VER FIRINA 20 Ekim Salı Yayını Tarifleri

VER FIRINA 20 Ekim Salı Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: PATLICANLI MAKARNA 

 

MALZEMELER:

1 ADET ORTA BOY PATLICAN 

1 ADET DOMATES

2 DİŞ SARIMSAK 

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI 

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

3 DAL FESLEĞEN 

1 SU BARDAĞI PENNE MAKARNA 

1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER 

TUZ 

KARABİBER 

 

YAPILIŞI: 

İLK OLARAK PATLICANI FIRIN TEPSİSİNE KOYUP 200 DERECEDE KÖZLENMEYE BIRAKIN ARDINDAN MAKARNAYI HAŞLAYIN MAKARNA HAŞLANIRKEN DOMATESİN KABUKLARINI SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYIN SARIMSAK VE FESLEĞENLERİ İNCE İNCE KIYIN 

 

HAŞLANAN MAKARNAYI SÜZÜP PİŞİRME SUYUNDAN BİR MİKTAR SOS İÇİN AYIRIN DAHA SONRA KIZGIN TAVADA TEREYAĞINI ERİTİN ARDINDAN SARIMSAKLARI KOYUP KAVURUN ARDINDAN SALÇAYI EKLEYİP KAVURMA İŞLEMİNE DEVAM EDİN. DAHA SONRA DOMATES VE ŞEKERİ İLAVE EDİN. DOMATESLER BİRAZ KAVRULUNCA AYRIDIĞINIZ MAKARNA SUYUNU İLAVE EDİP PİŞİRİN. 

 

SOSU OCAKTAN ALMADAN ÖNCE TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİN. HAZIRLANAN SOS İLE MAKARNAYI KARIŞTIRIN. SON OLARAK KÖZLENEN PATLICANI FIRINDAN ÇIKARTIN. ORTASINI HAVUZ GİBİ AÇIN VE MAKARNAYI İÇİNE DOLDURUP RESİMDEKİ GİBİ SUNUMA HAZIRLAYIN

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN ÇİKOLATALI ISLAK TURTA TARİFİ

 

 

MALZEMELER

170 GR TEREYAĞI

3 PAKET BİTTER ÇİKOLATA

6 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 SU BARDAĞI ESMER ŞEKER

1,5 SU BARDAĞI TOZ BADEM 

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

 

YAPILIŞI

170 GR TEREYAĞINI ERİTİN, KENARA ALIN VE İÇİNE ÇİKOLATALARI ATARAK KARIŞTIRARAK ERİTİN.BİR KAPTA YUMURTALARI ÇIRPIN. ŞEKERLERİNİZİ YAVAŞÇA ÇIRPMA İŞLEMİ DEVAM EDERKEN İLAVE EDİN. KABARANA KADAR ÇIRPIN. TOZ BADEM VE KAKAOYU DA İLAVE ETTİKTEN SONRA BİRAZ DAHA ÇIRPIN.

 

TEREYAĞLI ÇİKOLATAYI YAVAŞÇA İLAVE EDİN VE HOMOJEN OLUNCAYA KADAR KARIŞTIRIN. KELEPÇELİ KEK KALIBININ TABANINA YAĞLI KAĞIT KOYUN. ÜZERİNİ VE YANLARINI İYİCE TEREYAĞIYLA YAĞLAYIN. ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE 40-45 DK PİŞİRİN.

 

ELİF ZAİM'İN MUZLU ÇİKOLATALI PORSİYON PASTA TARİFİ

 

 

10 ADET EN KÜÇÜKLERİNDEN YERLİ MUZ 

1 SU BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ FINDIK 

1 ÇAY BARDAĞI TOZ FISTIK 

 

PANDİSPANYA İÇİN

6 YUMURTA 

1 SU BARDAĞI ŞEKER 

1 SU BARDAĞI UN                               

YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA              

1 FİSKE TUZ      

1 PAKET VANİLYA 

26 CM KELEPÇELİ KALIP

 

KREMA İÇİN 

2 YUMURTA

3 YEMEK KAŞIĞI  UN

7 YEMEK KAŞIĞI  ŞEKER 

2 SU BARDAĞI SÜT 

1 LİMON KABUĞU RENDESİ 

1 ÇUBUK VANİLYA 

 

GANAJ İÇİN 

250 GR BİTTER ÇİKOLATA 

2 TATLI KAŞIĞI SIVI YAĞ 

 

YAPILIŞI

YUMURTALARIN SARI VE BEYAZLARINI AYIRIN, SARILARINI ŞEKER İLE İYİCE ÇIRPIN UN VE NİŞASTAYI DA EKLEYİN. KOYU KIVAMLI OLACAK ŞAŞIRMAYIN.YUMURTA BEYAZLARINI 1 FİSKE TUZ İLE KAR GİBİ OLANA KADAR ÇIRPIN. BEYAZLARI SARILARA TAHTA KAŞIK İLE ALTTAN ÜSTE  YAVAŞÇA  KARIŞTIRARAK EKLEYİN. EN SON VANİLYAYI KOYUP KALIBA DÖKÜP 180 DERECEYE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN. 

 

KREMA İÇİN  BÜTÜN MALZEMELERİ KISIK ORTA ATEŞTE  KOYU KIVAM ALANA DEK PİŞİRİN  VE SIKMA TORBASINA ALIN.ÜZERİ İÇİN  250 GR BİTTER CİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTİP 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ  EKLEYİP HAZIRLAYIN. PİŞEN PANDİSPANYAYI ORTADAN ENİNE 2’YE KESİN VE MUZUN BÜYÜKLÜĞÜNDE DİRTDÖRTGEN OLARAK KESİP ÜZERİNE KREMA SIKIN VE ONUN ÜZERİNE DE MUZU YERLEŞTİRİN. MUZUN ÜSTÜNE FINDIK SERPİP GANAJ İLE TAMAMEN KAPLAYIN İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE SÜSLEDİKTEN SONRA BUZDOLABINDA DİNLENDİRİN VE SERVİS EDİN.

 

MELİKE İŞDAR'IN ÇİKOLATALI KUŞ YUVASI KURABİYESİ TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

125 GR ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞAMIŞ TEREYAĞI

1 ADET YUMURTA

YARIM PAKET KABARTMA TOZU

YARIM PAKET ŞEKERLİ VANİLYA 

2-2,5 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

2,5 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

 

ÜZERİ İÇİN:

100 GR BİTTER ÇİKOLATA

100 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA

BEYAZ BADEM ŞEKERİ (BOYUTU KÜÇÜK OLACAK)RENKLİ BADEM ŞEKERLERİ (BOYUTU KÜÇÜK OLACAK) 

 

HAZIRLANIŞI:

TEREYAĞI, YUMURTA, KABARTMA TOZU, VANİLYA, PUDRA ŞEKERİ VE KAKAOYU BİR KAPTA YOĞURUN. ARDINDAN AZAR AZAR UNU İLAVE EDİN. HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP SARIMSAK EZİCİYE KOYUN. YAĞLI KÂĞIT SERDİĞİNİZ FIRIN TEPSİSİNE KUŞ YUVASI ŞEKLİNİ VERİN. ÜZERİNE BİR KAPAKLA BASTIRIP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECELİK FIRINDA 10-15 DK PİŞİRİN. ORTASINA AYRI KAPLARDA BENMARİ USULÜ ERİTTİĞİNİZ BİTTER VE SÜTLÜ ÇİKOLATAYI KOYUN. ÇİKOLATA DONUNCA ÜZERİNİ BADEM ŞEKERLERİYLE SÜSLEYİN. (BADEM ŞEKERLERİ YUMURTA GÖRÜNÜMÜ VERECEK)

 

MERT ŞEN'İN ÇİLEKLİ BROWNİE KATLARI TARİFİ

 

 

60 GRM BİTTER ÇİKOLATA

113 GRAM TUZSUZ TEREYAĞI

2 YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ (LİKİT)

1/4 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1/4 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ

200 GR KREMA

300 GR ÇİLEK

1 SU BARDAGI PİRİNÇ PATLAĞI

100 GRAM BEYAZ ÇİKOLATA

100 GRAM SÜTLÜ ÇİKOLATA

50 GRAM BİTTER ÇİKOLATA

2 ADET MUZ

 

YAPILIŞI

60 GR BİTTER ÇİKOLATA 113 GR TUZSUZ TEREYAĞI İLE BENMARİ OLARAK ERİTİLİR VE 5 DK DİNLENDİRİLİR. İÇERİSİNE 100 GR ŞEKER İYİCE ERİTİLİR. SONRA 2 YUMURTA TEKER TEKER EKLENİR. İÇİNE 30 GR ELENEREK EKLENİR VE 20X20 FIRIN KALIBINDA 25-30 DK PİŞİRİLİR. 100 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA 100 GR KREMA İLE GANAJ HAZIRLANIR VE İÇERİSİNE ÇİLEKLER DOĞRANARAK SOĞUMAYA BIRAKILIR. 100 GR KREMA VE 100 GR BEYAZ ÇİKOLATA İLE GANAJ HAZIRLANIR VE İÇERİSİNE MUZLAR EKLENİR. SOĞUTULUR VE KUPLARA KATMANLAR HALİNDE KEK VE GANAJ EKLENİR.

 

MÜKREMİN ERDOĞAN'IN ÇİKOLATA SÜRPRİZ TARİFİ

 

 

MALZEMELER ; 

1 SU BARDAĞI SU

1 SU BARDAĞI UN

125 GR TEREYAĞI

3 ADET YUMURTA

 

KREMASI İÇİN

2,5 SU BARDAĞI SÜT

3 YEMEK KAŞIĞI UN

1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

1 ADET YUMURTA

1 PAKET VANİLYA

100 GR MARMELAT (KAYISI)

10 ADET KURU KAYISI (İNCE KIYILMIŞ)

30 GR ANTEP FISTIĞI (SOYULMUŞ TUZSUZ BÜTÜN)

30 GR FINDIK (SOYULMUŞ TUZSUZ)

 

ÜZERİ İÇİN

BENMARİ USULÜ ERİTİLMİŞ 350 GR BİTTER ÇİKOLATA

BENMARİ USULU ERİTİLMİŞ 100 GR BEYAZ ÇİKOLATA 

 

SOS İÇİN

4 SU BARDAĞI SÜT

2 ÇORBA KAŞIĞI UN

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 ADET YUMURTA

2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO

80 GR BİTTER ÇİKOLATA

1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN

 

YAPILIŞI ;

KÜÇÜK BİR TENCEREYE 1 SU BARDAĞI SUYU VE MARGARİNİ KOYARAK KAYNATIN. DAHA SONRA 1 SU BARDAĞI UNU EKLEYEREK İYİCE KARIŞTIRIN. 2-3 DAKİKA KARIŞIMI SÜREKLİ KARIŞTIRARAKPİŞİRİN. OCAĞI KAPATARAK 10-15 DAKİKA HAMURUN SOĞUMASINI BEKLEYİN.HAMUR BİRAZ DİNLENDİKTEN SONRA 3 ADET YUMURTAYI HAMURA YEDİRMEMİZ GEREKİYOR ANCAK BU NOKTADA ÖNEMLİ BİR AYRINTI VAR. YUMURTALARI TEKER TEKER HAMURA KIRIN VE BİRİNİ İYİCE YEDİRMEDEN DİĞER YUMURTAYI KIRMAYIN. YUMURTALARI HAMURA İYİCE YEDİRDİKTEN SONRA YAPIŞKAN BİR HAMUR ELDE ETMİŞ OLDUK. BU KISIM BİRAZ YORUCU OLUYOR AMA HAMURUN KABARMASI İÇİN İYİCE KARIŞTIRMIŞ OLMANIZ GEREKİYOR. YUMURTALARI YEDİRDİKTEN SONRA HAMURU 10 DAKİKA DİNLENDİRİN. HAMURLAR PİŞTİKTEN SONRA KREMASINI HAZIRLAYIN. VE MARMELAT KURU KAYSISI VE KURU YEMİŞLER VE VANİLYA HARİÇ DİĞER MALZEMELERİ BİR TENCEREYE KOYARAK KREMAYI PİŞİRİN. KREMAYI OCAKTAN ALDIKTAN SONRA MARMELAT KURU KAYSISI VE KURU YEMİŞLER VE VANİLYASINI EKLEYEREK KARIŞTIRIN.

 

PROFİTEROLÜN PİŞEN HAMURLARINI İKİYE BÖLEREK YA DA VARSA KREMA SIKMA TORBASI İLE İÇLERİNİ KREMA İLE DOLDURUN VE TEPSİYE DİZİN. 

 

EKİPMAN;

10 ADET SU BALONU 

ÇİKOLATA SOS

4 SU BARDAĞI SÜT

2 ÇORBA KAŞIĞI UN

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 ADET YUMURTA

2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO

80 GR BİTTER ÇİKOLATA

1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN

 

BÜTÜN MALZEMEYİ BİR TENCEREYE ALIP KARIŞTIYORUZ. DAHA SONRA OCAĞA KOYUP KAYNAMASINI BEKLİYORUZ. BU ARADA DEVAMLI KARIŞTIRIYORUZ. KAYNAYINCA ALTINI KISIP 1-2 DAKİKA DAHA KAYNATIYORUZ İSTEĞE GÖRE NEREDE KULLANMAK İSTİYORSAK KULLANIYORUZ. AFİYET OLSUN.

 

NALAN UYAR'IN ISLAK KEK TARİFİ

 

185 GR TEREYAĞI

YARIM BARDAK AYÇİÇEK YAĞI

5 YUMURTA

2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1/2 SU BARDAĞI SÜT

300 GR UN

1 PAKET KAKAO

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA 

1 TUTAM TUZ

ÇİKOLATA SOS

150 GR %72 KAKAO ORANLI BİTTER ÇİKOLATA

YARIM SU BARDAĞI KREMA

1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

 

ÇİKOLATA SOSU İÇİN BİR KAPTA BENMARİ USULÜ ÇİKOLATAYI ERİTELİM. AYRI BİR KAPTA KREMA VE TEREYAĞINI ERİTELİM. ILINMAYA BIRAKALIM.

 

KEKİN HAZIRLANIŞI

TEREYAĞINI ERİTİP ILINMASI İÇİN BEKLETELİM.YUMURTALARI ÇIRPIP İÇİNE ŞEKERİ EKLEYELİM ÇIRPMAYA DEVAM EDELİM. SÜTÜ VE ILINAN YAĞIMIZIDA EKLEYEREK SIVI KARIŞIMI ELDE EDELİM.  AYRI BİR YERDE KURU MALZEMEYİ ELEYİP BİRLEŞTİRELİM.( UN, KAKAO, K.TOZU, VANİLİN, TUZ)HAZIRLADIĞIMIZ KURU MALZEMEYİ SIVI KARIŞIM İLE BULUŞTURALIM. ÇIRPICI İLE VEYA SPATULA İLE YEDİRELİM. ÇOK FAZLA KARIŞTIRMAYALIM.ILINAN ERİMİŞ ÇİKOLATA VE KREMA KARIŞIMINI BİRLEŞTİRELİM. UYGUN BİR KEK KALIBIMIZI YAĞLAYALIM HAMURUN YARISINI DÖKELİM. ARAYA ILINMIŞ SOSUMUZDAN ÜZERİNE KOYMAK İÇİN BİRAZ AYIRARAK DÖKÜP SPATULA YARDIMI İLE HAMURUN İÇİNE HAFİF YEDİRELİM. ÜZERİNE KALAN HAMURUMUZU DÖKELİM. ISITILMIŞ FIRINDA 170 DERECEDE 30-40 DAKİKA PİŞİRELİM. KÜRDAN İLE KONTROL EDELİM.  HAFİF NEMLİ ÇIKTIĞINDA KEKİMİZ OLMUŞ DEMEKTİR.

 

ONUR AKBAŞ'IN ÇİKOLATALI BROWNİ VE FONDÜ TARİFİ

 

 

MALZEMELER

550 GRAM TEREYAĞI 

500 GR BİTTER KUVERTÜR ÇİKOLATA 

ÇUBUK VANİLYA 

ŞEKER (TADINA BAKARAK EKLEYİN)

3 ADET YUMURTA 

YETERİ KADAR UN (KONTROLLÜ EKLEYİN)

200 GRAM BADEM TOZU 

300 GRAM BÜTÜN TUZSUZ ANTEP FISTIĞI

BROWNİ ÜZERİ İÇİN FRAMBUAZ BÖĞÜRTLEN

SARI KİRAZ

TAZE ÇİLEK, MUZ, KİVİ, NEKTARİN

250 GRAM KUVERTÜR ÇİKOLATA 

100 GRAM ÇİKOLATA 

20 GR KAKAO

 

HAZIRLANIŞI 

TEREYAĞI VE ÇİKOLATAYI KAYNATMADAN ERİTİNİZ. ERİTTİĞİMİZ KAP SICAK OLACAĞINDAN; BAŞKA BİR KABA ALIP SOĞUMASINI BEKLEYİNİZ. AKSİ TAKDİRDE EKLEYECEĞİMİZ YUMURTA İÇİNDE PİŞECEKTİR. ERİYEN ÇİKOLATAYA BADEM UNUNU EKLEYİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİNİZ. ANTEP FISTIĞINI DA EKLEYİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİNİZ. TADARAK ARZUNUZA GÖRE ŞEKER EKLEYİNİZ. İÇİNDE BADEM UNU KULLANDIĞINIZ İÇİN KIVAMI ARTIRMAK İÇİN UNU AZAR AZAR EKLEYİNİZ. İÇİNE KAKAO VE ÇUBUK VANİLYANIZI DA EKLEYİP, YAĞLADIĞINIZ FIRIN KABINA DÖKEREK 180 DERECE ISINMIŞ FIRINDA 25-30 DK PİŞİRİNİZ. DIŞARSI ÇATLAMAYA YAKIN İÇİ MACUN KIVAMINDA BİR BROWNIE ELDE ETMİŞ OLMALISINIZ.BENMARİ USULÜ ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATAMIZI FONDU KABINA ALALIM. MEYVELERİ SEVDİĞİMİZ ŞEKİLDE LOKMALIK DOĞRAYALIM. PİŞEN BROWNİEMİZİN ÜZERİNE İSTEĞE GÖRE ÇİKOLATA SIKIP BÖĞÜRTLEN, FRAMBUAZ VE SARI KİRAZ İLE SÜSLEYİP SERVİS EDELİM, AFİYET OLSUN.

Güncelleme: 20/10/2015 17:49:44
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.