VER FIRINA 26 Kasım Perşembe Yayını Tarifleri

VER FIRINA 26 Kasım Perşembe Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: CEVİZLİ KADAYIF DOLMASI

 

MALZEMELER:

1 SU BARDAĞI PİRİNÇ CEVİZ 

300 GR TEL KADAYIF

3 YUMURTA 

½ ÇAY BARDAĞI SÜT

SIVI YAĞ 

3 ADET BÜTÜN CEVİZ 

 

ŞERBETİ İÇİN 

3 SU BARDAĞI ŞEKER

2,5 SU BARDAĞI SU 

1 DİLİM LİMON 

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE ŞEKER VE SUYU BİR TENCEREYE ALIP KAYNAYANA KADAR BEKLEYİN. KARIŞIM KAYNAYINCA LİMONU EKLEYİN VE HAFİFİ KOYULAŞANA KADAR KAYNATIP OCAKTAN ALIN, SOĞUMAYA BIRAKIN.

 

ARDINDAN YUMURTALARI BİR KABA KIRIP SÜTÜ DE İLAVA EDİP ÇIRPIN TEL KADAYIFLARI ÇAY TABAĞINDAN BİRAZ DAHA BÜYÜK OLACAK ŞEKİLDE TEZGAHA AYIN VE ÜZERİNE 1 YEMEK KAŞIĞI CEVİZ KOYUP DOLMA SARAR GİBİ SARIN. ARDINDAN YUMURTALI KALIŞIMA BATIRIN VE FAZLA YUMURTAYI ELİNİZLE SIKIN VE DOLMAYI BİR KABA ALIN. TÜM KADAYIFLI DOLMALARI HAZIRLADIKTAN SONRA KIZGIN YAĞDA KIZARTIN. KADAYIFLAR KIZARINCA DİREK ŞERBETİN İÇİNE KOYUN VE YAKLAŞIK 10 DAKİKA KADAR ŞERBETTE BEKLETİN.

 

DUYGU YILMAZ'IN ANTEP FISTIKLI KADAYIF TATLISI TARİFİ

 

 

MALZEMELER

● 500 GRAM TEL KADAYIF

● 200 GRAM TEREYAĞI

● 1/2 SU BARDAĞI ANTEP FISTIĞI İÇİ

● 1 SU BARDAĞI İNCE ÇEKİLMİŞ ANTEP FISTIĞI

 

ŞERBETİ İÇİN:

● 2,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

● 2,5 SU BARDAĞI SU

● 1 TATLI KAŞIĞI TAZE SIKILMIŞ LİMON SUYU

 

NASIL YAPILIR?

1. İLK OLARAK TATLININ ŞERBETİNİ HAZIRLAYIN. TENCEREYE AKTARDIĞINIZ SU VE TOZ ŞEKERİ KARIŞTIRDIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE KAYNAMAYA BIRAKIN.

2. KAYNAMAYA BAŞLADIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE 15 DAKİKA KADAR PİŞİRDİĞİNİZ ŞERBET KARIŞIMINA LİMON SUYU EKLEYİP 2-3 DAKİKA SONRA OCAKTAN ALIN. SOĞUMASI İÇİN AYRI BİR YERDE BEKLETİN.

3. TEL KADAYIFI, YAYVAN BİR TEPSİYE ALIN. KADAYIFLARI, ELİNİZLE AÇIP HAVALANDIRDIKTAN SONRA AÇIN.

4. TEREYAĞINI, KISIK ATEŞTE ERİTİN. KULLANACAĞINIZ TEPSİYİ BOLCA YAĞLAYIP GERİ KALAN TEREYAĞINI ILINMASI İÇİN KENARDA BEKLETİN. BÜTÜN ANTEP FISTIKLARINI YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE SERPİŞTİRİN.

5. YAĞLANMIŞ VE FISTIKLA KAPLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNİN TABANINI TEL TEL AÇTIĞINIZ KADAYIFLARIN YARISIYLA KAPLAYIN. BU ESNADA KADAYIFLARI AZAR AZAR SERPİŞTİRİN VE TEREYAĞINA YAPIŞMALARINI SAĞLAYIN. İYİCE SIKIŞMASI İÇİN BİR TEPSİYLE BASTIRARAK ÜZERİNDEN GEÇİN.

6. İNCE ÇEKİLMİŞ ANTEP FISTIĞI İÇİNİ KADAYIFLARIN ÜZERİNİ ÖRTECEK ŞEKİLDE TEPSİYE SERPİŞTİRİN.

7. KALAN KADAYIFLARI AZAR AZAR EKLEYİN. SIKIŞMASI İÇİN ÜZERLERİNE BASTIRARAK FISTIKLARIN ÜZERİNİ KAPLAYIN. KALAN ERİTİLMİŞ TEREYAĞI İLE TATLININ ÜZERİNİ YAĞLAYIN.

8. FISTIKLI KADAYIFI, ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN. ÜST KISMI KIZARAN TATLIYI, DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE TERS ÇEVİRİP, DİĞER TARAFINI DA 10 DAKİKA KADAR KIZARTIN.

9. HER İKİ TARAFI DA NAR GİBİ KIZARAN KADAYIFI, ILINMASI İÇİN 2 DAKİKA KADAR BEKLETİN. SICAK TATLININ ÜZERİNE SOĞUK ŞERBETİ AZAR AZAR GEZDİRİN.

10. ŞERBETİNİ İÇİNE ÇEKEN KADAYIFI, DİLİMLEDİKTEN SONRA SERVİS EDİN. SEVDİKLERİNİZLE PAYLAŞIN.

 

ECE ÇELİK'İN KÜNEFE TARİFİ

 

 

300 GR TEL KADAYIF

375 GR TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI ÜZÜM PEKMEZİ

300 GR TUZSUZ KÜNEFE PEYNİRİ

 

ŞERBET İÇİN:

3 SU BARDAĞI SU

4 SU BARDAĞI ŞEKER

3 DAMLA LİMON

 

ÜZERİ İÇİN:

TOZ ANTEP FISTIĞI

 

YAPILIŞI:

KADAYIFLARI UFALIYORUZ. TAVADA TEREYAĞINI ERİTİP İÇİNE DÖKÜYORUZ. TEKRAR BIÇAK İLE UFALAYIP BEKLETİYORUZ. KABIMIZI YAĞLIYORUZ. BİR AVUÇ KADAYIF KOYUP DİĞER KAP İLE SIKIŞTIRIYORUZ. PEYNİRİMİZİ KOYUP ÜSTÜNÜ TEKRAR KAPATIYORUZ VE YİNE SIKIŞTIRIYORUZ. 210 DERECEDE 25 DK PİŞİRİYORUZ. ŞERBETİMİZ SOĞUKKEN SICAK KÜNEFEMİZE DÖKÜYORUZ.

 

MAHMUT HALİL'İN PASTIMALI VE TULUM PEYNİRLİ KADAYIF TARİFİ

 

 

MALZEMELER

YARIM KİLO KADAYIF

20 DİLİM PASTIRMA

1,5 KAHVE FİNCANİ İZMİR TULUMU

2 ADET YUMURTA

5 ADET MANTAR

2 SU BARDAĞI SÜT

YARIM MUSKAT

1 ÇAY KAŞIĞI ÇÖREK OTU

BİR TUTAM TUZ

5 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

 

HAZIRLANIŞI

ÖNCELİKLE KADAYIFLARI AVUCUNUZA SIĞACAK ŞEKİLDE PARÇALAYIN. ARDINDAN AVUCUNUZUN ÜZERİNE HAFİF TEREYAĞI GEZDİRİN VE ARDINDAN İÇİNE DİLİMLENMİŞ PASTIRMA VE TULUM PEYNİRİNİ, TAVADA SOTELENEN MANTARLARI KOYUN VE YUVARLAYARAK KAPATIN.

 

DİĞER YANDAN YUMURTA, SÜT, ÇÖREK OTU VE TUZLA HAZIRLADIĞINIZ SOSA BATIRIP ELİNİZLE BİR GÜZEL SIKIP TEPSİYE DİZİN. TEPSİYE DİZDİKTEN SONRA ÜZERİNE MUSKATLA LEZZETLENDİRDİĞİNİZ SÜT KARIŞIMINI GEZDİRİN. 180-185 DERECE ARASINDA KONTROL EDEREK ÜZERLERİ KİZARANA KADAR PİŞİRİN.

 

MELİKE KÜL'ÜN MUHALLEBİ DOLGULU TEL KADAYIF TARİFİ

 

 

KADAYIF

350 GR KADAYIF

100 GR TEREYAĞI

1.5 SU BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ FINDIK

1 SB ŞEKER

1 ÇK TARÇIN

TOZ ANTEP FISTIĞI

MUHALLEBİ

1 LT SÜT

1 SB ŞEKER

2 DAMLA SAKIZI

2 YK UN

2 YK NİŞASTA

1 YUMURTA SARISI

VANİLYA

MUSKAT

 

YAPILIŞI

KADAYIFLARIMIZI DERİN DONDURUCUYA ATIYORUZ… SÜTÜ TENCEREYE KOYUYORUZ İÇİNE ŞEKERİ, DÖVÜLMÜŞ DAMLA SAKIZI, UN, NİŞASTA VE YUMURTA SARISINI EKLEYİP GÜZELCE KARIŞTIRIYORUZ SONRA OCAĞA KOYUYORUZ KOYULAŞANA KADAR KARIŞTIRARAK KAYNATIYORUZ KAYNAMAYA BAŞLAYINCA MUSKAT VE VANİLYASINI EKLEYİP BİR TAŞIM KISIK ATEŞTE KAYNATIP ALTINI KAPATIYORUZ. VE SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ…

 

BUZLUKTAKİ KADAYIFLARIMIZI ÇIKARTIYORUZ KÜÇÜK KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE KIRIYORUZ… TEREYAĞIMIZI TAVADA ERİTİP ÜZERİNE ŞEKERİ EKLEYİP ŞEKERİ ERİTİYORUZ…  TARÇIN EKLİYORUZ VE ERİTTİĞİMİZ ŞEKERLİ YAĞI KADAYIFLARIMIZIN ÜZERİNE BOŞALTIP GÜZELCE OVARAK YEDİRİYORUZ… TEREYAĞ İLE YAĞLADIĞIMIZ TEPSİYE SERDİĞİMİZ KADAYIFLARI KIZARANA KADAR ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ…BÜYÜKÇE BİR SERVİS TABAĞININ ORTASINA KÜÇÜK BOY BİR KELEPÇELİ KEK KALIBI KOYUYORUZ AMA ALTINI KULLANMAYACAĞIZ.. KALIBIN ALTINA KALINCA KADAYIF KOYUP ELİMİZLE SIKIŞTIRIYORUZ… ÜZERİNE MUHALLEBİ DÖKÜYORUZ MUHALLEBİNİN ÜZERİNEDE KALINCA KADAYIF KOYUYORUZ VE DOLABA ATIYORUZ… SOĞUYUNCA ÇIKARTIP KALIBI AÇIP ÜZERİNİ ANTEP FISTIĞI İLE SÜSLÜYORUZ.

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN FIRINDA KADAYIF BÖREĞİ TARİFİ

 

 

İÇİNDEKİLER

400 GR TAZE KADAYIF

3 ADET BÜYÜK YUMURTA

1,5 SU BARDAĞI SÜT

125 GR TEREYAĞI

TUZ

1 KİLO DİLİMLENMİS KAŞAR 

300 GRAM DİLİMLENMİS CHEDDAR PEYNİRİ

300 GRAM SALAM

YARIM KANGAL SUCUK

20 DİLİM PASTIRMA 

 

YAPILIŞI

KADAYIFI BİRAZ TEL TEL AYIRIP KARE BORCAMA YARISINI BASTIRARAK SERİYORUZ.ÜZERİNE İSTEDİĞİMİZ İÇ MALZEMEYİ YAYIYORUZ.KALAN KADAYIFI DA EN ÜSTE BASTIRARAK YERLEŞTİRDİKTEN SONRA ERİTTİĞİMİZ YAĞI, SÜTÜ, YUMURTAYI VE TUZU İYİCE KARIŞTIRIP KADAYIFIN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ 2-3 SAAT BEKLETTİKTEN SONRA. BİR GECE ÖNCEDEN YAPIP DOLAPTA BEKLETEBİLİRSİNİZ.ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ 200 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİYORUZ...AFİYET OLSUN...

 

SİMAY ÇAPA'NIN HAVUÇ PÜRESİ EŞLİĞİNDE KADAYIFLI KUZU KÜŞLEME TARİFİ

 

 

7 ADET KUZU KÜŞLEME

TAZE 300 GR TEL KADAYIF

1 YARIM ÇAY BARDAĞI PEKMEZ

1 YARIM ÇAY BARDAĞI NAR EKŞİSİ

2 DAL BİBERİYE

2 DİŞ SARIMSAK

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI ÇEKİLMEMİŞ KARABİBER TANESİ

7 DİLİM CHEDDAR PEYNİRİ

 

HAVUÇ PÜRESİ İÇİN:

7 ADET HAVUÇ

1 ÇEYREK DEMET TAZE FESLEĞEN

1 YARIM SU BARDAĞI KREMA

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER

 

SARIMSAKLAR ÇOK İNCE DOĞRANIR  NAR EKŞİSİ VE PEKMEZ İLE KARIŞTIRIP BİR SOS HAZIRLANIR. BONFİLELERİ BU SOSA BATIRIN VE BİR TAVADA HER İKİ TARAFINI DA 1 DAKİKA PİŞİRİN. DAHA SONRA FİRİN 180 DERECEYE AYARLANIR. KADAYIFLAR GÜZELCE YAĞLANIR. 

 

PEYNİR KOYULUR ARASINA ET KOYULUR VE 15-20 DK PİŞİRİLİR.FESLEĞENLİ HAVUÇ PÜRESİ İÇİN HAVUÇLAR HAŞLANIR VE FESLEĞENLER İLE BİR MUTFAK ROBOTUNDA PÜRE HALİNE GETİRİLİR. İÇERİSİNE KREMA EKLENİR. ETLE BİRLİKTE SERVİS EDİLİR.

 

 

Güncelleme: 26/11/2015 17:38:09
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.