VER FIRINA 29 Mayıs Cuma Tarifleri

VER FIRINA 29 Mayıs Cuma Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: TARÇINLI ÇÖREK

 

MALZEMELER:

3 SU BARDAĞI UN

35 GR TEREYAĞI ODA SICAKLIĞINDA

1 YUMURTA

8 GR İNSTANT MAYA

YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ

50 GR TOZ ŞEKER

125 GR SÜT

İÇ HARCI:

YARIM SU BARDAĞI ESMER ŞEKER

YARIM TATLI KAŞIĞI TOZ TARÇIN

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

YAPILIŞI:

UN, TUZ, MAYA, ŞEKER YOĞURMA KABINDA KARIŞTIRILIR. ORTASINI HAVUZ GİBİ YAPIP 

YUMURTA SÜT VE TEREYAĞI KOYULUR VE YOĞURULUR. HAMUR HAZIRLANDIKTAN SONRA 

FIRINDA MAYALANDIRILIR VE TEZGAHTA DAİRE ŞEKLİNDE İNCE BİR KATMAN AÇILIR. FIRÇA 

İLE ÜZERİNDEKİ FAZLA UNLAR TEMİZLENİR. HAMURUN ÜZERİNE ERİMİŞ TEREYAĞI 

GEZDİRİLİR VE TARÇIN ZENCEFİL ŞEKER AYRI BİR KAPTA KARIŞTIRILIP HAMURUN ÜZERİNE 

SERPİLİR.

HAMURU SİGARA BÖREĞİ KESER GİBİ 8 PARÇAYA BÖLÜN VE SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE RULO 

YAPIN TEPSİYE DİZİN. ÜZERLERİNE YUMURTA BEYAZI SÜRÜP 195 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN SUCUKLU KAŞARLI PİDE TARİFİ

 

 

MALZEMELER :

 1 SU BARDAĞI ILIK SÜT

 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

 1 PAKET KURU MAYA

 1 TANE YUMURTA (YUMURTANIN AKI AÇILAN PİDE HAMURUNA SÜRÜLECEK. SARISI 

PİDENİN ÜSTÜNE SÜRÜLECEK)

 1 TATLI KAŞIĞI TUZ

 2 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER

 YAKLAŞIK 6 SU BARDAĞI UN (AZ DA GELEBİLİR ÇOK DA DİKKATLİ KATALIM UNU)

 1 ADET DOMATES

 3 ADET SİVRİ BİBER

 1 SU BARDAĞI ILIK SU

İÇ HARÇ İÇİN MALZEMELER

200 GR DİLİMLENMİŞ SUCUK

200 GR RENDELENMİŞ KAŞAR

 

YAPILIŞ:

  İLK OLARAK ILIK SÜT YOĞURMA KABINA ALINIR İÇİNE MAYA VE TOZ ŞEKER EKLENİR BOZA 

KIVAMINA GELENE KADAR İÇİNE UN EKLERİZ VE BOZA KIVAMINI ALINCA KARIŞIMIN ÜSTÜNÜ 

BEZLE ÖRTER GÖZ GÖZ OLMASINI BEKLERİZ.

  GÖZ GÖZ OLUNCA HAMUR MAYALANMIŞ DEMEKTİR.BU KARIŞIMA SIRASIYLA SU ,SIVI 

YAĞ,TUZ EKLEDİKTEN SONRA YAVAŞ YAVAŞ UNUNU EKLEYEREK ELE YAPIŞMAYACAK BİR 

HAMUR ELDE EDERİZ.GÖZ KARARI BEZELER ALARAK ŞEKİLDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ AÇILIR VE 

AÇILAN PİDE HAMURUNA KABARMASIN DİYE FIRÇA YARDIMIYLA YUMURTA AKI SÜRÜLÜR.

  YUMURTA AKINDAN SONRA İÇ MALZEMESİ SUCUK VE KAŞAR KONUR VE PİDE ŞEKLİ 

VERİLEREK KAPATILIR.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR.

  YAĞLI KAĞIT KONAN TEPSİYE VEYA BENİM GİBİ YAĞLADIĞINIZ TEPSİYE DİZEREK 180 

DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİRSİNİZ İNDİRMEDEN 5 DAKİKA ÖNCE 

FIRINDAN ALIR PİDELERİN ÜZERİNE SIVI YAĞ SÜRER TEKRAR FIRINA VERİRSİNİZ 5 DAKİKA 

SONRA ALIRSINIZ PİDELER DAHA PARLAK OLUYOR.

  FIRINDAN ÇIKARTIKTAN SONRA PİDELERİN ÜSTLERİNİ BİR ÖRTÜYLE ÖRTÜN DAHA 

YUMUŞAK OLUR.SICAK OLARAK SERVİS YAPIN.

 

GÖRKEM DOĞAN'IN SUCUKLU FASULYESİ TARİFİ

 

 

2 ADET HAŞLANMIŞ KONSERVE KURU FASULYE 

200 GRAM KAŞAR PEYNİRİ

300 GRAM KIYMA

YARIM KANGAL SUCUK 

1 DEMET TAZE NANE 

1 ORTA BOY SOGAN 

400 GRAM DOĞRANMIŞ DOMATES

4-5 DAL TAZE KEKİK 

1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI 

2-3 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU

1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT 

1 ADET YUMURTA 

1 TATLI KAŞIĞI UN

İÇ DOLGU

HAŞLANMIŞ FASULYELERİ TEL SÜZGEÇTEN GEÇİREREK PÜRE YAPIN. KAŞARI VE TAZE NANEYİ 

EKLEYİN. TUZ VE KARABİBER İLE TATLANDIRIN.

SUCUKLU VE KIYMALI KÖFTE

SUCUKLARI ROBOTTAN GEÇİRİN, KIYMA, YUMURTA, GALETA UNU VE KARBONATI EKLEYİP 

YOĞURUN.

SALÇA SOS

SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIN. SOTELEDİKTEN SONRA SALÇALARI EKLEYİN. BİRAZ KAVURUN 

VE UNU EKLEYİN. DOĞRANMIŞ DOMATESLERİ EKLEYİN. KEKİKLERİ DE KOYDUKTAN SONRA 

10-15 DK KAYNATIN.

YAPILIŞI

FASULYELİ KARIŞIMI TOPLAR HALİNDE YUVARLAYIN. DIŞINI KIYMA İLE KAPLAYIN VE TAVADA 

RENGİ DEĞİŞENE KADAR ÜSTLERİNİ KIZARTIN. DOMATES SOS İLE BİRLİKTE ISIYA DAYANIKLI 

BİR KAP İÇİNDE 15-20 DK 200 DERECEDE FIRINLAYIN. 

İSTEĞE GÖRE DOMATES SOS VE FASULYELİ KARIŞIMI KARIŞTIRIP KÖFTELERİN ALTINA YATAK 

YAPABİLİRSİNİZ.

 

İHSAN ARI'NIN SEBZELİ SUCUKLU TART TARİFİ

 

 

 MALZEMELER

 2 ADET ORTA BOY DOMATES

 3 ADET BİBER

 20 DİLİM SUCUK (MİNİK DOĞRANMIŞ)

 YARIM DEMET MAYDANOZ

 YARIM DEMET DEREOTU

 2 ADET YUMURTA

 2 SU BARDAĞI UN

 YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

 200 GR BEYAZ PEYNİR

 1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

 MUSKAT RENDESİ

 KIRMIZI TOZ BİBER

SEBZELİ SUCUKLU TART YAPILIŞI

DOMATESLERİN KABUKLARI SOYULUR VE KÜP KÜP DOĞRANIR.

BİBER VE SUCUKLAR MİNİK OLACAK ŞEKİLDE DOĞRANIR.

DEREOTU VE MAYDANOZ AYIKLANIP İNCE İNCE KIYILIR.

DOĞRANAN MALZEMELER BİR KAP İÇERİSİNDE KARIŞTIRILIR.

ARDINDAN KAŞAR HARİÇ KALAN MALZEMELERİN TÜMÜ KARIŞTIRILIR.

HAZIRLANAN TART HARCI FIRIN TEPSİSİNE YAYDIRILIR.

ÜZERİNE KAŞAR RENDESİ MUSKAT VE KIRMIZI TOZ BİBERLER HARMANLANARAK 

SERPİŞTİRİLİR VE ÖNCEDEN ISITILAN 180° FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.

İLK SICAĞI ÇIKTIKTAN SONRA DİLİMLENEREK SERVİSE SUNULUR.

 

ALP MEHMET SIY'IN SUCUKLU KAŞARLI LEZZETLİ TOMBİŞLER TARİFİ 

 

 

1 SU BARDAĞI ILIK SU 

1 SU BARDAĞI ILIK SÜT 

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

75 GR YUMUŞAK TEREYAĞI

1 TATLI KAŞIĞI TUZ 

1 ÇAY KAŞIĞI MAHLEP

1 PAKET MAYA

1 YUMURTA AKI (SARISI ÜSTÜNE)

2 YEMEK KAŞIĞI SÜZME YOĞURT 

5 YA DA 6 SU BARDAĞI UN (DURUMA GÖRE KULLANILACAK UN) 

İÇ MALZEME 

250 GR DANA SUCUK 

250 GR TAZE KAŞAR PEYNİRİ

ÜSTÜ İÇİN 

SUSAM, ÇÖREK OTU, HAŞHAŞ 

4 ADET SİVRİ BİBER

1 ADET DOMATES

10 ADET ÇERİ DOMATES 

10 DAL MAYDANOZ 

İÇ MALZEME YAPILIŞI 

KAŞARLAR RENDELENIR 

SUCUKLAR KÜP KÜP DOĞRANIR

YAPILIŞI 

ILIK SÜT ŞEKER İLE BİRLEŞTİRİLİR İÇİNE MAYA KONUR VE KABARMASI BEKLENİR. 

UN, TUZ, MAHLEP GENİŞ BİR KABA ELENEREK EKLENİR. SIRASIYLA DİĞER MALZEMELER 

SIVI YAĞ, SÜZME YOĞURT, YUMURTA AKI, TEREYAĞI EKLENİR. KABARAN, MAYASI GELEN 

ŞEKERLİ SÜTLÜ MAYALI KARIŞIMI DA EKLEYEREK YOĞURMAYA BAŞLARIZ. HAMUR ELDEN 

AYRILIP KENARLARDAKİ UNLARI TOPLAYANA DEK SERT HAMUR ASLA OLMAMALI ELE 

YAPIŞAN BİR KIVAM OLMALI PÜRÜZSÜZ OLUNCA ÜSTÜNÜ NEMLİ BEZ YA DA STREÇ FİLM İLE 

KAPATIP EN AZ 15 -20 DAKİKA DİNLENDİRİRİZ. 

NOT: İŞİMİZ ÇOK ACİLSE 50 DERECE FIRINDA 10 DAKİKADA MAYALANDIRABİLİRİZ.

BİRLEŞİMİ

MAYALANAN HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE KOPARIP ÇAY TABAĞI GENİŞLİĞİNDE 

ELİMİZLE AÇARIZ. İÇİNE RENDE KAŞAR VE DOĞRANMIŞ SUCUKTAN KOYARIZ VE ALTINI 

YUVARLAYARAK KAPATIRIZ. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE KAPANAN TARAF ALTA GELECEK 

ŞEKİLDE ARALIKLARLA DİZERİZ. BİRAZ DA TEPSİ MAYASINDA BIRAKIP ÜSTÜNE YUMURTA 

ALP MEHMET SIY

SARISINI SÜRÜP 170 DERECE FIRINDA ÜSTÜ KIZARINCA ALIRIZ. YANINDA DOMATES 

SALATALIK VE BİBER İLE SERVİS YAPARIZ. AFİYET OLSUN.

 

OKAN KARADENİZ'İN SUCUKLU KAŞARLI PİZZA TARİFİ

 

 

500 GR UN

300 ML SU 

1 TUTAM TUZ

3 ADET YUMURTA

KASAP SUCUĞU

KAŞAR 

TAZE KEKİK

4 ADET DOMATES

ÇÖREK OTU

ANASON TOHUMU

TARHUN OTU

SUSAM

1 DEMET FESLEĞEN

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI (HAMUR İÇİN)

100 GR ZEYTİNYAĞI (SOSLAR İÇİN)

35 GR MAYA

MAYA, SU, TUZ VE 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINI PİZZA HAMURU HALİNE GETİRİP İNCE 

AÇIN, DİNLENDİRİN. ÜZERİNE DOMATES SOS VE ZEYTİNYAĞI İLE FESLEĞENİ ROBOTTA 

ÇEKEREK PESTO SOS YAPIN. RULO YAPTIKTAN SONRA ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜN. ANASON, 

ÇÖREK OTU VE SUSAM SERPİN. 200 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

 

TAHSİN KÜÇÜK'ÜN PONÇİK PİZZA TARİFİ

 

 

HAMUR İCİN MALZEMELER:

1 SU BARDAGİ SU

1,5 SU BARDAGİ İLİK SUT

1 CAY BARDAGİ SİVİ YAG

1 YUMURTA

21 GR YAS MAY

1 TATLİ KASİGİ TOZ SEKER

TUZ

ZEYTİNYAGİ SOS:

1 SU BARDAGİ ZEYTİNYAGİ

1 TATLİ KASİGİ KURU NANE

1 TATLİ KASİGİ KURU KEKİK

1 TATLİ KASİGİ KURU FESLEGEN

1 CAY KASİGİ PAPRİKA TOZU

1 CAY KASİGİ KARABİBER

150 GR PARMESAN PEYNİRİ 

1 SU BARDAGİ KURU DOMATES

1-2 TATLİ KASİGİ TOZ SARİMSAK

1 SU BARDAGİ SİYAH ZEYTİN

İÇ HARCİ:

2OO GR SUCUK 

300 GR KASAR

YAPİLİSİ:

ZEYTİNYAGİ SOSUN YAPİLİSİ: KURU DOMATES, SİYAH ZEYTİN VE KURU KEKİK HARİC KALAN 

BUTUN MALZEMELERİ GENİS BİR KAPTA KARİSTİRİP KENARA KOYUN.

HAMURUN YAPİLİSİ: 

ILİK SUT VE SUYUN İCİNE SEKERİ VE MAYAYİ KATİP GUZELCE ERİMESİNİ SAGLAYIN. DAHA 

SONRA ORTASİNİ ACTİGİNIZ UNUN İCİNE MAYALİ HARCİ VE KALAN DİGER MALZEMELERİ 

KOYUP KULAK MEMESİNDEN BİRAZCİK SERT OLACAK SEKİLDE GUZEL BİR HAMUR YOGURUN. 

YOGURDUGUNUZ HAMURU FİRİNDA HİZLİ BİR SEKİLDE MAYALANDİRIN. MAYALANAN 

HAMURUN İCİNE KURU DOMATESİ, SİYAH ZEYTİNİ VE KURU KEKİGİ KATİP TEKRAR YOGURUN 

VE DAHA SONRA MANDALİNA BUYUKLUGUNDE PARCALAR KOPARİP İCİNE BİR PARCA SUCUK 

VE KASAR PEYNİRİ KOYDUKTAN SONRA HAZİRLADİGİNIZ ZEYTİNYAGLİ SOSUN İCİNE TEK TEK 

ATİP BUTUN PARCALARİN SOSA BULASMASİNİ SAGLAYIN. DAHA SONRA YUVARLAK BİR KEK 

KALİBİNA PARCALARİ KOYUP İKİNCİ DEFA MAYALANMASİ İCİNE KENARA KOYUN. BURADA 

TEKRAR 30 DERECELİK FİRİNDA HİZLİ MAYALANDİRMA YAPABİLİRSİNİZ. MAYALANMA 

İSLEMİNDEN SONRA 200 DERECE ONCEDEN İSİTİLMİS FİRİNDA UZERİ KİZARANA KADAR 

PİSİRİN. CABUK MAYALANİP PİSMESİ İCİN KUCUK FİRİN KALİPLARİ KULLANMAYİ 

UNUTMAYIN.

 

ÜNAL TUTUCU'NUN SUCUK/KAŞARLI KÖY GÖZLEMELERİ TARİFİ

 

 

HAMUR MALZEMELERİ

1 KG UN (ALDIĞI KADAR)

1 ÇAY BARDAGI YOGURT

1 AD YUMURTA (HAMURUN İÇİNE)

½ SU BARDAGI SU

1 PAKET İNSANT MAYA

İÇ HARCI:

1 KANGAL ACILI SUCUK

½ KİLO TAZE KAŞAR

100 GR ESKİ KAŞAR

2 ADET YUMURTA (ÇIRPILIP, AÇILAN HAMURUN İÇİNE SÜRÜLECEK)

YUMURTA HARİÇ DİĞER MALZEMELER UFAK DOĞRANIR. HAMUR YOĞURULUP 

MAYALANMAYA BIRAKILIR VE İNCE AÇILIR. ÇIRPILMIŞ YUMURTA SÜRÜLÜP İÇ HARCI KONUR. 

FIRININ EN ALTINDA 250 DERECEDE KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. (YAPIŞMAZ TAVADA DA 

PİŞİREBİLİRSİNİZ) ÇIKTIKTAN SONRA ÜZERİNE TEREYAĞI SÜRÜLÜR.

Güncelleme: 01/06/2015 14:11:27
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.