VER FIRINA 24 Kasım Salı Yayını Tarifleri

VER FIRINA 24 Kasım Salı Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: TARÇINLI ARMUT KEKİ 

 

MALZEMELER:

214 GR ŞEKER

11 GR KABARTMA TOZU 

126 GR UN 

2 GR TUZ 

1 SU BARDAĞI SÜT 

80 GR ERİMİŞ TEREYAĞI 

2 ADET ARMUT

50 GR KREMA 

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE FIRINI 190 DERECEYE ISITIN. ARMUTLARI SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYIN BİR KABA ALIN ÜZERİNE 103 GR ŞEKER VE 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN SERPİP KARIŞTIRIN VE KENARA ALIN.TEREYAĞINI SOS TENCERESİNDE ERİTİN.111 GR ŞEKER, UN, KABARTMA TOZU, TUZ VE SÜTÜ KARIŞTIRIN.

 

SON OLARAK FIRIN KABINA TEREYAĞINI DÖKÜN VE ARDINDAN HAZIRLADIĞINIZ HAMURU DÖKÜP ARMUTLARI ÜZERİNE EŞİT ŞEKİLDE DAĞITIN VE PİŞİRİN.FIRINDAN ÇIKINCA HEMEN BUZLUĞA KALDIRIN. KEK SOĞURKEN KREMAYI İYİCE ÇIRPARAK KABARTIN RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.

 

DUYGU YILMAZ'IN PATATES SUFLE YANINDA TAVUK BAGETLER TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

 4 ADET TAVUK BAGET

 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

 2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

 1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

 1 TATLI KAŞIĞI TOZ TARHANA

 2 DİŞ SARIMSAK

 1/2 TATLI KAŞIĞI BAL

 1 ÇAY KAŞIĞI ÜZÜM SİRKESİ

 1/2 TATLI KAŞIĞI TOZ KİŞNİŞ

 1/2 TATLI KAŞIĞI DAĞ KEKİĞİ

 1/2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 

SUFLE KARIŞIMI İÇİN:

 6 ADET ORTA BOY HAŞLANMIŞ PATATES

 3 ADET YUMURTA

 2 TATLI KAŞIĞI UN

 2 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI

 1/4 SU BARDAĞI SÜT

 100 GRAM BEYAZ PEYNİR

 1/4 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 1/4 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

 1 ADET KURU DOMATES

 1 ÇAY KAŞIĞI MUSKAT

 

SUFLE KAPLARINI YAĞLAMAK İÇİN:

 1/2 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI

 1 TATLI KAŞIĞI UN

 

ÜZERİ İÇİN:

 1/2 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

 

NASIL YAPILIR?

1. TAVUK BAGETLERİ YIKAYIP OCAKTA HAŞLAMAYA BIRAKIYORUZ.

2. PATATESLERİMİZİ KABUKLU HALİYLE OCAKTA KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ. 

3. SARIMSAKLARI RENDELEYİP, ZEYTİNYAĞI, YOĞURT, DOMATES SALÇASI VE BALI GENİŞ BİR KAPTA KARIŞTIRIYORUZ.

4. RENDELENMİŞ SARIMSAK, TOZ TARHANA, ÜZÜM SİRKESİ, TOZ KİŞNİŞ, DAĞ KEKİĞİ VE TUZU KATIP TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRIYORUZ.

5. HAFİF PİŞEN BAGETLERİ HAZIRLADIĞIMIZ SOS KARIŞIMINA BULAYIP FIRIN TEPSİSİNE DİZİYORUZ.

6. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 40-45 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.

7. YUMURTALARIN SARI VE BEYAZ KISIMLARINI AYRI KAPLARA DİKKATLİCE AYIRIYORUZ.

8. SICAĞI SICAĞINA KABUKLARINI SOYUP PÜRE HALİNE GETİRDİĞİMİZ HAŞLANMIŞ PATATESLERİ ODA SICAKLIĞINDA BEKLETTİĞİMİZ TEREYAĞI VE SÜTLE KARIŞTIRIYORUZ

9. YUMURTA SARISI, UN, MUSKAT, KÜÇÜK DOĞRANMIŞ KURU DOMATES, RENDELENMİŞ BEYAZ PEYNİR, TUZ VE KARABİBER İLAVESİYLE KARIŞTIRMA İŞLEMİNİ SÜRDÜRÜYORUZ.

10. AYRI BİR KASEDE BEKLEYEN YUMURTA BEYAZLARINI MİKSER YARDIMIYLA KÖPÜK KÖPÜK OLUP KATI BİR KIVAM ALANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ.

11. YUMURTA BEYAZINI, YUMURTA SARILI KARIŞIMA KATIP SÖNMEMESİ İÇİN BİR SPATULA YARDIMIYLA ALTTAN ÜSTE DOĞRU YAVAŞ HAREKETLERLE KARIŞTIRIYORUZ.

12. SUFLE KAPLARINI ODA SICAKLIĞINDA BEKLETTİĞİNİZ TEREYAĞIYLA YAĞLAYIP HAFİFÇE UNLAYIP FAZLA UNU SİLKEREK DÖKÜYORUZ.

13. HAZIRLADIĞINIZ SUFLE KARIŞIMINI BİR PARÇA KABARMA PAYINI HESABA KATIP EŞİT OLARAK PAYLAŞTIRIYORUZ. RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ İLAVESİYLE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 10-12 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ.

 

ECE ÇELİK'İN PATLICANLI LAZANYA TARİFİ

 

 

MALZEMELER: 

9 YAPRAK LAZANYA

5 ADET PATLICAN

200 GR PARÇA KUZU ETİ

1 ADET SOĞAN

20 GR TEREYAĞI

1,5 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

 

BEŞAMEL SOS İÇİN:

60 GR TEREYAĞI

2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN

2,5-3 SU BARDAĞI SÜT

TUZ

RENDELENMİŞ MUSKAT

 

SOĞANI KÜP ŞEKLİNDE DOĞRAYIP ETLERLE BİRLİKTE TENCEREYE ALIN. TEREYAĞI VE SU EKLEYİP YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN.PATLICANLARI KÖZLEYİP KABUKLARINI SOYUN VE İRİCE DOĞRAYIN.TERYEAĞINI ERİTİP UNU EKLEYİN VE SARARINCAYA KADAR KAVURUN. KARIŞTIRARAK AZAR AZAR SÜTÜ EKLEYİN VE KOYULAŞINCAYA KADAR PİŞİRİN. TUZ, RENDELENMİŞ MUSKAT VE PATLICANI EKLEYİP KARIŞTIRIN. ETLERİ İLAVE EDİN.FIRIN KABINI YAĞLAYIP YAN YANA ÜÇ LAZANYA DİZİN. ÜZERİNE PATLICANLI HARCIN 1/3’ÜNÜ YAYIN. KAŞAR PEYNİRİNDEN BİR MİKTAR SERPİŞTİRİP ÜZERİNE LAZANYA DİZİN. AYNI İŞLEMİ TEKRARLAYIN.

 

EN ÜSTE KAŞAR PEYNİRİ SERPİŞTİRDİKTEN SONRA 200 DERECEDE ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKARIP 5 DK DİNLENDİRDİKTEN SONRA DİLİMLEYEREK SERVİS YAPIN.

 

MAHMUT HALİL'İN KARANFİLLİ TAVUK TARİFİ

 

 

6 ADET KARANFİL

6 ADET TAVUK BAGET

2 BÜTÜN SARIMSAK

2 ADET ARPACIK SOĞAN

2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

4 ADET KURU KIRMIZI ERİK

1 TATLI KAŞIĞI PERKMEZ

1 TANE ÇUBUK TARÇIN

1 YEMEK KAŞIĞI CRANBERRY

YETERİ KADAR SU

TUZ

 

HAZIRLANIŞI

TAVUK BUTLARİNİ TENCEREYE AL VE UZERİNE CİKACAK KADAR SU KOY VE PİSİR. DAHA SONRA TENCEREDEN CİKAR VE YAPİSMAZ YUZEYLİ BİR TAVADA ONLU VE ARKALİ KİZART. ZEYTİNYAGİNİ BİR TAVAYA AL. SARİMSAKLARİ ENLEMESİNE KES VE ARPACİK SOGANLARİYLA TAVADA KİZART. FİRİNA DAYANİKLİ KABA TAVUK BAGETLERİNİ KOY VE UZERİNE KARANFİL SAPLA. KİZARMİS SARİMSAK VE ARPACİK SOGANLARİ, DİLİMLENMİS KİRMİZİ ERİKLERİ VE CRANBERRY Yİ YERLESTİR. 1 ADET ÇUBUK TARÇINI BÖL, TEPSİYE PAY ET. PEKMEZİ TÜM MALZEMENİN ÜZERİNE GEZDİR. TUZUNU AYARLA VE 1 CAY BARDAGİ SU EKLE. ONCEDEN İSİTİLMİS 200 DERECE FİRİNDA 15-20 DK PİSİR.

 

MELİKE KÜL'ÜN GÜVEÇTE KARIŞIK DOLMA TARİFİ

 

 

4 AD. DOMATES (2.10 TL)

MAYDANOZ (0.99 KRŞ)

DEREOTU (1.25 TL)

200 GR BULGUR (2.99 TL BEN İSTEDİĞİM BULGURDAN 1 KG BULDUM AMA 200 GR KULLANACAĞIM YANİ 60 KRŞ FALAN TUTUYOR)

4 AD. KAPYA BİBER (0.88 KRŞ)

4 AD. DOLMALIK BİBER (0.85 KRŞ)

2 ADET SOĞAN (0.93 KRŞ)

SARIMSAK (0.52 KRŞ)

2 AD. PATLICAN ( 1.07 TL)

3 AD. KABAK (0.90 KRŞ)

300 GR KIYMA (11.82 TL)

TOPLAM : 24.30TL

1 TK SUMAK

PUL BİBER

NANE

KİMYON

KURU FESLEĞEN 

2 YK DOMATES SALÇASI

1 YK BİBER SALÇASI

TOZ KIRMIZI BİBER

 

TOPLAMDA 5.70 TLDEN FAZLA TUTACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM BULGURUN FİYATINDAN ARTANI HESAPLARSAK  2.39 TLDE ORADAN KAZANCIM VAR YANİ 30 TL Yİ GEÇMİYORUM 

 

YAPILIŞI

PATLICAN, KABAK VE DOMATESLERİMİZİN İÇİNİ OYUYORUZ, BİBERLERİN İÇİN BOŞALTIYORUZ…  KIYMANIN ÜZERİNE SOĞANIN BİR TANESİNİ RENDELEYİP BİR TANESİNİ DOĞRUYORUZ… BULGURU YIKAYIP EKLİYORUZ… SARIMSAK, MAYDANOZ, DEREOTU, İÇİNİ OYARKEN ÇIKARDIĞIMIZ DOMATESLERİ İNCE İNCE KIYIP İÇİNE KATIYORUZ… 1 YK DOMATES SALÇASI, ½ YK BİBER SALÇASI VE SIVIYAĞ EKLEYİP TUZ, PUL BİBER, NANE, KURU FESLEĞEN, KİMYON EKLEYİP GÜZELCE HARMANLIYORUZ…

 

İÇİNİ OYDUĞUMUZ SEBZELERİMİZİ DOLDURUYORUZ… ÖNCEDEN 200 DERECE ISITILMIŞ FIRINIMIZIN EN ALT KATINDA ISITTIĞIMIZ GÜVECİMİZE DİZİYORUZ…. BİR MİKTAR TEREYAĞ VE SIVIYAĞ İLE KALAN SALÇALARIMIZI GÜZELCE KAVURUP TUZ VE SUMAK  EKLİYORUZ ÜZERİNE SICAK SU KOYUP BRİ TAŞIM KAYNATIP GÜVEÇTEKİ DOLMALARIMIZIN  ÜZERİNE DÖKÜP KAPAĞINI KAPATIP FIRINDA PİŞMEYE BIRAKIYORUZ…BULGURLAR YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİP HER SEBZEDEN BİRER TANE ALIP SERVİS EDİYORUZ…AFİYET OLSUN…

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN MANİSA KEBABI TARİFİ

 

 

İÇ HARÇ İÇİN 

500 GR. KUZU BUTTAN KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ ET

1 ADET KURU SOĞAN – YEMEKLİK DOĞRANMIŞ

2 ADET SİVRİ BİBER – YEMEKLİK DOĞRANMIŞ

1 ADET HAVUÇ – KÜÇÜK KÜP DOĞRANMIŞ

2-3 DİŞ SARIMSAK – EZİLMİŞ

2-3 ADET DOMATES – SOYULMUŞ DOĞRANMIŞ

1 SU BARDAĞI BEZELYE

2 SU BARDAĞI SU

TUZ

KARABİBER

PUL BİBER

ZEYTİNYAĞI

 

BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

2 YEMEK KAŞIĞI UN

500 ML SÜT

TUZ

KARABİBER

MUSKAT RENDESİ

 

KREP HAMURU İÇİN MALZEMELER

2 SU BARDAĞI UN

2 SU BARDAĞI SÜT

2 ADET YUMURTA

1 TUTAM TUZ

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

 

ÜZERİ İÇİN MALZEMELER

1 AVUÇ KAŞAR PEYNİRİ – RENDE

CACIK İÇİN 

SALATALIK

YOĞURT 

SARIMSAK

ZEYTİNYAĞI 

KEKİK

FESLEĞEN

 

KREPLER İÇİN

YUMURTA, UN, SÜT VE TUZU HOMOJEN OLUNCAYA KADAR KARIŞTIRIN.KREP TAVANIZI ISITIN, İÇERİSİNE BİR DAMLA YAĞ EKLEYİP BİR PEÇETE İLE BU YAĞI TAVAYA YAYIN. ARDINDAN KREP HARCINIZDAN BİR KEPÇE TAVAYA ALIN. KREP HAMURUNUZUN ÜZERİNDE BALONCUKLAR OLDUĞUNDA DİĞER TARAFINI ÇEVİRİN VE BU ŞEKİLDE TÜM KREP HARCINIZDAN KREPLER ELDE EDİN.

 

İÇ HARÇ İÇİN

TENCEREYE ZEYTİNYAĞINI EKLEYİN, ETLERİ İLAVE EDİN VE SUYUNU BIRAKIP ÇEKİNCEYE KADAR KAVURUN. SOĞANLARI EKLEYEREK RENKLERİ DÖNENE KADAR KAVURUN.ARDINDAN 1’ER DAKİKA ARAYLA BİBER, HAVUÇ, BEZELYE VE SARIMSAĞI EKLEYİP SOTELEYİN.

 

DOMATESLERİ TAVAYA İLAVE EDİN. TUZ, KARABİBER, PUL BİBER VE SUYU DA EKLEYİP ETLER YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN VE KENARA ALIN.

 

BEŞAMEL SOS İÇİN

AYRI BİR TAVADA TEREYAĞINI ERİTİN, ÜZERİNE UNU EKLEYİP KAVURUN, SÜT, TUZ, KARABİBER VE MUSKAT RENDESİNİ EKLEYİP SOS KIVAMI ALDIĞINDA ATEŞTEN ALIN.KREPLERİN BİR TANESİNİ ALIN VE KENARLARI DIŞARI TAŞACAK ŞEKİLDE ÇUKUR BİR KÂSENİN İÇİNE OTURTUN, KREPLERİN İÇİNE HAZIRLADIĞIMIZ İÇ HARÇTAN DOLDURUP KENARA SARKAN PARÇALARLA ÜZERİNİ KAPATIN.

 

KÂSELERİ YAĞLADIĞIMIZ FIRIN KABINA TERS ÇEVİRİN, ÜZERLERİNE BEŞAMEL SOS GEZDİRİN VE KAŞAR SERPİN VE 200 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERLERİ KIZARINCAYA KADAR 20-25 DAKİKA PİŞİRİN.SERVİS İCİN BİR SUFLA TABAGİ VE SERVİS TABAGİ CATAL KASİK BİCAK BE SERVİS PECETESİ AFIYET OLSUN

 

SİMAY ÇAPA'NIN ERİKLİ BONFİLE TARİFİ

 

 

150 GR UN

150 GR TARHANA

1 YUMURTA

TUZ-KARABİBER

100 GR KREMA

1 DOMATES

1 SOĞAN

200 GR BONFİLE ET 

50 GR DİL PEYNİRİ

30 GR TOZ ANTEP FISTIĞI

10 TANE KURU ERİK

25 GR TEREYAĞI

2 TANE ÇINTAR MANTARI

1 ADET PATATES

SIVI YAĞ

2 TANE ET BULYON

1 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ

ET MARİNESİ İCİN

BİBERİYE

KEKİK

1 SARIMSAK 

1 ÇAY BARDAĞI SUT 

ZEYTİNYAĞI

 

UN, TARHANA, YUMURTALAR, TUZ VE KARABİBER İLE YOĞRULUR. İNCE OLACAK ŞEKİLDE AÇILIR VE RULET İLE KESİLİR. YARIM TENCERE SU VE YARIM BULYON İLE KAYNATILIR. MAKARNA 10 DK HAŞLANIR. 50 GR TEREYAĞI, DOMATES VE SOĞAN İLE KAVRULUR. KREMA VE MANTARLAR EKLENİR. MAKARNALAR DA EKLENİR VE SERVİS TABAĞINA KOYULUR.

 

BONFİLE MARİNESİ İÇİN SÜT, YAĞ, BİBERİYE, TUZ VE KARABİBERDEN BİR SOS HAZIRLANIR. BONFİLE DÖVÜLÜR VE BUZOLABINDA SOS İLE BİRLİKTE 15 DK BEKLENİR.ERİKLER YARIM BULYON İLE SU EKLENEREK KAYNATILIR. BONFİLENİN İÇİNE ERİK, PEYNİR KOYULUR. FOLYOYA SARILIR. 180 DERECEDE 25 DK PİŞİRİLİR. BONFİLELER KESİLİ ERİKLERİN SUYUNA BANILIR.

 

TABAĞIN ÜZERİNE ETLER KOYULUR. SOS DÖKÜLÜR. PEYNİR RENDELENİR VE ÜZERİNE KOYULUR.

Güncelleme: 24/11/2015 17:00:33
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.