Milletimizin Başı Sağolsun
VER FIRINA 25 Mart Çarşamba Tarifleri

VER FIRINA 25 Mart Çarşamba Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: KADAYIFLI MUHALLEBİ

 

MALZEMELER:

300 GR KADAYIF

70 GR TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI BAL

500 GR SÜT

125 GR ŞEKER

30 GR NİŞASTA

2 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

2 PARÇA DAMLA SAKIZI

1 PAKET VANİLYA

 

DEKOR İÇİN:

NANE YAPRAĞI 

3 ADET BÖĞÜRTLEN 

3 ADET YABAN MERSİNİ

 

HAZIRLANIŞI:

TEREYAĞINI ERİTİYORUZ VE OCAKTAN ALIYORUZ.BALI İLAVE EDİP İYİCE KARIŞTIRIYORUZ VE KADAYIFLARIN ÜZERİNE DÖKÜP KADAYIFLARA YEDİRİYORUZ. KADAYIFLARI BIÇAKLA KÜÇÜK KÜÇÜK KESİP; 180 DERECE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.

 

SÜT, ŞEKER, NİŞASTA, HİNDİSTAN CEVİZİ, DAMLA SAKIZI VE VANİLYAYI BİR TENCEREDE KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIP MUHALLEBİ YAPIYORUZ.BARDAĞIN ALTINA KADAYIFTAN BİRAZ YERLEŞTİRİP ÜZERİNE MUHALLEBİDEN BARDAĞIN YARISINA KADAR DÖKÜYORUZ VE BİR KAT DAHA KADAYIFTAN  KOYUYORUZ.ÜZERİNE MUHALLEBİ DÖKÜP EN ÜST KATINA DA KADAYIFLARI YERLEŞTİRİYORUZ.RESİMDEKİ GİBİ NANE, YABAN MERSİNİ VE BÖĞÜRTLEN İLE SÜSLEYİP SERVİS EDİYORUZ.

 

İHSAN ARI'NIN LABNE SOSLU KREMALI HAVUÇLU KEK

 

 

HAMURU İÇİN

500 GR HAVUÇ 

400 GR ŞEKER

320 GR UN

4 ADET YUMURTA

250 GR BİTKİSEL YAĞ

2 TUTAM KABARTMA TOZU 

2 TUTAM KARBONAT 

1 TUTAM TUZ

1 TUTAM TARÇIN

1 TUTAM RENDELENMİŞ HİNDİSTAN CEVİZİ

130 GR CEVİZ 

 

KREMASI İÇİN

450 GR KREM PEYNİR (SOĞUK)

110 GR TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

640 GR PUDRA ŞEKERİ 

 

ÜZERİ İÇİN

400 GR FİLE BADEM

 

YAPILIŞI

250 GR SIVI YAĞ VE 400 GR ŞEKERİ MİKSER İLE ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR ÇIRPIN.HAVUÇLARI ÇOK İNCE RENDELEYİN.ÇIRPILAN ŞEKER VE YAĞIN İÇİNE 4 ADET YUMURTAYI KIRIN VE TEKRAR ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.AYRI BİR KAPTA: UN, TUZ, KABARTMA TOZU, TARÇIN VE HİNDİSTAN CEVİZİNİ KARIŞTIRIN BU KARIŞIMI MİKSERİN İÇİNE ALIN.MİKSER İLE KARIŞTIRMAYA KURU MALZEMELERİ KOYDUKTAN SONRA DEVAM EDİNMİKSERİN İÇİNDEN KEK HAMURUNU ÇIKARIN VE İÇİNE İLK ÖNCE HAVUÇLARI SONRA KIRIK FINDIKLARI KOYUN ÇATAL İLE ÇIRPIN.YUVARLAK YA DA KARE DERİN BİR FIRIN TEPSİSİNE YA DA KEK KABINA TÜM MALZEMEYİ KABI YAĞLADIKTAN SONRA DÖKÜN. ISITTIĞINIZ 160 DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK 45 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.PUDRA ŞEKERİ,LABNE PEYNİRİ VE TEREYAĞINI MİKSER İLE İYİCE ÇIRPIN. PİŞEN KEKİ ORTADAN ENİNE KESİN İÇİNE ÜSTÜNE VE ÇEVRESİNE BU KREMAYI KULLANIN FİLE BADEM,HİNDİSTAN CEVİZİ GİBİ MALZEMELER İLE SÜSLEYİN BUZDOLABINDA 1 GECE NORMAL GÖZÜNDE BEKLETİN. HEMEN TÜKETMEK İSTEYENLER EN AZ 2 SAAT BEKLEMELİLER. KEK PASTA İÇİNDE KURU OLMASINI İSTEMİYORSANIZ 1 BARDAK KAHVE İLE KEKİ ELİNİZLE ISLATABİLİRSİNİZ.

 

HAVUÇLU LİMONATA

4 ADET LİMON 

1 ADET HAVUÇ 

100 GR ŞEKER 

600 ML SU 

 

YAPILIŞI

HAVUÇLARI VE LİMON KABUĞUNU İNCE RENDE İLE RENDELEYİN, ÜZERİNE ŞEKER EKLEYİP İYİCE YOĞURUN.HAVUÇLU KARIŞIMINA LİMONLARIN SUYUNU DA EKLEYİP ŞEKER EREYİNCEYE KADAR İYİCE KARIŞTIRIN VE SÜZÜN.HAZRILADIĞINIZ KONSANTREYE SOĞUK SUYU DA İLAVE EDİP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.

 

İLYAS VEKİLOV'UN HAVUÇLU KÖFTE TARİFİ

 

 

4 ADET ORTA BOY HAVUÇ

100 ML SÜT

2-3 YEMEK KAŞIĞI İRMİK

1 ÇAY KAŞIĞI TEREYAĞI 

5 YEMEK KAŞIĞI EKMEK TOZU

2 TUTAM TUZ 

MAYDANOZ

 

YIKANMIŞ HAVUÇLARIMIZI RENDELİYORUZ. BİR TENCEREDE SÜT VE TEREYAĞIMIZI ISITIYORUZ, İÇİNE HAVUÇLARIMIZI KOYUYORUZ, TUZ EKLEYİP YAKLAŞIK 10 DK HAŞLIYORUZ. İRMİK İLAVE EDİP İYİCE KARIŞTIRIYORUZ VE YAKLAŞIK 5 DK DAHA HAŞLIYORUZ, KARIŞIMIN KIVAM ALMASINI BEKLİYORUZ. ELDE ETTİĞİMİZ KARIŞIMI BİRAZ SOĞUTUYORUZ, KÖFTE ŞEKLİNİ VERİP EKMEK TOZUNDA YUVARLIYORUZ VE FIRINA VERİYORUZ. (180 DERECE YAKLAŞIK 25-30 DK.)

 

RANCH SOS

YARIM SU BARDAĞI MAYONEZ

YARIM SU BARDAĞI YOĞURT

1 ADET SOĞAN

1 YEMEK KAŞIĞI TAZE NANE

1 TATLI KAŞIĞI DEREOTU

1 DİŞ SARIMSAK

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

YAPILIŞI;

TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRMA KABI İÇİNE ALARAK KARIŞTIRIN. (SOĞANLAR İNCECİK OLMALI. GEREKİRSE BLENDER İLE PÜRE HALİNE GETİREBİLİRSİNİZ) SOĞANLARIN SUYUNU SÜZDÜKTEN SONRA SOĞANLARI DA İLAVE EDİN.SARIMSAKLARI İNCE BİR ŞEKİLDE DÖVEREK KARIŞIMA İLAVE EDEREK PÜRÜZSÜZ BİR SOS ELDE EDİN.SERVİS YAPILACAK TABAK İÇİNE ALINAN SOSUMUZUN ÜZERİNE DEREOTU İLE SÜSLEYEREK SERVİS EDİN.

 

 

TAHA ERKAN'IN HAVUÇLU KADAYIF TARİFİ

 

 

2 ADET HAVUÇ (KALIN OLMAYACAK)

1 ADET ÇUBUK TARÇIN

2 ADET YILDIZ ANASON

1 ADET MUSKAT

1 ÇAY KAŞIĞI DÖVÜLMÜŞ KİŞNİŞ

3 SU BARDAĞI SU 

2 BARDAK ŞEKER

300 GR KADAYIF

50 GR TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI BAL

YARIM ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

100 GR TOZ ANTEP FISTIĞI

 

YAPILIŞI;

ŞERBETİ İÇİN ŞEKER VE SUYU TENCEREYE ALIYORUZ. İÇİNE ANASON, TARÇIN, MUSKAT RENDESİ, DÖVÜLMÜŞ KİŞNİŞ KOYUP HAVUÇLARI HAŞLIYORUZ. SONRA KADAYIFLARI İNCE AÇIP, ŞERİT HALİNDE DİZİP, FIRÇAYLA TEREYAĞLI, BALLI, VANİLYALI SOSU SÜRÜYORUZ. SONRA KADAYIFI SIKI BİR ŞEKİLDE SARIYORUZ. ÜSTÜNE 3 KAŞIK ŞERBET DÖKÜYORUZ. FISTIK SERPİP SERVİS EDİYORUZ.

 

ZAHİDE ÇETİN'İN HAVUÇLU TART PASTA TARİFİ

 

 

2 ADET YUMURTA

1,5-2 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER

1 KAHVE FİNCANI YOĞURT

1 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ

3 KAHVE FİNCANI UN

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ

1 BÜYÜK HAVUÇ

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

YARIM SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

 

KREMASI İÇİN

500 ML SÜT

1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 YUMURTA SARISI

1 ÇORBA KAŞIĞI UN

1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA

YARIM BARDAK TOZ HALİNDE KABUKSUZ CEVİZ

1 PAKET VANİLYA

YARIM PAKET LABNE PEYNİRİ

 

İÇ HARCI İÇİN

6 ADET HAVUÇ

2 FİNCAN TOZ ŞEKER

2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ ÇEVİZ

 

ÜZERİ İÇİN

150 GR BEYAZ ÇİKOLATA

50 GR SIVI KREMA

50 GR FİLE CEVİZ

15 TANE KABUKSUZ BÜTÜN CEVİZ

 

YAPILIŞI;

YUMURTAYI VE ŞEKERİ BEYAZ KÖPÜK HALİNE GELENE KADAR ÇIRPIN. SIVI MALZEMELERİ EKLEYİP KARIŞTIRIN. KATI MALZEMELERİ DE EKLEYİP SPATULA İLE KARIŞTIRIN. HAVUÇ RENDESİ, CEVİZ VE TARÇINI EKLEYİN. YAĞLANMIŞ TART KABINA HAMURU DÖKÜP 180 DERECE FIRINDA 25 DK. PİŞİRİN.KREMA İÇİN; LABNE PEYNİRİ VE VANİLYA HARİÇ TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIN. 10 DK. KADAR PİŞİRİP SOĞUYUNCA LABNE VE VANİLİN EKLEYİP İYİCE ÇIRPIN.

 

İÇ HARCI İÇİN; HAVUÇLARI RENDELEYİN. ŞEKERLE BİRLİKTE YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN. PÜRE HALİNE GETİRİP; TARÇIN VE CEVİZ EKLEYİN.KEK PİŞİP SOĞUYUNCA KALIPTAN ÇIKARTIN. MUHALLEBİ DÖKÜP ÜZERİNE HAVUÇLU KARIŞIMDAN DÖKÜN. ÜZERİNE KREMAYI ISITIP ÇİKOLATALARI İÇİNDE ERİTTİKTEN SONRA DÖKÜN, SOĞUYUNCA SERVİS EDİN.

Güncelleme: 25/03/2015 17:11:03
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.