VER FIRINA 28 Ekim Çarşamba Yayını Tarifleri

VER FIRINA 28 Ekim Çarşamba Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: TAŞ KADAYIF

 

MALZEMELER:

½ SU BARDAĞI SÜT

½ SU BARDAĞI SU

70 GR UN

1 ÇAY KAŞIĞI KURU MAYA

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER

YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ

 

İÇ HARCI İÇİN;

1 SU BARDAĞI PİRİNÇ CEVİZ

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

 

ŞERBETİ İÇİN;

1 SU BARDAĞI SU

1 SU BARDAĞI ŞEKER

BİRKAÇ DAMLA LİMON SUYU

ÜZERİ İÇİN;

TOZ ANTEPFISTIĞI

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE ŞERBETİNİZİ OCAĞA ALIN VE KAYNATIN OCAKTAN ALMAYA YAKIN LİMON SUYUNU EKLEYİN VE SOĞUTUN. ARDINDAN BÜTÜN HAMUR MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIN VE KREP HAMURUNDAN DAHA SIVI BİR HAMUR ELDE EDİN. ILIK BİR YERDE 10-15 DAKİKA MAYALANSIN. BİR KEPÇE YARDIMIYLA ISINMIŞ TAVAYA DÖKÜN. HAMURLARIN ÜZERİNDE HAVA KABARCIKLARI OLUNCA TAVADAN HAMURU ALIN. HAMURLAR SOĞUMADAN KARIŞTIRDIĞINIZ CEVİZ VE TARÇINLI HARÇTAN HAMURUN PİŞMEMİŞ KISMINA KOYARAK AY ŞEKLİNDE ELİNİZLE UÇ KISIMLARINI YAPIŞTIRARAK HAMURU KAPATIN. HAZIRLADIĞINIZ HAMURLARI KIZGIN YAĞDA ARKALI ÖNLÜ KIZARTIN. ARDINDAN SOĞUTTUĞUNUZ ŞERBETE SICAK HAMURLARI KOYUP ŞERBETİ ÇEKMESİNİ SAĞLAYIN. ŞERBETİNİ ÇEKEN HAMURLARINIZI TOZ ANTEPFISTIĞI İLE SÜSLEYİN.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN ŞAMBALİ TARİFİ

 

 

2,5 SU BARDAĞI İRMİK

1 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT

1 PAKET KARBONAT

10-15 ADET TUZSUZ FISTIK

 

ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER

2 SU BARDAĞI ŞEKER

3 SU BARDAĞI SU

2-3 DAMLA LİMON SUYU

 

ŞERBETİ KAYNATIN VE SOĞUMASI İÇİN KENARA ALIN.TATLI İÇİN TÜM MALZEMELERİ ÇIRPIN, YAĞLADIĞINIZ FIRIN KABINA HARCI YAYIN VE FISTIKLARI ÜZERİNE DİZİN.

 

180 DERECEDE 35-40 DAKİKA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.FIRINDAN ÇIKARTTIĞINIZ TATLIYI DİLİMLEYİN VE ÜZERİNE HEMEN SOĞUK ŞERBETİ DÖKÜN VE SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS EDİN.

 

ELİF ZAİM'İN LAZ BÖREĞİ TARİFİ

 

 

1 PAKET HAZIR BAKLAVA YUFKASI

MUHALLEBİ İÇİN MALZEMELER 

1 LT SÜT 

8 ÇORBA KAŞIĞI UN

8 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER 

60 GR TEREYAĞI 

4 YUMURTA 

1 PAKET VANİLYA 

1 SU BARDAĞI CEVİZ

 

ŞERBET İÇİN 

4 SU BARDAĞI ŞEKER 

4 SU BARDAĞI SU

4 DAMLA LİMON

 

ÜZERİ İÇİN 

250 GR TEREYAĞI 

1 ÇAY BARDAĞI TOZ FISTIK 

 

YAPILIŞI 

İLK ÖNCE ŞERBETİ HAZIRLAYIP; SOĞUMASI İÇİN BUZDOLABINA ATIN. MUHALLEBİ İÇİN ŞEKER, UN VE SÜTÜ KIVAM ALINCAYA KADAR PİŞİRİN. ALTINI KAPATINCA TEREYAĞINI MİKSERLE ÇIRPARAK EKLEYİN SONRA DA YUMURTALARİ TEK TEK YEDİREREK EKLEYİN. VANİLYAYİ DA EKLEYİP SOĞUMASI İÇİN BIRAKIN. 250 GR TEREYAĞINI ERİTİN. HER KATIN ARASINA TEREYAĞI SÜREREK 20 KAT YUFKAYI TEPSİYE DİZİN. BU İLK 20 KATI PİŞMEYE YAKIN BİR SEVİYEDE KÖR PİŞİRME YAPIN. SONRA ÜSTÜNE MUHALLEBİYİ DÖKÜN. DİĞER 20 KATI DA AYNI ŞEKİLDE YAĞLAYARAK DİZİN. EN SON KATA KALAN TUM TEREYAĞINI İYİCE KIZDIRIP DÖKÜN VE DİLİMLEYİP 180 DERECEYE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ NAR GİBİ OLUNCAYA DEK PİŞİRİN. PİŞİNCE DİLİMLERİN ÜSTÜNDEN BİR DAHA GEÇİP SOĞUK ŞERBETİ DÖKÜN, ÇEKİNCE SERVİS YAPIN.

 

MELİKE İŞDAR'IN ANTEP FISTIĞI TATLISI TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

8 KAHVE FİNCANI ANTEP FISTIĞI

8 ADET YUMURTA

5 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER

1 KAHVE FİNCANI TEREYAĞI

4 KAHVE FİNCANI UN

 

ŞERBETİ İÇİN:

2 SU BARDAĞI ŞEKER

3 SU BARDAĞI SU

YARIM LİMONUN SUYU

 

HAZIRLANIŞI:

ŞERBETİ İÇİN SU VE ŞEKERİ TENCEREYE KOYUP OCAĞA ALIN. DİĞER TARAFTA ANTEP FISTIKLARINI EZİCİDE UN KIVAMINA GELECEK ŞEKİLDE EZİN. YUMURTALARIN SARILARINI VE BEYAZLARINI AYRI KAPLARDA ÇIRPIN. YUMURTA BEYAZLARINI KÖPÜRTENE KADAR ÇIRPIN. 

 

SARILARIN İÇERİSİNE AZAR AZAR ŞEKER İLAVE EDİN. TEREYAĞINI, ANTEP FISTIĞINI VE UNU DA İLAVE ETTİKTEN SONRA KÖPÜRTTÜĞÜNÜZ YUMURTA BEYAZLARINI DA EKLEYİP KARIŞTIRIN. 25 CM’LİK FIRIN TEPSİNİZİ YAĞLAYIN. İÇİNE YAPTIĞINIZ HAMURU DÖKÜN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA 20-25 DK PİŞİRİN. ŞERBETİNİZ KAYNAYINCA LİMONU EKLEYİP ALTINI KAPATIN VE SOĞUMASI İÇİN KENARA ALIN. FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZ TATLINIZI DİLİMLEDİKTEN SONRA SOĞUK ŞERBETİNİZİ DÖKÜN. ŞERBETİNİ ÇEKİNCE SERVİS EDİN. SERVİS ETMEDEN ÖNCE ÜZERİNİ ANTEP FISTIĞI İLE BOLCA SÜSLEYİN.

 

MÜKREMİN ERDOĞAN'IN NEVZİNE TARİFİ

 

 

1 KG UN

100 GR TAHİN

100 GR YOĞURT

200 GR TEREYAĞI

200 GR PASTACI MARGARİNİ

200 GR PİRİNÇ FINDIK

200 GR CEVİZ

10 GR KABARTMA TOZU

50 GR TOZ ŞEKER

2 ADET YUMURTA

30 GR İRMİK

100 GR SU

180 DERECEDE 35-40 DK PİŞİRİLECEK.

 

ŞERBET İÇİN

1 KG ŞEKER

1 LİTRE SU

200 GR PEKMEZ

YARIM LİMON

SUNUM

1 DİLİM NEVZİNE

1 TOP VANİLYALI DONDURMA

1 FİLİZ TAZE NANE

YETERİNCE TAHİN

 

·  MARGARİNİ TEREYAĞINI ERİTİP HAMUR KABINA ALIN.  

·  CEVİZ, FINDIK, İRMİK ,TAHİN VE YOĞURDU İLAVE EDİP KARIŞTIRIN.

·  UN VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP SERT KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİNCEYE KADAR YOĞURUN.

·  YUVARLAK BİR KALIBI YAĞLAYIP HAMURU ELİNİZLE BASTIRARAK YAYIN. BAKLAVA DİLİMİ ŞEKLİNDE KESİN.

·  ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECEYE AYARLI FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.

·  TOZŞEKERLE SUYU KAYNATIP ŞERBETİ HAZIRLAYIN. ŞERBET SOĞUDUKTAN SONRA PEKMEZİ DOKUN VE BURSA'YA KAYNATIN ÖZDEŞSİN LİMON SUYUNU EKLEYİP OCAKTAN ALIN.

·  TATLIYI FIRINDAN ÇIKARIP ÜZERİNE ILIK ŞERBETİ GEZDİREREK DÖKÜN.

·  ŞERBETİNİ ÇEKİNCEYE KADAR BEKLETİN. DİLİMLEYİP  DONDURMA İLE SOĞUK OLARAK SERVİS YAPIN.

 

NALAN UYAR'IN KALBURABASTI TARİFİ

 

 

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 BARDAK SIVI YAĞ + ZEYTİNYAĞI (ZEYTİNYAĞI 2 PARMAK OLACAK)

1 SU BARDAĞI SÜT

1/2 KG UN

1 PAKET KABARTMA TOZU

 

İÇİ

250 GR CEVİZ İÇİ

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

 

ŞERBET

3 SU BARDAĞI ŞEKER

2 SU BARDAĞI SU

1/2 LİMON

 

HAMUR YOĞRULMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE TATLININ ŞERBETİN HAZIRLANIP KAYNATILIR.CEVİZLER ÖNCEDEN FIRINLANIR VE SONRA DİŞE GELECEK ŞEKİLDE PARÇALAR HALİNDE ÖĞÜTÜLÜR.

 

SIVI YAĞ VE SÜT BOZA KIVAMINA GELECEK ŞEKİLDE KARIŞTIRILIR.  DAHA SONRA UNU VE KABARTMA TOZU İLAVE EDİLEREK YOĞRULUR. SERT OLMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİLİR. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE (ZEVKE GÖRE DEĞİŞİR) PARÇALAR ALINARAK RENDE ÜZERİNE YAYILIR İÇ MALZEMESİ KONULARAK YUVARLANIR VE YAĞLI KAĞIT SARILI FIRIN TEPSİSİNDE 180 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.TATLIMIZ SOĞUMUŞ, ŞERBETİMİZDE SOĞUĞA YAKIN ILIK OLMALI.

 

ONUR AKBAŞ'IN KÜNEFE TARİFİ

 

MALZEMELER 

 750 GRAM KADAYIF ( KÜNEFE İÇİN OLACAK UFAK UFAK PARÇALANMIŞ)

 500 GRAM TUZSUZ KÜNEFE PEYNİRİ 

 250 GRAM SADE YAĞ (BAKLAVA İÇİN ÖZEL) 

 300 GRAM TEREYAĞI

 1 ÇORBA KAŞIĞI PEKMEZ 

 1 SU BARDAĞI ŞEKER 

 1 SU BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA SU 

 2 3 DAMLA LİMON 

 ÇEKİLMİŞ ANTEP FISTIĞI 

 KESME MARAŞ DONDURMASI 

 

HAZIRLANIŞI 

İLK OLARAK SICAK KÜNEFE SOĞUK ŞERBET İÇİN ŞERBETİMİZİ HAZIRLIYORUZ. BİR BARDAK ŞEKERİMİZE BİR BARDAKTAN BİRAZ FAZLA SUYUMUZU EKLİYORUZ. ŞERBET KIVAMINI ALINCA 2-3 DAMLA LİMON SIKIP SOĞUMAYA ALIYORUZ. UFAK UFAK PARÇALANMIŞ KADAYIFLARIMIZI, PEKMEZİ İÇİNE KATIP ERİTTİĞİMİZ TEREYAĞI İLE İYİCE OVUYORUZ. 

 

KÜNEFE KABIMIZIN ALTINI SADE YAĞ İLE İYİCE YAĞLIYORUZ. BİR KAT KADAYIF DİZİP İYİCE BASTIRIYORUZ. ÜZERİNE TUZSUZ PEYNİRİMİZİ EKLİYORUZ. VE SON OLARAK BİR KAT DAHA ÜZERİNİ KADAYIF İLE ÖRTÜYORUZ. İYİCE BASTIRIYORUZ. ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ 230 DERECE FIRINIMIZDA PİŞİRİYORUZ. HAZIR OLAN KÜNEFEMİZE SOĞUK ŞERBET DÖKÜYORUZ. ANTEP FISTIĞI SERPIP ÜZERİNE BİR KESME MARAŞ DONDURMASI KOYUYORUZ. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN 

Güncelleme: 28/10/2015 16:20:38
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.