VER FIRINA 27 Kasım Cuma Yayını Tarifleri

VER FIRINA 27 Kasım Cuma Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: MUHALLEBİ DOLGULU KURABİYE

 

MALZEMELER:

125 GR TEREYAĞI

125 GR MARGARİN

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

100 GR PUDRA ŞEKERİ

1 SU BARDAĞI NİŞASTA 

10 GR KABARTMA TOZU 

5 GR VANİLYA 

4,5 SU BARDAĞI UN 

 

MUHALLEBİ İÇİN:

3 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA 

½ ÇORBA KAŞIĞI UN 

1 SU BARDAĞI ŞEKER 

5 GR VANİLYA 

½ LİTRE SÜT

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI (OCAKTAN ALDIKTAN SONRA) 

 

ÇİKOLATA SOS İÇİN: 

1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU FINDIKLI KAKAO KREMASI

125 GR BİTTER ÇİKOLATA 

 

SÜSLEME İÇİN

100 GR BEYAZ ÇİKOLATA (BENMARİDE ERİTİN)

1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ ANTEP FISTIĞI

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE UN, NİŞASTA, ŞEKER, VANİLYA VE SÜTÜ BİR TENCEREYE ALARAK İYİCE KARIŞTIN VE KIVAM ALINCAYA KADAR PİŞİREREK MUHALLEBİNİZİ HAZIRLAYIN. PİŞİNCE İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI EKLEYİN KARIŞTIRIN VE BÜYÜK BORCAMA YAYIP ÜZERİNİ STREÇLEYİN BUZLUĞA KALDIRIN. 

 

KURABİYE HAMURU İÇİN:

ÖNCE KURU MALZEMELERİ ELEKTEN GEÇİRİN, TEREYAĞI, MARGARİN, SIVIYAĞ VE YOĞURDU EKLEYİP HAMUR ELDE EDİN. HAMURU İÇLİ KÖFTE YAPAR GİBİ ELİNİZLE AÇIP ORTASINA 1 TATLI KAŞIĞI MUHALLEBİ KOYUN VE KAPATIN. HAMURU İYİ KAPATTIĞINIZA EMİN OLUN YOKSA FIRINDA AKABİLİR.

 

KURABİYELERİ HAZIRLADIKÇA YAĞLI KAĞITLA KAPLADIĞINIZ FIRIN TEPSİSİNE ALIN VE 180 DERECEDE PİŞİRİN.KURABİYELER PİŞERKEN BENMARİ USULÜ BİTTER ÇİKOLATA VE FINDIK KREMASINI ERİTİP ÇİKOLATA SOSUNUZU HAZIRLAYIN.KURABİYELER FIRINDAN ÇIKIP SOĞUDUĞUNDA RESİMDEKİ GİBİ YARISINI ÇİKOLATA SOSA BATIRIN. 

 

SON OLARAK DA YİNE BENMARİ USULÜ ERİTTİĞİNİZ BEYAZ ÇİKOLATAYI SIKMA TORBASINA ALIP RESİMDEKİ GİBİ SÜSLEYİN.

 

DUYGU YILMAZ'IN İÇİ DOLGULU KÖFTE TARİFİ

 

 

MALZEMELER

KÖFTE HARCI İÇİN:

- 420 GRAM DANA ANTRİKOT ETİ KIYMASI

- 180 GRAM DANA DÖŞ KIYMASI

- 1 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN

- 1 DİŞ SARIMSAK

- 4 YEMEK KAŞIĞI UFALANMIŞ BAYAT EKMEK KIRINTISI VEYA GALETA

- 1 ADET YUMURTA

- 4 DAL MAYDANOZ

- 1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON

- 1/2 ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR

- 1/2 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

- 1/2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 

PATATES PÜRESİ İÇİN:

- 2 ADET ORTA BOY HAŞLANMIŞ PATATES

- 1/2 ÇAY BARDAĞI SÜT

- 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

- 1/2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

- 1/4 ÇAY KAŞIĞI MUSKAT

- 1/4 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

- 1/2  SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

 

GARNİTÜRÜ İÇİN:

- 1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ BEZELYE

- 2 ADET ORTA BOY HAVUÇ

- 1 PAKET BUZ

 

DOMATES SOSU İÇİN:

- 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

- 2 ADET ORTA BOY DOMATES

- 1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI

- 1 SU BARDAĞI SICAK SU

- 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

- 1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ADAÇAYI

 

HAZIRLANIŞI:

1. PATATES PÜRESİNİ HAZIRLAMAK İÇİN; PATATESLERİ SOYUP AYNI BÜYÜKLÜKTE DOĞRAYIP HAŞLAYIN. HAŞLANMIŞ PATATESLERİ BİR APARAT YA DA ÇATAL YARDIMIYLA EZEREK PÜRE HALİNE GETİRİN. 

2. BİR TENCEREYE ALDIĞINIZ HAŞLANMIŞ PATATESLERİ ODA SICAKLIĞINDA BEKLETTİĞİNİZ SÜT VE TEREYAĞI İLAVESİYLE KIVAMLI BİR PÜRE HALİNE GETİRENE KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİN. TUZ, KARABİBER VE MUSKAT İLAVESİYLE TATLANDIRIN.

3. HAVUCU ENİNDEN 4’E BÖLÜP HAŞLAYIN. HAŞLANAN HAVUÇLARI BUZLU SUYA SOKUN.

4. KÖFTE HARCI İÇİN; KURU SOĞAN VE SARIMSAĞI RENDENİN İNCE TARAFIYLA RENDELEYİN. AYIKLANMIŞ MAYDANOZ YAPRAKLARINI İNCECİK KIYIN. KIYMAYI DERİN BİR KARIŞTIRMA KABINA ALIN. YUMURTA, UFALANMIŞ BAYAT EKMEK İÇİ, RENDELENMİŞ KURU SOĞAN-SARIMSAK, İNCECİK KIYILMIŞ MAYDANOZ VE BAHARATLAR İLAVESİYLE YOĞURMAYA BAŞLAYIN.

5. KIVAM ALIP ÖZLEŞEN KÖFTE HARCINI FIRIN KAĞIDI ÜZERİNE GÜZELCE YAYIN. 

6. KÖFTENİN ÜZERİNİ HAZIRLADIĞINIZ KOYU KIVAMLI PATATES PÜRESİYLE KAPLAYIN. RENDE KAŞARLARI, BEZELYELERİ SERPİŞTİRİN VE HAVUÇLARI DİZİN.

7. KÖFTEYİ RULO ŞEKLİNDE GÜZELCE SIKI SIKI SARIN.

8. DOMATES SOSU İÇİN; ORTADAN İKİYE KESİP UÇ KISIMLARINI ALDIĞINIZ DOMATESLERİ RENDENİN İNCE KISMIYLA RENDELEYİN. ZEYTİNYAĞINI KÜÇÜK BİR SOS TENCERESİNDE KIZDIRIN. RENDELENMİŞ DOMATESLERİ KATIP KISA SÜRE SOTELEYİN. BİBER SALÇASINI EKLEYİP 1 DAKİKA KADAR KAVURUN. BAHARATLARINI EKLEYİN.

9. KÖFTEYİ TEPSİYE ALIN VE SOSTAN ÜZERİNE DÖKÜN.

10. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180-200 DERECE FIRINDA KÖFTELER KIZARIP DOMATES SOSU KOYULAŞANA KADAR PİŞİRİN. SOSU VE GARNİTÜRLERİYLE BİRLİKTE SICAĞI SICAĞINA SEVDİKLERİNİZLE PAYLAŞIN.

 

ECE ÇELİK'İN ISPANAK VE HAVUÇ DOLGULU RULO KÖFTE TARİFİ

 

 

700 GR DANA BOŞLUK DÖŞ KIYMA 

300 GR KUZU KIYMA

2/3 KASE GALETA UNU

2 TANE SOĞAN 

6 DİŞ SARIMSAK

TARHUN OTU

1 YUMURTA

300 GR ISPANAK

2 TANE HAVUÇ

4 DİLİM JAMBON

2 TANE DOMATES

2 TANE DEFNE YAPRAĞI

KÖFTEBAHARI

BİRAZ DOMATES SALÇASI

 

YAPILIŞI:

SOĞANLARI RENDELİYORUZ, SARIMSAKLARI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRUYORUZ. KIYMA, GALETA UNU, YUMURTA, 1’ER TATLI KAŞIĞI TARHUN, KARABİBER, PUL BİBER, KÖFTEBAHARI, TUZ, KEKİK EKLEYİP BİRAZ KARIŞTIRIYORUZ.1 SOĞANI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP ISPANAK İLE KAVURUYORUZ. BİRAZ SALÇA, KARABİBER VE ZEYTİNYAĞI EKLİYORUZ.

 

HAVUÇLARI HAŞLIYORUZ. ETİMİZİ YAĞLI KAĞIDA KARE OLARAK YAYIYORUZ. İÇİNE JAMBONLARI, ISPANAĞI VE HAVUÇLARI YERLEŞTİRİP SARIYORUZ. ÜZERİNİ YAĞLI KAĞIT İLE KAPATIP 25 DK PİŞİRİYORUZ.

 

DOMATESLERİ RENDELEYİP DOMATES SALÇASI, TEREYAĞI VE ZEYTİNYAĞI İLE PİŞİRİYORUZ. DEFNE YAPRAĞINI DA İÇİNE ATIYORUZ. ETİ ÇIKARIP ÜZERİNE SOSU DÖKÜP 5 DK DAHA PİŞİRİYORUZ. SICAK SERAMİK TABAK İLE SERVİS EDİYORUZ.

 

MAHMUT HALİL'İN KREM POLENTA UZERİNDE MOZZARELLA PEYNİRLİ MANTARLİ RULO KOFTE TARİFİ

 

 

750 GR KIYMA (500 GR DANA 250 GR KUZU – İKİSİ DE AZ YAĞLI)

1 ADET KIRMIZI SOĞAN

YARIM SU BARDAĞI GALETA UNU

1 YUMURTA

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER

1 TATLI KAŞIĞI HARDAL

YARIM SU BARDAĞI KIYILMIŞ CEVİZ

2 DAL TAZE BİBERİYE

 

DOLGUSU ICİN

800 GR MANTAR (200 GR SHİİTAKE 200 GR İSTİRİDYE 200 GR KESTANE 200 GR İĞNE MANTAR)

1 ADET KÜÇÜK BOY KIRMIZI SOĞAN

250 GR MOZZARELLA PEYNİRİ

1 TANE SARIMSAK

YARIM DEMET MAYDANOZ

2-3 DAL TAZE KEKİK

2 YEMEK KAŞIĞI TRÜF YAĞI

3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 ÇAY KAŞIĞINDAN BİRAZ FAZLA TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

KREM POLENTA 

600 ML ET SUYU

6 YAPRAK TAZE AADAÇAYI

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

100 GR PARMESAN

2 YEMEK KAŞIĞI KREMA 

200 GR MISIR UNU

 

HAZIRLANIŞI:

KÖFTE İÇİN:

ÖNCELİKLE KÖFTEYİ HAZIRLAYIN. SOĞANI RENDELEYİN. GALETA UNU, YUMURTA, TUZ, KARABİBER, HARDAL, YARIM SU BARDAĞI CEVİZ VE KIYMAYI ÇOK YORMADAN 2-3 DK YOĞURUN VE DOLABA KALDIRIN.

 

İÇ DOLGU İÇİN:

SOĞANI VE SARIMSAĞI İNCE KIYIN. KEKİĞİ DE İNCE KIYARAK BU BİRLEŞİME EKLEYİN. ARDINDAN İNCE KIYDIĞINIZ MANTARLARI, 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI VE 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞINDA SOTELEYİN.

 

ARDINDAN SOĞAN SARIMSAK KARIŞIMINI EKLEYİN. TUZUNU BİBERİNİ AYARLAYIN VE MANTARLAR SOTELENİNCE OCAĞI KAPATIP KENARA ALIN. HAFİF ILIYINCA İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ VE TRÜF YAĞINI EKLEYİN İYİCE KARIŞTIRIN.MOZZARELLA PEYNİRİNİ RENDELEYİN YA DA TEL TEL AYIRIN.ARDINDAN DOLAPTAKİ KÖFTEYİ ÇIKARIN VE YAĞLI KAĞIT ÜZERİNDE 1 CM KALINLIĞINDA YAYIN. TÜM ZEMİNE MOZZARELLA PEYNİRİ YAYIN VE PEYNİRİN ÜZERİNE DE MANTARLI HARCI YAYIN. ARDINDAN YAĞLI KAĞIT YARDIMIYLA RULO HALİNE GETİRİN VE KENARLARINA TAZE BİBERİYE KOYUN. SONRASINDA YAĞLI KAĞIDA SARIN. YAĞLI KAĞIDI FOLYO İLE KAPLAYIN VE 200 DERECEDE 30-35 DK PİŞRİN.

 

POLENTA SOS

600 ML ET SUYUNU TAZE ADAÇAYIYLA KAYNATIN VE MISIR UNUNU EKLEYİN. TUZ EV KARABİBERİ DE EKLEDİKTEN SONRA 15 DK PİŞİRİN VE TEREYAĞI, PARMESAN VE KREMAYI EKLEYİN. SERVİS TABAĞINA YAYIN. ÜZERİNE PİŞEN RULO KÖFTEYİ KOYUP SERVİS EDİN.

 

MELİKE KÜL'ÜN PASTIRMALI MAKARNALI RULO KÖFTE TARİFİ

 

 

MALZEMELER

KÖFTE

750 GR AZ YAĞLI DÖŞTEN ÇEKİLMİŞ DANA 

KIYMA

1 ADET SOĞAN

4 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU

1 YUMURTA

TUZ

KARABİBER

KİMYON

PUL BİBER

KEKİK

 

İÇ DOLGUSU

1 PK. FIRINDA MAKARNALIK KALIN ÇUBUK 

MAKARNA

8-10 DİLİM ÇEMENSİZ PASTIRMA

200 GR KAŞAR PEYNİR

1-2 DAL BİBERİYE

 

YAPILIŞI

SOĞANI RENDELEYİP KIYMA İLE YOĞURUYORUZ SONRA TUZUNU,  YUMURTASINI, BAHARATLARINI KATIP YOĞURUYORU EN SON GALETA UNUNU EKLEYİP GÜZELCE YOĞURUYORUZ VE AĞZINI KAPATIP BUZDOLABINDA 10-15 DK DİNLENDİRİYORUZ…  BU ARADA MAKARNALARIMIZI ALDANTE HAŞLIYORUZ SÜZÜYORUZ VE TEREYAĞ İLE YAĞLIYORUZ… KÖFTEMİZİ DOLAPTAN ÇIKARTIP YAĞLI KAĞIDA ELİMİZİ YAĞLAYARAK KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE YAYIYORUZ YAKLAŞIK 1 CM KALINLIĞINDA OLACAK HALE GELENE KADAR…

 

SARMAYA BAŞLAYACAĞIMIZ KÖŞEYE PASTIRMALARI 2ŞER DİLİM ÜST ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE DİZDİKTEN SONRA MAKARNALARI TEK TEK YAN YANA GELECEK ŞEKİLDE DİZİYORUZ… ÜZERİNE PASTIRMA KISMINA YOĞUN GELECEK ŞEKİLDE RENDELENMİŞ KAŞARI SERPİP YAĞLI KAĞIT YARDIMIYLA GÜZELCE RULO YAPIYORUZ ÜZERİNE ERİTTİĞİMİZ TEREYAĞINDAN SÜRÜP BİBERİYE DALLARINI ÜZERİNE DİZİP CAM FIRIN KABINA KOYUYORUZ AĞZINI FOLYO İLE KAPATIP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINA VERİYORUZ…. ARADA FIRINI AÇIP FOLYOYU ÇIKARTIYORUZ VE PİŞİRMEYİ TAMAMLIYORUZ…

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN MEYVE DOLGULU RULO KÖFTE TARİFİ

 

 

*500 GRAM DANA DÖŞTEN KIYMA

*1 ADET YUMURTA

*2 YEMEK KASİGİ GALETA UNU

*1 ADET ORTA BOY SOĞAN

*TUZ, KARABİBER, PUL BİBER, KEKİK

 

İÇİ İÇİN:

300 GRAM KURU İNCİR

500 GRAM KABUGUNDAN AYRILMIŞ ANTEP FISTIĞI

10 TANE MÜRDÜM ERİĞİ

 

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:

*YARIM ÇAY BARDAĞI KADAR SIVI YAĞ

BALLI HARDAL SOS

150 GRAM MAYONEZ

3 YEMEK KAŞIĞI HARDAL

3 YEMEK KAŞIĞI BAL

3 YEMEK KAŞIĞI SÜT

1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU

1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE

1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ SİLME

 

YAPILIŞI:

1)SOĞANI RENDELİYORUZ VE DİĞER KÖFTE MALZEMELERİ İLE BERABER KÖFTE HARCINI YAPIYORUZ.

2)KÖFTE HARCINI BİRAZ DİNLENDİRDİKTEN SONRA STREÇ FİLMİN ÜZERİNE DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDE BASTIRARAK YAYIYORUZ.

3)ICİNE BUTUN ANTEP FİSTİKLAR KURU İNCİR VE MURDUM ERİKLERİ YERLESTİRİP SARİYORUZ.

4)STREÇ FİLM YARDIMIYLA RULOYU YAPIYORUZ VE EK YERİ ALTA GELECEK ŞEKİLDE YAĞLI KAĞIT SERDİĞİMİZ FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİYORUZ.

5)ÜZERİNE SIVI YAĞ SÜRÜYORUZ VE 200 DERECEDEKİ FIRINDA İYİCE KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.

6)KÖFTE PİŞERKEN SOSU HAZIRLIYORUZ.

7)KÖFTEYİ DİLİMLEYİP ÜZERİNE SOS DÖKEREK SERVİS YAPIYORUZ.

 

SİMAY ÇAPA'NIN MAKARNA VE CHEDDAR DOLGULU RULO KÖFTE TARİFİ

 

 

500 GR DANA KIYMA ORTA YAĞLI

200 GR KUZU KIYMA YAĞLI

1 YEMEK KAŞIĞI WORCESTERSHİRE SOSU

100 GR JAPON EKMEK KIRINTISI

1 YUMURTA

TUZ - KARABİBER

TOZ KİŞNİŞ

TOZ BİBERİYE (TAZE DE OLABİLİR)

1 KÜÇÜK SOĞAN

1 BÜYÜK BOY HAVUÇ

1 KIRMIZI BİBER

1 SARI BİBER

1 KEREVİZ SAPI

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

 

DOLGU İÇİN:

BÜYÜK BOY İÇİ DOLDURULABİLECEK MAKARNA 150 GR

1 ORTA BOY TAVUK GÖĞSÜ

15 TANE MANTAR

1 YEMEK KASİGİ TEREYAĞI

TUZ - KARABİBER

5 DİLİM CHEDDAR PEYNİRİ

 

ÜZERİ İÇİN

7 DİLİM DAHA FÜME ET

1 KASE BARBEKÜ SOS

 

YAPILIŞI:

KIYMALAR VE ROBOTTAN GEÇRİLİRMİŞ 100 GR TAVUK YOĞRULUR. BİBERLER, SOĞAN, KEREVİZ SAPI, HAVUÇ ROBOTTAN GEÇİRİLİP YAĞDA KAVRULUR. KIYMA, EKMEK KIRINTISI İLE BİRLİKTE YOĞRULUR. TUZ VE KARABİBER, BİBERLİ HARÇ, YUMURTA, SÜT, WORCESTERSHIRE SOSU EKLENİR VE HEPSİ YOĞRULUP FOLYOYA YAYILIR.MAKARNALAR HAŞLANIR. İÇİNE 1-2 DK YAĞDA KAVRULMUŞ MANTAR VE CHEDDAR PEYNİRİ DOLDURULUR.

 

RULO ŞEKLİNDE SARILIR ÜZERİNE JAMBON DİZİLİR.20 DK FOLYO İLE, 10 DK FOLYOSUZ 180 DERECEDE PİŞİRİLİR. ÇIKINCA ÜZERİNE BARBEKÜ SOS SÜRÜLÜR.

Güncelleme: 03/12/2015 12:16:22
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.