KABA KOYARAK BAHARATLARI İNCE İNCE KIYARAKMARİNE SOSU HAZIRLAYIN VE ETLERİ İÇİNDE BEKLETİN. (20 DAKİKA)DAHA SONRA KAŞARI RENDELEYİN VE ETİ PANDİSPANYA OLARAK GÖRÜP KAŞARI KREMAGİBİ ÜZERİNE SÜRÜN.

 

DAHA SONRA DOLMA GİBİ SARIN VE İKİ UCUNU DA BAĞLAYIN. MARİNE SOSUYLA BERABER250 DERECE FIRINDA, KURUMADAN 20 DK PİŞİRİN.ARPACIK SOĞANI VE SARIMSAĞI TEREYAĞI İLE İNCE İNCE KIYARAK KAVURUN. JÜLYENOLARAK DOĞRADIĞINIZ MANTARI İÇİNE KOYUN VE 2 DK KAVURDUKTAN SONRA ET SUYUEKLEYİN, 2 DK DAHA PİŞİRİN. AZ SIVI YAĞ EKLEYİN VE BAHARATLARIN GERİYE KALANYARISINI İNCE İNCE KIYIN. SOSU, TUZU, KARABİBERİ DE EKLEYİN VE EN SON KREMAYIDÖKÜN. KESTİRMEDEN, KARIŞTIRARAK KREMAYI ÇEKTİRİN. OCAKTAN ALMAYA YAKIN SOSUTOPARLASIN VE PARLASIN DİYE 1 KAŞIK TEREYAĞI EKLEYİN.

 

ÜNAL TUTUCU'NUN PÜRELİ BİFTEK TARİFİ

 

 

800 GR. ANTİRKOT BİFTEK

2 SOĞAN

2 DEFNE YAPRAĞI

2 DAL BİBERİYE

1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA

2 SU BARDAĞI DOMATES PÜRESİ

2 SU BARDAĞI BEZELYE (1’İ ETE, 1’İ PÜRE İÇİN)

TANE KARABİBER

TUZ

SU

SIVI YAĞ

PÜRESİ İÇİN:

4 PATATES

1 SU BARDAĞI SÜT

1 ÇAY BARDAĞI KREMA

1 ADET HAVUÇ

2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

TUZ

 

YAPILIŞI;

BİFTEĞİ DİLİMLİYORUZ TAVAYA AZ SIVIYAĞ DÖKÜP BİFTEKLERİ YÜKSEK ISIDA TERS DÜZÇEVİRİP KIZARTIYORUZ. DÖKÜM TENCEREYE DİZİYORUZ.SOĞANLARI PİYAZLIK DOĞRUYORUZ. ETLERİ KIZARTTIĞIMIZ TAVAYA ZEYTİNYAĞIDÖKÜYORUZ. SOĞANLARI KOYUP SOTELİYORUZ.SALÇASINI VE DEFNE YAPRAĞINI KOYUYORUZ. KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ.BEZELYESİNİ DE KOYUP (1 SU BARDAĞI) KAVURUYORUZ. DOMATES PÜRESİYLE KIVAMINIAÇIYORUZ VE SOS HALİNE GETİRİYORUZ. TUZUNU VE TANE KARABİBERİNİ ATIYORUZ. SOSUETLERİN ÜZERİNE GEZDİREREK DÖKÜYORUZ.220 DERECEDE PİŞİRİYORUZ.

 

PÜRESİ İÇİN, PATATESLERİ VE HAVUCU HAŞLIYORUZ VE KABUKLARINI SOYUP TENCEREYEEZİYIRUZ. HAVUCU RENDELIYORUZ. TEREYAĞINI KOYUYORUZ VE OCAĞA ALIYORUZ. SÜTÜNÜDÖKÜYORUZ, KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ. TUZUNU ATIYORUZ, PÜRENİN KIVAMI ORTAYAÇIKIP KAYNAYINCA ALTINI KAPATIYORUZ. BİFTEKLERİ SERVİS TABAĞINA DİZİYORUZ.ÜZERLERİNE KREM ŞANTİ TORBASINDAN PÜRE SIKARAK SERVİS EDİYORUZ.AYNI ŞEKİLDE HAVUÇ VE BEZELYEYİ DE PÜRE YAPIP ÇİÇEK MOTİFİNDE SIKIYORUZ. (SIKMA TORBASININ TIRTIKLI UCUYLA)

Güncelleme: 20/04/2015 11:20:52
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.