VER FIRINA 24 Nisan Cuma Tarifleri

VER FIRINA 24 Nisan Cuma Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: PORSİYON PASTA

 

MALZEMELER:

4 YUMURTA

2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

250GR ERİMİŞ TEREYAĞI

250 GR UN

1.5  YEMEK KAŞIĞI KAKAO

2 YEMEK KAŞIĞI SÜT

2 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

 

KREMASI İÇİN:

150 GR KREMA

250 GR FİLDİŞİ DAMLA ÇİKOLATA

1 ÇAY BARDAĞI KAVRULMUŞ FİLE FINDIK

2 ADET YAPRAK JELATİN

 

SÜSLEMESİ İÇİN:

1 SU BARDAĞI FİLE FISTIK

2 YEMEK KAŞIĞI ÇİKOLATA KUMU

 

YAPILIŞI:

YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE KABARTIN. TEREYAĞINI YAVAŞ YAVAŞ YEDİREREK YUMURTAYA İLAVE EDİN.UN VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİN VE BİRAZ DAHA ÇIRPIN. HARCI EŞİT 2 PARÇAYA BÖLÜN. BİR TANESİNİN İÇİNE KAKAO VE SÜTÜ İLAVE EDİP İYİCE ÇIRPIN. KÜÇÜK KARE KALIPLARA DÖKÜN VE 200 DERECEDE PİŞİRİN.KREMAYI MİKSERDE İYİCE KABARTIN.JELATİNİ SUYUN İÇİNE KOYUN VE YUMUŞAYANA KADAR BEKLETİN. SUYUN İÇİNDEN ALIN VE SOS TENCERESİNDE KISIK ATEŞTE ERİTİN.ÇİKOLATAYI BENMARİ YAPIN VE KABARAN KREMAYA YAVAŞ YAVAŞ YEDİRİN.JELATİNİ YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİN. 3 YEMEK KAŞIĞI KADAR KENAR AYIRIN. KALAN KREMANIN İÇERİSİNE KAVRULMUŞ FİLE FINDIĞI İLAVE EDİN VE KARIŞTIRIN. SIKMA TORBASINA ALIN DOLABA KALDIRIN.

 

PİŞEN KEKLERİ ÇEMBER İLE KESİN. HER BİR HALKA KEKİ BIÇAKLA PASTA TABANI KESER GİBİ ORTASINDAN İKİYE AYIRIN.ÇEMBERİN İÇİNE SİYAH KEKİ TABANA YERLEŞTİRİN. KREMADAN BİRAZ SIKIN BEYAZ OLANI YERLEŞTİRİN. ÜZERİNE BİR KAT DAHA KREMA SIKIP BİR KEK DAHA KOYUN VE ÜSTTE KALAN BOŞLUĞA KREMA SIKIN VE PALET BIÇAĞI İLE DÜZLEŞTİRİP ÇEMBERLE BİRLİKTE BUZLUKTA 3-4 DAKİKA BEKLETİN. ÇIKARDIKTAN SONRA ÇEMBERİ ISITMAK İÇİN OVALAYIN VE ALTTAN DİKKATLİ OLARAK BASTIRARAK KEKİ DIŞARIYA ÇIKARTIN. ETRAFINA KREMANIZDAN SPATULA YARDIMIYLA SÜRÜN VE FISTIKLARI PALET BIÇAĞI İLE PASTA SIVAR GİBİ YAPIŞTIRIN. ÜZERİNE ÇİKOLATA KUMLARINI SERPİN VE SERVİS EDİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN BELİ BÜKÜK PATLICAN KEBABI TARİFİ

 

 

 5 ADET ORTA BOY PATLICAN

 5 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

 2 ADET DOMATES

 3-4 DİŞ SARIMSAK

 2 ADET YEŞİL BİBER

 TUZ

 

 KÖFTE İÇİN:

 1 ORTABOY SOĞAN

 250GR ÇEKİLMİŞ DANA ET (KEBAPLIK)

 250GR ÇEKİLMİŞ ERKEK KUZU ETİ

 1 SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ EKMEKİÇİ

 1 ADET YUMURTA

 İSTEĞE BAĞLI BAHARATLAR (KİMYON, KEKİK, İSOT, KARABİBER, TUZ)

 (SUNUM İÇİN 1 AVUÇ ARPACIK SOĞAN, 1 KASE ÇERİ DOMATES, 4 ADET SİVRİ BİBER)

 

 YAPILIŞ:

 

(PATLICANLARI BOL YAĞDA 2DK KIZARTIYORUZ )SOĞANI RENDELEYİN, KIYMA, EKMEKİÇİ, YUMURTA VE BAHARATLAR EKLENEREK KÖFTE YOĞURULUR. KÖFTE DİNLENİRKEN PATLICANLAR 1 ER CM ARALIKLARLA KESİLİR ANCAK TAM OLARAK DİLİMLENMEZ. KÖFTELERİNİZİ ŞEKİLLENDİREREK PATLICANLARIN KESMİŞ OLDUĞUNUZ BÖLÜMLERİNE YERLEŞTİRİN. PATLICANLAR BÜKÜLECEKTİR ZATEN YEMEĞİN İSMİ DE BURADAN GELMEKTEDİR. KÖFTELERİ YERLEŞTİRDİĞİNİZ PATLICANLARI TEPSİYE YERLEŞTİRİN. (PATLICANLARI SOYMAMANIZ GEREKİYOR)BU AŞAMADA YEMEĞİN SOSUNU HAZIRLAMALISINIZ. 1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ EKLEDİĞİNİZ TENCEREDE KESMİŞ OLDUĞUNUZ BİBERLERİ KAVURUN DAHA SONRA 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA, RENDELEMİŞ OLDUĞUNUZ DOMATESLER, KESMİŞ OLDUĞUNUZ SARIMSAKLAR, TUZ VE 1,5 SU BARDAĞI SU İLE 2-3 DAKİKA KAYNATIN. DAHA SONRA PATLICANLARIN ÜZERİNE DÖKEREK FIRINDA  PİŞİRİN. AFİYET OLSUN

 

MELİKE KÜL'ÜN KURU DOLMA TARİFİ

 

10 ADET KURU PATLICAN

10 ADET KURU BİBER

BİRKAÇ PARÇA ETİ SIYRILMIŞ KUZU KEMİĞİ 

500 GR ORTA YAĞLI SATIR KIYMASI 

1 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ 

2 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN

2-3 DİŞ SARIMSAK

2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER

TANE SUMAK 

SIVI YAĞ

TEREYAĞI 

TUZ

KARABİBER

PUL BİBER

İSOT

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT

 

YAPILIŞI

FIRIN 280-290 DERECEYE AYARLANIR FIRININ EN ALTINA GÜVEÇ KONUR. PİRİNÇLER 1-2 SU YIKANDIKTAN SONRA KAYNAR SUYA KONUR VE YUMUŞAMAYA BIRAKILIR. TENCEREDE SU KAYNATILIR ÖNCE PATLICANLAR SONRA BİBERLER YUMUŞAYANA KADAR KAYNATILIR VE SICAK SUDAN ÇIKINCA DİREK SOĞUK SUYA ATILIR. O ARADA BİR CEZVENİN İÇİNDE 1 AVUÇ KADAR TANE SUMAK KAYNATILIR. SOĞANLAR RENDELENİR SUYU SÜZÜLÜR ÜZERİNE SARIMSAK RENDELENİR, 1 KAŞIK BİBER SALÇASI, 1 KAŞIK DOMATES SALÇASI, 1/2 ÇAY BARDAĞI KADAR SUMAK SUYU, SÜZÜLEN PİRİNÇLER, BAHARATLARI, TUZ, SIVI YAĞI VE KIYMASI KONUR İYİCE HARMANLANIR.

 

PATLICAN VE BİBERLER ÜZERİNDE SERÇE PARMAK KALINLIĞINDA BOŞLUK KALACAK ŞEKİLDE DOLDURULUR AĞIZLARI KAPATILIR. FIRINDAKİ GÜVECİN İÇİNE KUZU KEMİKLERİ YERLEŞTİRİLİP ÜZERİNE DOLMALAR DİZİLİR 1 ÇAY BARDAĞI KAYNAR SU KONUR AĞZI KAPATILIR VE 290 DERECE FIRINDA BUHARLANMAYA BIRAKILIR. BU ARADA 1 Y.K BİBER SALÇASI, 1 Y.K DOMATES SALÇASI TEREYAĞDA GÜZELCE KAVRULUR ÜZERİNE İSTEĞİNİZE GÖRE KALAN SUMAK SUYUNDAN VE BAHARATLARDAN EKLENİR TUZU KATILIR ÜZERİNE KAYNAR SU DÖKÜLÜR 1 -2 DK KAYNATILIP FIRINDAKİ DOLMALARIN ÜZERİNE YAVAŞ YAVAŞ DÖKÜLÜR. GÜVECİN AĞZI KAPATILIR FIRINDA PİŞMEYE BIRAKILIR PİRİNÇLERİ YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİLİR. AYRAN İLE SERVİS YAPILIR…

 

TAHSİN KÜÇÜK'ÜN TAHSİN DOĞUNUN TANDIRINI YAPARSA TARİFİ

5 ADET KUZU İNCİK

1 ADET HAVUÇ

2 DİŞ SARIMSAK

1 BAŞ SOĞAN

2 ADET ÇARLİSTON BİBER

MAYDANOZ

TAZE KEKİK

TANE KARABİBER

KEŞKEK İÇİN

225 GR BUĞDAY

1 ADET İLİKLİ VE ETLİ DANA KEMİK

TUZ

YAPILIŞI;

BİR BORCAMIN İÇERSİNE SARIMSAĞI, HAVUCU, SOĞANI, BİBERİ YIKADIKTAN SONRA ÇOK KÜÇÜLTMEDEN BÖLEREK KOYUYORUZ. 5 ADET KUZU İNCİĞİ DE İÇİNE KOYUYORUZ. 3 DAL TAZE KEKİK, 10-15 ADET TANE KARABİBERİ İÇİNE BÖLEREK KOYUYORUZ. TANE KARABİBERLE İŞLEM YAPMIYORUZ. KUZU İNCİKLERİN YARISINA GELECEK KADAR KAYNAR SU KOYARAK ÜSTÜNE ALÜMİNYUM FOLYO İLE SARIP 270 DERECELİK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 30 DK PİŞİRİYORUZ. BİR TENCEREYE BUĞDAYI, KEMİĞİ VE TUZU ATARAK BUĞDAYLARIN 5 PARMAK ÜSTÜNE GELECEK KADAR SU KOYARAK KAYNATIYORUZ. DAHA SONRA FIRINDA 30 DK PİŞEN İNCİKLERİN ÜZERİNDEN ALÜMİNYUM FOLYOYU ÇIKARIYORUZ VE 15-20 DAKİKA DA ÖYLE PİŞİRİYORUZ. KEŞKEK PİŞTİKTEN SONRA BLENDERDAN GEÇİREREK SUNUM YAPACAĞIMIZ TABAĞA KOYUYORUZ. 

 

FIRINDAN ÇIKARTTIĞIMIZ İNCİKLERİ ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ SIVI YAĞIN İÇERİSİNE ALIYORUZ VE 5 DK BEKLETİYORUZ. O YAĞDAN 3 KAŞIK ALIP BİR CEZVEDE 1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER, 1 TATLI KAŞIĞI DA TOZ BİBER ATIP SOS YAPIYORUZ VE TABAĞA KOYDUĞUMUZ KEŞKEĞİN ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. 1 TUTAM İNCE İNCE KIYDIĞIMIZ MAYDANOZU DA ÜZERİNE SERPİYORUZ. YAĞDA BEKLEYEN İNCİKLERİ SIYIRARAK KEŞKEĞİN ÜZERİNE KOYUP SUNUM YAPIYORUZ, AFİYET OLSUN.

Güncelleme: 28/04/2015 11:41:42
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.