VER FIRINA 27 Mart Cuma Yayını Tarifleri

VER FIRINA 27 Mart Cuma Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: SULTAN SOFRASI

 

MALZEMELER:

İÇ PİLAV:

3 SU BARDAĞI PİRİNÇ

3 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ

3 YEMEK KAŞIĞI KAVRULMUŞ FİLE BADEM

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

SIVI YAĞ

TOZ TARÇIN

YENİBAHAR

TUZ 

KARABİBER

 

HAZIRLANIŞI:

PİRİNÇLERİ İYİCE YIKAYIN. TEREYAĞINI VE SIVI YAĞI PİLAV TENCERENİZE KOYUN. YIKADIĞINIZ PİRİNÇLERİ KAVURUN VE SICAK SU EKLEYİN. ÜZÜMLERİ, PİLAVINIZI HAŞLAYIN. DEMLENDİRME SIRASINDA BAHARATLARI İLAVE EDİP KARIŞTIRIN VE DEMLENDİRİN.

HAMURU:

3 – 3.5 SU BARDAĞI UN

3 YUMURTA

100 GR TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

16 ADET BÜTÜN BADEM

TUZ

 

HAZIRLANIŞI:

BADEM HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ YOĞURUP HOMOJEN BİR HAMUR ELDE EDİN.HAMURUNUZU YARIM CM KALINLIĞINDA AÇIN. KABINIZIN İÇİNİ BOL TEREYAĞI İLE YAĞLAYIN.BADEMLERİ TEREYAĞI İLE KABA YAPIŞTIRIN.HAMURUNUZU KABIN İÇİNE GÜZELCE SERİN. YAPTIĞINIZ PİLAVINIZI HAMURUN İÇİNE DOLDURUN KALAN HAMURU AÇIN VE ÜST KISMINA SERİN KENARLARINDAN KATLAYIN. 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

İÇLİ KÖFTE:

2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR

2 SU BARDAĞI SICAK SU

1’ER YEMEK KAŞIĞI DOMATES VE BİBER SALÇASI

1 ADET YUMURTA

2 ÇAY KAŞIĞI KİMYON

2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER

 

HAZIRLANIŞI:

BULGURU BİR KAPTA SICAK SU İLE ISLATIN VE 10 DAKİKA KADAR ÜZERİ KAPALI SUYU ÇEKMESİNİ BEKLEYİN. PATATESLERİNİZİ HAŞLAYIP PÜRE YAPIN. BÜTÜN MALZEMELERİ BULGURA İLAVE EDİN VE GÜZELCE YOĞURUN.

 

İÇ HARCI:

300 GR KIYMA

2 AVUÇ KIYILMIŞ CEVİZ

1 ADET SOĞAN

2-3 TUTAM MAYDANOZ

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

TUZ-KARABİBER

 

HAZIRLANIŞI:

SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIN. TAVADA ZEYTİNYAĞI İLE BİRAZ SOTELEYİP KIYMAYI İLAVE EDİN, GÜZELCE KAVURUN.HAFİF SOĞUDUKTAN SONRA CEVİZİ VE DOĞRADIĞINIZ MAYDANOZLARI İLAVE EDİP KARIŞTIRIN.KALIBINIZI TEREYAĞI İLE YAĞLAYIN. BULGURUN YARISINI ALTINA ELİNİZLE GÜZELCE YAYINÜZERİNE KIYMA HARCINIZI DÖKÜP; GERİ KALAN BULGURU DA İLAVE EDİN VE GÜZELCE ÜZERİNİ KAPATIN. RESİMDEKİ GİBİ KESİP ÜZERİNE ERİMİŞ TEREYAĞI GEZDİRİN VE 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

ARNAVUT CİĞERİ

300 GR CİĞER

1 YEMEK KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER

1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT

TUZ

UN

BOLCA SIVI YAĞ (KIZARTMAK İÇİN)

 

YAPILIŞI:

CİĞERLERİ SUDA YIKAYIN VE SÜZGEÇTE SUYUNU İYİCE SÜZÜN.BİR KABA ALIP; TOZ BİBER, KARBONAT VE TUZ İLE FAZLA BASKI UYGULAMADAN CİĞERLERİ YOĞURUN VE DOLAPTA BEKLETİN.PİŞİRECEĞİNİZ ZAMAN DOLAPTAN ÇIKARTIN GÜZELCE HER YERİ KAPLANACAK ŞEKİLDE UNA BULAYIN VE YAĞDA KIZARTIN.

 

SALATA İÇİN:

MARUL 

MAYDANOZ

ROKA

SALATALIK

ÇERİ DOMATES

ZEYTİNYAĞI

LİMON

TUZ

 

HAZIRLANIŞI:

BÜTÜN MALZEMELERİ DOĞRAYIP SALATA YAPIN VE TUZ, LİMON, ZEYTİNYAĞI İLE TATLANDIRIN.

 

SOĞAN SALATASI:

2 ADET SOĞAN 

SUMAK

TUZ

¼ DEMET MAYDANOZ

 

YAPILIŞI:

SOĞANLARI PİYAZLIK DOĞRAYIN TUZ VE SUMAK İLE BİRAZ OVUN, SUYUNU SIKIN.MAYDANOZLARI DOĞRAYIP İÇİNE ATIN KARIŞTIRIN VE SERVİS EDİN.

 

İHSAN ARI'NIN İNCİRLİ ISLAK KEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER

KEKİ İÇİN

10 ADET KURU İNCİR (SUDA ISLATILMIŞ, UFAK DOĞRANMIŞ)

1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 SU BARDAĞI UN

3 YUMURTA

1 PAKET (1 TATLI KAŞIĞI) KABARTMA TOZU

 

ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEME

1,5 SU BARDAĞI SU

1 YEMEK KAŞIĞI GRANÜL KAHVE

YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

MUHALLEBESİ İÇİN GEREKLİ MALZEME

2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

2 YEMEK KAŞIĞI UN

1 LT SÜT

5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

İNMEYE YAKIN 50 GR TEREYAĞI

PİŞTİKTEN SONRA 1 POŞET TOZ KREM ŞANTİ

 

KEK İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIN, CEVİZİ, UNU, KABARTMA TOZUNU EKLEYİP KARIŞTIRIN. EN SON İNCİRİ EKLEYİP DİKDÖRTGEN BORCAMA DÖKÜN VE 160C DE PİŞİRİN (İNCİRDEN DOLAYI DÜŞÜK ISIDA PİŞMESİ GEREKİYOR).PİŞERKEN KREM ŞANTİ HARİCİNDEKİ MALZEMELERLE MUHALLEBİYİ YAPIN. PİŞTİKTEN 5 DAKİKA SONRA 1 POŞET TOZ KREM ŞANTİYİ EKLEYİP MİKSERLE ÇIRPIN.KEK PİŞTİKTEN SONRA 3-4 DK. HAVALANDIRIN.ŞERBET MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIP (PİŞİRMEDEN) KEKİN ÜZERİNE DÖKÜN. 5 DAKİKA SONRA MUHALLEBİYİ ÜZERİNE YAYIN, BUZDOLABINDA 2-3 SAAT BEKLETİN.

 

TAHA ERKAN'IN MEYVELİ ISLAK KEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER

3 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI ŞEKER

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

1 ÇAY BARDAĞI PORTAKAL SUYU (YA DA 10 ADET PORTAKAL)

1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

2,5 SU BARDAĞI UN

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

PORTAKAL ŞERBETİ İÇİN;

1,5 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU

1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

 

YAPILIŞI;

1. KABIN İÇERİSİNE YUMURTA VE ŞEKERİ ALIN VE ÇIRPIN.

2. ÜZERİNE PORTAKAL KABUĞU RENDESİ, SÜT, YAĞ VE PORTAKAL SUYUNU EKLEYİP KARIŞTIRIN.

3. ARDINDAN UN VE KABARTMA TOZUNU DA EKLEYEREK KARIŞTIRIN.

4. DİKDÖRTGEN FIRIN TEPSİSİNİ YAĞLAYIN VE HARCI İÇİNE DÖKÜN.

5. FIRINDA PİŞİRİN.

6. ŞERBET İÇİN PORTAKAL SUYUNA ŞEKERİ İLAVE EDEREK İYİCE KARIŞTIRIP ŞEKERİN ERİMESİNİ SAĞLAYIN.

7. PİŞEN KEKİ FIRINDAN ÇIKARIN 10-15 DAKİKA DİNLENDİRİN VE ŞERBETİ ÜZERİNE DÖKÜN.

8. 20-25 DAKİKA DİNLENDİRDİKTEN SONRA DİLİMLEYEREK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ

 

ZAHİDE ÇETİN'İN FINDIKLI PORTAKALLI ISLAK KEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER

4 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 SU BARDAĞI SÜT

3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

3/4 MISIR YAĞI

2 SU BARDAĞI UN 

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ

100 GR DÖVÜLMÜŞ FINDIK

3 ADET PORTAKAL

SOSU İÇİN;

2 SU BARDAĞI SÜT

1/4 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

3/4 SIVIYAĞ

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

60 GR PORTAKAL SUYU

ÜZERİ İÇİN;

50 GR SIVI KREMA

150 GR BİTTER ÇİKOLATA

50 GR FİLE ÇEKİLMİŞ FINDIK

50 GR PUDRA ŞEKERİ

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE YUMURTA VE ŞEKERİ KREMA KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPIYORUZ. SIVI MALZEMELERİ BİR KAPTA KARIŞTIRIP YUMURTAYA EKLİYORUZ VE KARIŞTIRICI İLE DÖNDÜRÜYORUZ. UNU VE DİĞER TÜM KATI MALZEMELERİ ELEKTEN GEÇİRİP BU KARIŞIMA EKLİYORUZ VE SIPATULA YARDIMIYLA KARIŞTIRIYORUZ. PORTAKAL KABUĞU RENDESİNİ VE FINDIKLARI DA EKLEYİP 180 DERECE FIRINDA 25 DK KADAR PİŞİRİYORUZ. 

 

SOSU İÇİN; PORTAKAL SUYU HARİÇ TÜM MALZEMELERİ OCAĞA ALIP KAYNATMADAN ISITIYORUZ. İYİCE SOĞUDUKTAN SONRA PORTAKAL SUYUNU EKLİYORUZ. 

 

ÜZERİ İÇİN; KREMAYI OCAKTA ISITIP İÇERİSİNE ÇİKOLATAYI KOYUP ERİTİYORUZ. KEKİMİZİ SOSLA İSLATTIKTAN SONRA ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. ÇEKİLMİŞ FINDIK VE PUDRA ŞEKERİ İLE SERVİS EDİYORUZ.

Güncelleme: 31/03/2015 12:35:15
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.