VER FIRINA 5 Haziran Cuma Tarifler

VER FIRINA 5 Haziran Cuma Tarifler

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

PRATİK ŞÖBİYET TATLISI

MALZEMELER:

10 ADET BAKLAVALIK YUFKA

150 GR TEREYAĞI

1 SU BARAĞI SÜT

3 YEMEK KAŞIĞI İRMİK

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

ŞERBETİ İÇİN:

2,5 SU BARDAĞI SU

2 SU BARDAĞI ŞEKER

BİRKAÇ DAMLA LİMON SUYU

HAZIRLANIŞI:

SÜTÜ KAYNATIN VE VANİLYA İLE İRMİĞİ EKLEYEREK MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR 

İYİCE ÇIRPIN VE SOĞUTUN.

10 KAT BAKLAVA YUFKANIZI 5-6 PARÇAYA ENLEMESİNE KESİN. KARE OLACAK ŞEKİLDE 

BOYLAMASINA KESİN VE HER KARENİN ORTASINA SOĞUMUŞ İRMİKTEN KOYUN. ÜÇGEN 

OLACAK ŞEKİLDE KATLAYIN VE TEPSİYE DİZİN.

ERİTTİĞİNİZ TEREYAĞINI ÜZERİNE GEZDİRİN VE 210 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.  

ŞERBETİNİZİ HAZIRLAYIN. FIRINDAN ÇIKAN BAKLAVALARIN FAZLA YAĞINI SÜZÜN. ILIMIŞ 

ŞERBETİNİZİ YETERİ KADARINI FIRINDAN ÇIKAN BAKLAVALARIN ÜZERİNE GEZDİRİN VE BİRAZ 

SOĞUDUKTAN SONRA RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.

 

 

ALP MEHMET SIY

KÖFTELİ PEYNİRLİ SANDVİÇ

 MALZEMELER

 

 600 GR UN

 15 GR TUZ İKİ TATLI KAŞIĞI 

 7,5 GR TOZ ŞEKER (BİR TATLI KAŞIĞI)

 15 GR YAŞ MAYA

 50 ML ZEYTİNYAĞI (BİR KAHVE FİNCANI KADAR) 

 350 ML SU

YAPILIŞI 

1. UN, TUZ, ŞEKER, ZEYTİNYAĞI(YARISINI) VE MAYAYI MİKSERİN KARIŞTIRMA 

HAZNESİNE ALIN. MİKSERİ DÜŞÜK HIZDA ÇALIŞTIRIN VE MALZEMENİN HAFİFÇE 

KARIŞMASINI SAĞLAYIN.

2. ÜZERİNE ZEYTİNYAĞINI( KALANINI) VE SUYUN YARISINI İLAVE EDEREK MİKSERİ 

DÜŞÜK HIZDA ÇALIŞTIRMAYA DEVAM EDİN.

3. HAMUR TOPARLANMAYA BAŞLADIKÇA SUYU AZAR AZAR İLAVE EDİN.

4. MİKSERİ HAMUR MİKSERİN KABINDAN KURTULUP TOPARLANINCAYA KADAR 

HAMURU YÜKSEK HIZDA YOĞURUN.

5. TOPLANAN HAMURUNUZU HAFİFÇE YAĞLADIĞINIZ TEZGAHA ALIP HAFİFÇE 

YOĞURARAK TOPARLAYIN.

6. ÜZERİNE STREÇ FİLM KAPATARAK 20 DAKKİKA KADAR MAYALANMAYA BIRAKIN.

7. MAYALANAN HAMURU HAFİFÇE UNLADIĞINIZ TEZGAHA TERS ÇEVİRİN VE 

PARMAKLARINIZLA BASTIRARAK GAZINI ALIN.

8. MERDANE YARDIMIYLA 3 CM KALINLIĞINDA AÇIN VE KESKİN BİR BIÇAK YARDIMIYLA 

KARE KARE KESİN.

9. KESTİĞİNİZ KARE HAMURLARI HAFİFÇE UNLADIĞINIZ TEPSİYE ALIN VE 30 DAKİKA 

KADAR MAYALANMAYA BIRAKIN.

10. EKMEKLERİ FIRINA VERMEDEN ÖNCE ÜZERİNE UN SERPİN VE 290 DERECE ÖNCEDEN 

ISITILMIŞ FIRINDA 12 DAKİKA KADAR FIRINLAYIN

           

KÖFTE MALZEMELERİ 

300 GR DANA KIYMA 

6 DAL TAZE NANE 

6 DAL MAYDANOZ

3 DAL YEŞİL SOĞAN 

1 ADET KURU SOĞAN 

2 ADET KIRMIZI SOĞAN 

1 YEMEK KAŞIĞI KETÇAP

10 ADET KORNİŞON TURŞU

YARIM PAKET SOYA FİLİZİ  

KARABİBER, TUZ, KİMYON, KEKİK 

100 GR BRİE PEYNİRİ

1 SU BARDAĞI GALETA UNU 

 

KÖFTELİ SANDVİÇ TARİFİ

ALP MEHMET SIY

TAZE FESLEĞEN, KURU SOĞAN, TAZE SOĞANIN YEŞİL TARAFINI VE MAYDANOZU YIKADIKTAN 

SONRA İNCE OLARAK KIYIN. DOMATESİ RENDELEYİN. TÜM MALZEMEYİ BİR KAPTA 

KARIŞTIRIN. DANA KIYMASINI HAZIRLADIĞINIZ MALZEMELERLE HARÇ EDİN. GALETA UNUNU 

EKLEYİP KETÇAP, KARABİBER, TUZ, KİMYON VE TUZ İLE LEZZETLENDİRİN  KÖFTEYİ 

YOĞURDUKTAN SONRA SANDVİÇ EKMEĞİNİN İÇİNE  KOYMAK ÜZERE ŞEKİLLENDİRİP TAVADA 

VEYA GRİLDE KIZARTIN. SANDVİÇ EKMEKLERİN ARASINA KÖFTELERİ KOYUP, KÖFTENİN 

ÜZERİNE RENDELEDİĞİNİZ BRİE PEYNİRİNİ SERPİŞTİRİN. 

SOYA FİLİZ  YEŞİLLİK VE KORNİSON TURŞUYLA KIRMIZI SOĞAN İLEDE LEZZETLENDİREREK 

SERVİS EDERİZ...

 

 

İHSAN ARI

HAFİF YAZ SANDVİÇİ

TAM TAHILLI EKMEK MALZEMELERİ

 3 SU BARDAĞI BUĞDAY UNU

 1 SU BARDAĞI ÇAVDAR UNU

 YARIM SU BARDAĞI YULAF UNU

 YARIM SU BARDAĞI KEPEK

 1 PAKET İNSTANT MAYA

 4 ÇORBA KAŞIĞI AYÇEKİRDEĞİ

 4 ÇORBA KAŞIĞI KABAK ÇEKİRDEĞİ

 2 ÇORBA KAŞIĞI KETEN TOHUMU

 3 ÇORBA KAŞIĞI YULAF

 1 ÇORBA KAŞIĞI SUSAM

 2 SU BARDAĞI SU

TAM TAHILLI EKMEK TARİFİ

BUĞDAY UNU, ÇAVDAR UNU, YULAF UNU, KEPEK VE MAYAYI YOĞURMA KABINA ALIP 

KARIŞTIRIN. ÜZERİNE AYÇEKİRDEĞİ, KABAK ÇEKİRDEĞİ, KETEN TOHUMU, YULAF VE SUSAM 

EKLEYİN. AZAR AZAR SU İLAVE EDEREK YOĞURUN. GENİŞ BİR KABI YAĞLAYIN VE 

HAZIRLADIĞINIZ HAMURU BU KABA ALIP ÜZERİNİ STREÇ FİLMLE KAPATIN. HAMURU ODA 

SICAKLIĞINDA İKİ MİSLİ BÜYÜYENE KADAR MAYALANDIRIN. MAYALANDIKTAN SONRA UNLU 

ZEMİNDE YOĞURUP DİKDÖRTGEN ŞEKLİ VERİN. YAPIŞMAZ DİKDÖRTGEN BİR KABI YAĞLAYIN 

VE HAZIRLADIĞINIZ HAMURU İÇİNE YERLEŞTİRİN. ÜZERİNİ NEMLİ BİR BEZLE ÖRTÜP KALIBIN 

İÇİNDE 30 DAKİKA KADAR MAYALANDIRIN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECEYE AYARLI 

FIRINDA PİŞİRİN. BİR BIÇAK BATIRIP KONTROL EDİN BIÇAK TEMİZ ÇIKIYORSA PİŞMİŞ 

DEMEKTİR. SOĞUYAN EKMEĞİ DİLİMLEYEREK SERVİS EDİN. AFİYET OLSUN.

İÇ MALZEMELER

4 DİLİM SOMON FÜME 

2 ADET  KIRMIZI BİBER

RUS SALATASI MALZEMELER 

 5 ADET PATATES

 5 ADET YUMURTA BEYAZI

 5 ADET HAVUÇ

 300 GR TAVUK GÖĞÜSÜ

 4 ADET SALATALIK

 5 ADET KORNİŞON TURŞU

 300 GR BEZELYE

 MAYONEZ

 100 GR KAYMAK

 2 DEMET DEREOTU

 

 

GÖRKEM DOĞAN

BEĞENDİ SOSLU TAVUK SANDVİÇ

340 GR UN 

8 GR KURU MAYA 

180 ML SU 

20 GR ŞEKER 

5 GR TUZ  

30 GR YUMURTA 

40 GR TEREYAĞI 

ÜZERİ İÇİN İNCE İRMİK 

YAPILIŞI: MAYAYI AZ MİKTAR SU İLE ÇÖZDÜRÜN. UN, ŞEKER, TUZU HARMANLAYIP MAYAYI 

İLAVE EDİN VE YOĞURMAYA BAŞLAYIN. YUMURTA VE TEREYAĞINI EKLEYİP YOĞURMAYA 

DEVAM EDİN. SUYU AZAR AZAR İLAVE EDEREK YOĞURUN. ŞEKİL VERDİKTEN SONRA TEPSİYE 

İRMİK SERPİN. ÜZERİNE SANDVİÇ EKMEKLERİNİ YERLEŞTİRİN. FIRÇAYLA ÜZERLERİNE SU 

SÜRÜP KALAN İRMİKLERİ SERPİN MAYALANDIRDIKTAN SONRA 180 DERECEDE PİŞİRİN. 

BEĞENDİ SOS 

30 GRAM UN

30 GRAM TEREYAĞI 

300 ML SÜT

4 ADET PATLICAN 

MUSKAT CEVİZİ 1/4 ADET

1/4 SOĞAN 

1 ADET DEFNE YAPRAĞI 

1-2 ADET KARANFİL 

PATLICANLARI OCAKTA KÖZLEYİN. KABUKLARINI SOYUN VE DOĞRAYIN. UN VE TEREYAĞINI 

KAVURUN. SÜTÜ DEFNE YAPRAĞI, KARANFİL VE SOĞANLA ISITIN. KAVRULAN UNLU 

KARIŞIMA EKLEYİN. KIVAM ALDIKTAN SONRA PATLICANLARI VE MUSKATI DA EKLEYİN. KISIK 

ATEŞTE 10 DK DAHA PİŞİRİN.

TAVUK HAŞLAMA 

300 GRAM TAVUK GÖĞSÜ

2 ADET KEREVİZ SAPI

1 ADET SOGAN 

1-2 DİŞ SARIMSAK 

1 ADET HAVUÇ 

SÜSLEMEK İÇİN GÖBEK MARUL

KEREVİZ SAPI, SOĞAN, SARIMSAK VE HAVUCU GELİŞİGÜZEL DOĞRAYIN. TAVUK İLE BİRLİKTE 

SUYUN İÇİNE ALIN VE HAŞLAYIN.

SANDVİÇ EKMEĞİNE BEĞENDİ SOSU SÜRÜN VE TAVUKLARI ÜSTÜNE KAPATARAK KOYUN. EN 

ÜSTE MARUL YAPRAKLARINI EKLEYİN.

 

 

OKAN KARADENİZ

HAFİF YAZ SANDVİÇİ

HAMURU İÇİN;

1 ÇAY KAŞIĞI KURU MAYA

235 ML SU

2 KAŞIK ŞEKER

420 GR  UN

1,5 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

2 KAŞIK SÜT TOZU

10 GR TUZ

HAMUR İÇİN OLAN MALZEMELERİN HEPSİNİ BİRLİKTE KARIŞTIRIN VE GÜZEL BİR HAMUR ELDE 

EDİN ARDINDAN BU HAMURU 20 DAKİKA KADAR MAYALANDIRIN DİNLENSİN. HAMUR 

DİNLENDİKTEN SONRA UFAK YUVARLAK PARÇALAR ŞEKLİNDE YUVARLAYIN.BUNLARI AÇIP 

YARIM AY ŞEKLİNDE KATLAYIN.ARDINDAN BUHAR TENCERESİNDE 15 DAKİKA 

PİŞİRİN.TENCERESİNDEN ÇIKARDIKTAN SONRA 200 DERECE FIRINDA 10-15 DAKİKA KADAR 

DAHA PİŞİRİP ÇIKARTIN.

İÇ MALZEMELERİ;

FÜME SOMON 250 GR

SALATALIK 4 ADET

DEREOTU 1 BAğ

LABNE 1 PAKET

ROKA 1 BAG

KIVIRCIK 1 DEMET

MAYONEZ 150 GR 

KAPARİ 100 GR

SARIMSAK 2-3 DİŞ

LİMON 2 ADET

KİŞNİŞ

BİBERİYE

ARDINDAN SANDWİCHLERİN ARALARINI AÇIN SARIMSAK KAPARİ LİMON KABUGUNU 

HAVANDA DÖVÜN ARDINDAN MAYONEZLE KARIŞTIRIP İÇİNE İNCE KIYILMIŞ DEREOTU 

EKLEYİN VE BİR SOS ELDE EDİN.BU SOSU EKMEGİN TABANINA SÜRÜN ÜSTÜNE 

KIVIRCIK,SALATALIK SOMON LABNE ROKA YI YERLEŞTİRİP SANDWİCH İ KAPATIN.YANINDA 

İÇİNE KALAN SOSLA SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.

 

 

TAHSİN KÜÇÜK

YAZ SANDVİÇİ

EKMEK İCİN 

4 SU BARDAGİ UN

42 GR YAS MAYA 

2 SU BARDAĞI SÜT

1 SU BARDAGI SU

ZEYTİNYAĞI

ÜZERİ İÇİN

2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 YUMURTA SARISI

75 GRAM HAŞHAŞ

İÇ MALZEMELERİ

1 ADET PATLİCAN 

1 YEMEK KAŞIĞI LABNE PEYNİRİ

1 ÇAY KAŞIĞI PESTO

1 BAĞ ROKA 

1 BAĞ KIVIRCIK

2 ADET DOMATES 

1 ADET KIRMIZI SOĞAN

ET İÇİN

5 ADET TAVUK İNCİK (KEMİKSİZ VE DERİSİZ)

1 ADET SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI

2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

1 ÇAY KAŞIĞI FAJİTA BAHARATI

ZEYTİNYAĞI

TUZ

UNU YOĞURMA MAKİNESİNE KOYUN. SÜTÜ VE SUYU ILITIN. İÇERİSİNE MAYAYI VE 1 TATLI 

KAŞIĞI ŞEKER EKLEYİN VE MAYAYI ERİTİN. DAHA SONRA YOĞURMA MAKİNESİNE KOYUN VE 

MAKİNEYİ ÇALIŞTIRIP 8 - 10 DAKİKA YOĞURUN. SONRA MAYALANMASI İÇİN TEZGAHA 

KOYUN VE ÜZERİNE KASE KAPATIN 15 DAKİKA BEKLESİN. SONRA TEKRAR MAKİNEDE 5-6 

DAKİKA DAHA YOĞURUN VE ŞEKİLLENDİRİN. ÜZERİNE HARCI İYİCE ÇIRPIN VE SÜRÜN. 

HAŞHAŞ DÖKÜN VE 190 DERECEDE PİŞİRİN. TAVUKLARI İNCE İNCE RENDELEDİĞİNİZ SOĞAN 

VE SARIMSAĞIN İCİNE DİĞER BÜYÜN MALZEMELERİ KOYUN, ÇIRPIN VE 15 DK BEKLETİN. 

DAHA SONRA KIZGIN TAVADA PİŞİRİN. PATLICANLARI İNCE İNCE UZUN UZUN DİLİMLEYİN. 

KIZGIN YAĞDA İYİCE KIZARTIN. LOR PEYNİRİ VE PESTO SOSLA KARIŞTIRIN VE FIIRINDAN 

ÇIKAN EKMEĞİNİZİ DİNLENDİRİN. ORTASINI BÖLÜN ÖNCE SOSU SÜRÜN. ÜZERİNE KIVIRCIK, 

ROKA, KIZARMIŞ PATLICAN, DOMATES VE TAVUKLARI KOYARAK SERVİS EDİN, AFİYET OLSUN.

 

 

ÜNAL TUTUCU

TAVUK VE HELLİM PEYNİRLİ SANDVİÇ

MALZEMELER:

1 SU BARDAĞI ILIK SÜT

ÇEYREK  SU BARDAĞI SIVI YAĞI

10 GR YAŞ MAYA

1 YUMURTA (AKI İÇİNE SARISI ÜSTÜNE)

1  YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

½ TATLI KAŞIĞI TUZ

3  SU BARDAĞI UN

1 ÇAY BARDAGI SUSAM

İÇ MALZEMESİ

- 2 PARÇA TAVUK GÖGÜS ETİ

- 200 GR. HELLİM PEYNİRİ

- 2 ADET KIRMIZI SOĞAN

- 4 YAPRAK RENKLİ KIVIRCIK

- 1 DEMET ROKA

- 1 DEMET KUZU KULAĞI

- 1 YEMEK KAŞIĞI HARDAL

- 4 ADET SALATALIK TURŞUSU

- 2 ADET DOMATES

- 1 SU BARDAĞI MAYONEZ

- 1 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT

- 4 ADET YUMURTA

- 1 ADET LİMON

YAPILIŞI:

·                     BİR KASEDE SÜT ,MAYA VE ŞEKERİ ERİTİN. 

·                     DAHA SONRA YUMURTA AKINI, TUZU VE YAĞI İLAVE EDİN.

·                     UNU DA ÜZERİNE ELEDİKTEN SONRA KULAK MEMESİNE YAKIN SERTLİK DE 

OLACAK ŞEKİLDE HAMURU YOĞURUN. 3 BARDAK UNU KATTIKTAN SONRA İSTERSENİZ 

TEZGAHIN ÜSTÜNDE YARIM BARDAK UNU DA ALABİLDİĞİ KADAR YEDİRİP YOĞURA 

BİLİRSİNİZ.

·                     ÜZERİNİ SİTREÇLEDİĞİNİZ KASEDE İKİ KATI KABARANA KADAR BEKLETİN.

·                     İLK MAYASI GELEN HAMURDAN MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE KOPARIP 

ELİNİZLE YUVARLADIKTAN SONRA YAĞLADIĞINIZ TEPSİYE 2 CM. ARALIKLARLA DİZİN. 

ÜZERİNE SUSAM SERPELİM.

·                     HAMURLAR KABARDIĞINDA YUMURTA SARILIRINI ÇOK BASTIRMADAN SÜRÜP 

ÖNCEDEN 175 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERLERİ TAMAMEN KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZDA 5 DAKİKA DİNLENDİRİN

İÇ MALZEME YAPILIŞI

ÜNAL TUTUCU

DÖKÜM ÇİZGİLİ TAVADA İNCE KESİLMİŞ TAVUKLARI PİŞİRELİM.ÜZERİNE KEKİK AZDA KÖRİ 

HELLİM PEYNİRİNİDE AYNI ŞEKİLDE İZ YAPALIM

KIVIRCIK VE KUZU KULAGI VE ROKA INCE DOGRAYIP. MAYONEZ YOGURT AZ HARDAL İLE 

KARIŞTIRALIM.

SOGANLARI HALKA DODRAYIP SOTELİYELİM.

EN ALTA TAVUKLARI ROTAYA MAYONEZLI YEŞİLLİK HARCI, ÜZERİNE HELLİM PEYNİRİNİ 

DİZELİM. ÜZERİNE KIVIRCIK YAPRAK, ÜZERİNE SOGAN VE İNCE DOMATES

 

 

Güncelleme: 08/06/2015 11:00:22
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.