VER FIRINA 22 Ekim Perşembe Yayını Tarifleri

VER FIRINA 22 Ekim Perşembe Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: ÇITIR MANTI

 

MALZEMELER:

1 ADET YAŞ YUFKA 

100 GR KIYMA 

1 ADET KÜÇÜK SOĞAN 

1 YEŞİL BİBER 

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI 

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI 

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ 

TUZ 

KARABİBER 

KİMYON 

KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ 

1 KASE YOĞURT 

1 DİŞ SARIMSAK 

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE SOĞANLARI VE BİBERLERİ YEMEKLİK DOĞRAYIN ARDINDAN YAĞLANMIŞ KIZGIN TAVAYA ATIN VE SOTELEYİN. HAFİF SOTELENİNCE KIYMAYI EKLEYİN SONRA SALÇALARI EKLEYİN BAHARATLAYIN VE KAPAĞINI KAPATIP KISIK ATEŞTE 10 DAKİKA PİŞİRİN. 

 

1 YUFKAYI ÜÇGEN ŞEKLİNDE 24 EŞİT PARÇAYA BÖLÜN HER BİR ÜÇGENİ İÇİ BOŞ OLARAK SİGARA BÖREĞİ GİBİ SARIN. BU ARADA KIZARTMALIK YAĞINIZI OCAĞA KOYUN VE ISINMASINI SAĞLAYIN. YAĞ KIZINCA YUFKALARI KIZARTIN BU ARADA DA SARIMSAĞI DÖVÜN VE YOĞURT İLE KARIŞTIRIN HAMUR KIZARINCA SUNUM TABAĞINA ALIP ÜZERİNE  ÖNCE YOĞURT ARDINDAN KIYMALI HARCI KOYUP SERVİS EDİN.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN FIRINDA PATLICAN DOLMASI TARİFİ

1 ADET BOSTAN PATLICANI 

500 GR KUŞBAŞI KUZU ETİ 

4 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI 

1DEMET MAYDANOZ 

100GR PARMESAN PEYNİRİ

300 GR RENDELENMİŞ MOZZARELLA PEYNİRİ

1 ADET SOĞAN

ZEYTİNYAĞI 

TUZ

KİMYON

 

YAPILIŞI

PATLICANIN ÜZERİNİ KESİN. ÜZERİ ÇANAĞIN KAPAĞI OLACAK. ZEMİNE OTURMASI İÇİN DE ALTINI KESİN. İÇİNİ OYUN VE SOTELEYİN. TAVAYA 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA KOYUN. KUŞBAŞI ETLERİ İLAVE EDİN VE PİŞMESİNE YAKIN SOĞANI KOYUN. 1’ER TUTAM TUZ, KARABİBER, KİMYON VE KEKİĞİ İLAVE EDİN VE İÇ HARCI EKELYİN. ORTA DERECEDE PİŞİRİN. 1 DEMET MAYDANOZ İLAVE EDİN. BİR KENARDA PATLICANLARI KIZARTIN. KIZARAN PATLICANI İÇ HARÇLA DOLDURUN. MOZZARELLA PEYNİRİ KOYUN (1 YEMEK KAŞIĞI) 1 DAL FESLEĞENİ DE EKLEYİP KAPAĞINI KAPATIN. FIRIN KABINIZA ALIN VE 180 DERECEDE 15 DK PİŞİRİN.

 

ELİF ZAİM'İN LAHANA DOLMASI TARİFİ

 

YUMUŞAK ORTA BOY LAHANA

YARIM KİLO ETLİ KABURGA (TEK TEK AYRILMIŞ)

150 GR DANA KIYMA 

100 GR KUZU KIYMA 

YARIM SU BARDAĞI PİRİNÇ 

YARIM SU BARDAĞI İRİ BULGUR

2 ORTA BOY SOĞAN 

3 DİŞ SARIMSAK 

YARIM LİMON

1 ÇAY KAŞIĞI SUMAK

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

YARIM DEMET MAYDANOZ

1 YEMEK KAŞIĞI ACISIZ BİBER SALÇASI

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI 

TUZ – KARABİBER

PUL BİBER

 

ÜZERİ İÇİN 

1 SU BARDAĞI SU

2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA 

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

TUZ 

 

YAPILIŞI 

LAHANA YAPRAKLARINI KAYNAR SU DOLU TENCEREYE 1-2 DK SOKUP ÇIKARTIN, YUMUŞASIN.SOĞAN VE SARIMSAĞI  ÇOK ÇOK İNCE KIYIN VE KALAN TÜM MALZEMELERLE KARIŞTIRIP İÇ HARCI HAZIRLAYIN. 

 

KABURGALARI DEMİR TAVADA 2’ŞER DAKİKA ÖNLÜ ARKALI MÜHÜRLEYİN. TENCERENİN TABANINA DİZİN. SARDIĞINIZ DOLMALARI ÜZERLERİNE SIRAYLA YERLEŞTİRİN. BİR KASEDE SICAK 1 SU BARDAĞI SU, SALÇA, SIVI YAĞ  VE TUZU KARIŞTIRIP DOLMALARIN ÜSTÜNE GELECEK ŞEKİLDE DÖKÜP ÜZERLERİNE PORSELEN TABAK KAPATARAK ÖNCE  HARLI SONRA ORTA ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIN.  SON 15 DK FIRINA ATIN Kİ İÇİNİ İYİCE ÇEKSİN.

 

MELİKE İŞDAR'IN TARÇIN SOSLU ELMA DOLMASI TARİFİ

 

MALZEMELER:

5 ADET ELMA (3 KIRMIZI 2 YEŞİL)

2 ÇUBUK TARÇIN

2 YEMEK KAŞIĞI BAL

YARIMŞAR KASE KURU İNCİR, KAYISI, ERİK, FİLE BADEM

1 ÇAY BARDAĞI SOYULMUŞ ANTEP FISTIĞI

2 YEMEK KAŞIĞI UN

2 SU BARDAĞI SÜT

1 ADET YUMURTA

1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1 ÇUBUK VANİLYA

1 LİMON

 

HAZIRLANIŞI:

ELMANIN İÇİNİ OYUN VE BU MALZEMEYİ DOĞRADIĞINIZ İNCİR, KAYISI, ERİK, BAL, TEREYAĞI, FİLE BADEM VE ŞEKERLE RONDODAN GEÇİRİN. BUNUNLA ELMALARI DOLDURUN. BİR TAVADA TEREYAĞI, TARÇIN VE ŞEKER KIZDIRIP ELMALARA GEZDİRİN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 220 DERECEDE 20 DAKİKA FIRINLAYIN. BİR TENCEREDE SÜT, VANİLYA TANELERİ, LİMON KABUĞU RENDESİNİ KAYNATIN. AYRI KAPTA UN, SÜT, YUMURTAYI KARIŞTIRIP TENCEREYE AKTARIN VE ÇEKTİRİN. ELMAYI VANİLYALI SOS VE FISTIKLARLA SERVİS EDİN.

 

MERT ŞEN'İN GÖMLEK DOLMASI TARİFİ

 

CİĞER DOLMASI İÇİN MALZEMELER:

 500 GR KARACİĞER

 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

 2 ADET SOĞAN

 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

 TUZ

 4 YEMEK KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK İÇİ

 4 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ

 YARIM BAĞ DEREOTU

 YARIM ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

 YARIM ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR

 1 KASE CEVİZ İÇİ

 1 ADET KUZU GÖMLEK YAĞI

 TAZE NANE

 

CİĞER DOLMASININ HAZIRLANIŞI:

 KUZU GÖMLEĞİ GÜZELCE YIKAYIP 1 SU BARDAĞI ILIK SUDA BEKLETİYORUZ. 

 KARACİĞERİ SOYUP İNCE İNCE DOĞRAYARAK HAZIRLIYORUZ. 

 BİR YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞINDA DOLMALIK FISTIK İÇİNİ, HAFİF SARARINCA DA ÇOK İNCE DOĞRANMIŞ SOĞANLARI EKLEYEREK PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUYORUZ.

 KÜÇÜK KÜP KÜP DOĞRANMIŞ CİĞERLERİ İLAVE EDİP 4-5 DAKİKA KAVURDUKTAN SONRA 

KARABİBER, TUZ, TARÇIN, YENİBAHAR, KUŞÜZÜMÜ, CEVİZ İÇİ KATILIP 2,5 SU BARDAĞI SU İLAVE EDİYORUZ.

 2 TAŞIM KAYNADIKTAN SONRA 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI İLE 30 DAKİKA ISLATILMIŞ VE SÜZÜLMÜŞ PİRİNCİ 8-10 DAKİKA KAVURUYORUZ.

 BUNUN ÜZERİNE HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ CİĞERLİ KARIŞIMI PİLAVA EKLİYORUZ. 8-10 

DAKİKA KISIK ATEŞTE PİŞTİKTEN SONRA 10 DAKİKA DEMLENMEYE BIRAKIYORUZ.

 SON OLARAK DEREOTU KARIŞTIRIYORUZ.

 KUZU GÖMLEK YAĞINI SUDAN ÇIKARTIP PARÇALADIKTAN SONRA İÇLERİNE BÜTÜN PİLAVI 

KOYUP, DAĞILMAYACAK ŞEKİLDE BOHÇA GİBİ SARIYORUZ. 

 BİRLEŞME YERLERİ ALTTA KALACAK ŞEKİLDE DOLMALARI TEPSİYE YERLEŞTİRİYORUZ. 

 180°C FIRINDA KIZARANA KADAR (YAKLAŞIK 15-20 DAKİKA) PİŞİREREK SERVİSE SUNUYORUZ.

 

MÜKREMİN ERDOĞAN'IN KURU PATLICAN DOLMASI TARİFİ

 

10 ADET KURU PATLICAN DOLMA

200 GRAM KUZU ETİ (ZIRHTAN ÇEKİLMİŞ)

150 GRAM PİRİNÇ

1 ADET SOĞAN

MAYDANOZ 

TAZE NANE 

3 DİŞ SARIMSAK 

1 KAŞIK BİBER SALÇASI 

1 KAŞIK DOMATES SALÇASI 

2 ADET DOMATES 

KARABİBER 

TUZ 

ZEYTİNYAĞI

 

YAPILIŞI: BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIP YOĞURUN. PATLICANLARI 10 DAKİKA HAŞLAYIP SOĞUTUN VE DOLDURMAYA BAŞLAYIN. KÜVETİN VEYA TENCERENİN ALTINA MAYDONOZ SAPI VE LİMON KOYUN PATLICANI DİZİP ÜZERİNE ZEYTİNYAĞI DÖKELİM. 250 ML SICAK SUYUN İÇİNE TUZ KOYUP 2 DAKİKA BEKLETİP SÜZÜP SUYUNU PATLICANLARIN ÜZERİNE DÖKÜP DAHA SONRA ÜSTÜNÜ ÖRTÜP FIRINA VERELİM. 20 DAKİKA 180 DERECEDE PİŞTİKTEN SONRA SERVİSE HAZIR.

 

NALAN UYAR'IN FIRINDA ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI TARİFİ

 

4 ADET BÜYÜK SARI DOLMALIK BİBER (2 SARI, 2 YEŞİL)

2 ADET ORTA BOY SOĞAN

3 SU BARDAĞI PİRİNÇ

SICAK SU

TUZ 

KARABİBER

KURU NANE

1 DEMET MAYDONOZ

1 DEMET DEREOTU

5 ADET TAZE SOĞAN

1/2 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

 

DOLMALIK BİBERLERİMİZİN İÇİNİ TEMİZLEYELİM.  TUZ, KARABİBER VE AZ YAĞ İLE TATLANDIRIP FIRINLAYALIM.SOĞANLARIMIZI YEMEKLİK DOĞRAYIP YIKADIĞIMIZ PİRİNÇLERİ EKLEYİP YAĞDA AZ MİKTARDA KAVURALIM. ÜZERİNE SICAK SUYUMUZU VE TUZU İLAVE EDİP SUYUNU ÇEKTİRELİM VE ALTINI KAPATALIM. YEŞİLLİKLERİMİZİ İNCE İNCE DOĞRAYALIM PİRİNCİMİZE EKLEYELİM KARABİBERİNİ İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM.  İÇİMİZ HAZIR.FIRINDA ÖN PİŞİRME YAPTIĞIMIZ BİBERLERİMİZİN İÇİNİ DOLDURALIM VE DOMATESLE KAPAK YAPARAK YAĞLADIĞIMIZ FIRIN TEPSİMİZE YERLEŞTİRELİM.  ÜZERİNE SICAK SU İLAVE EDİP ALÜMİNYUM FOLYO KAPATARAK 200 DEREDECE 20-25 DK. FIRINLAYALIM.  SONRA FOLYOSUNU AÇARAK ÜZERLERİNİ KIZARTALIM.

 

ONUR AKBAŞ'IN KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI TARİFİ

 

      MALZEMELER 

 250 GRAM LOR PEYNİRİ (TUZSUZ)

 150 GRAM MANDA KAYMAĞI

 1 ÇAY KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ 

 1 ÇAY KAŞIĞI BAL 

 3 ADET SAFRAN 

 20 ADET KABAK ÇİÇEĞİ

 PATLICAN REÇELİ 

 6 – 7 YAPRAK TAZE NANE 

 ALDIĞI KADAR ŞEKER

 2 BARDAK SU 

 200 GRAM ANTEP FISTIĞI (İRİ ÇEKİLMİŞ)

 

YAPILIŞI 

LOR PEYNİRİ, MANDA KAYMAĞI, PUDRA ŞEKERİ, PATLICAN REÇELİ SUYU VE BALI İYİCE BİRBİRİNE YEDİRECEK ŞEKİLDE KARIŞTIRALIM. BU ESNADA İKİ ADET SAFRANI BİR ÇORBA KAŞIĞI SUDA BİR SAAT ÖNCEDEN BEKLETELİM. SONRA BU SUYU DA PUDRA ŞEKERLİ PEYNİR KARIŞIMIMIZA EKLEYELİM. 

 

PEYNİRLİ İÇİMİZ YETTİĞİ KADAR KABAK ÇİÇEĞİMİZİ DOLDURALIM. FIRININ BUHAR AYARINDA 100 DERECE 8 – 10 DAKİKA FIRINLAYALIM. ŞERBETİMİZ İÇİN ŞEKER İYİCE SIVI HALİNE GELENE KADAR KARIŞTIRALIM. SONRASINDA TAZE NANE YAPRAKLARIMIZI EKLEYELİM. BU SIRADA FIRINIMIZDAKİ ÇİÇEKLERİMİZİ HAZIR OLACAK. ÇIKARTIP BİR SÜRE KENDİSİNİ TOPARLAMASINI BEKLEYELİM. EN SON OLARAK ŞERBETİMLEYELİM. 

 

PATLICAN REÇELİ İLE SUNUM TABAĞIMIZI HAZIRLAYIP SERVİS EDELİM . AFİYET BAL ŞEKER OLSUN 

Güncelleme: 25/10/2015 18:26:22
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.