Milletimizin Başı Sağolsun
VER FIRINA 7 Mayıs Perşembe Tarifleri

VER FIRINA 7 Mayıs Perşembe Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: BAHAR KURABİYESİ

 

MALZEMELER:

250 GR UN

110 GR TEREYAĞI

100 GR PUDRA ŞEKERİ

1 YUMURTA 

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

1 YEMEK KAŞIĞI SÜT

YAPILIŞI:

UN VE TEREYAĞINI BLENDERDA ÇEKİN VE YOĞURMA KABINA ALIN.ŞEKER, YUMURTA, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI İLAVE EDİP İYİCE YOĞURUN VE HAMURU EŞİT 2 PARÇAYA BÖLÜN.HAMURUN 1 TANESİNE KAKAOYU VE SÜTÜ İLAVE EDİP İYİCE YOĞURUN. HAMURLARINIZI YAĞLI KAĞIT ARASINDA AÇIN VE ÇİÇEK KALIP İLE KESİN. TEPSİYE ALIN VE HAMURLARINIZIN İÇ YUVARLAKLARINI RESİMDEKİ GİBİ DEĞİŞTİRİN 180 DERECEDE PİŞİRİN VE SERVİS EDİN.

 

BERKER BAŞMANAV'IN MANTARLI ISPANAKLI SOMON TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

KİŞİ ADEDİNCE SOMON FİLETO VEYA DİLİM

250 GR KÜLTÜR MANTARI

3-4 AVUÇ DOLUSU KADAR YIKANMIŞ DOĞRANMIŞ ISPANAK

2 ADET

3-4 PARÇA KURUTULMUŞ DOMATES

YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

YARIM LİMON

TUZ

KARABİBER

2 DİŞ SARIMSAK (DÖVÜLMÜŞ, RENDELENMİŞ VEYA İNCE İNCE KIYILMIŞ)

 

HAZIRLANIŞI:

ISPANAKLARI, DOĞRANMIŞ MANTARLARI, KÜP ŞEKLİNDE DOĞRADIĞINIZ DOMATESLERİ VE 

KURUTULMUŞ DOMATESLERİ (DOĞRANMIŞ) VE GENİŞ BİR KABA KOYUN.

2 DİŞ SARIMSAĞI, ZEYTİNYAĞINI, LİMON SUYUNU, BİR TUTAM TUZ VE KARABİBERİ DE KABA 

EKLEYİP GÜZELCE KARIŞTIRIN.

FOLYO KAĞIT SERMİŞ OLDUĞUNUZ FIRIN KABINIZA SOMON FİLETO VEYA DİLİMLERİNİ 

YERLEŞTİRİN.

HAZIRLAMIŞ OLDUĞUNUZ MALZEMELERİ BALIKLARIN ÜZERİNE GÜZELCE YAYIN.

EN SON FOLYO KAĞIDI İLE MALZEMELERİN ÜSTÜNÜ KAPATIP KÜRDAN YARDIMIYLA 5-6 ADET 

DELİK AÇIN.

ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ FIRINDA 180 DERECEDE YAKLAŞIK 18-20 DK KADAR PİŞİRİN. ÇOK 

KURUTMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN.

SOS:

MALZEMELER

 3 YEMEK KAŞIĞI KREM PEYNİR

 3 YEMEK KAŞIĞI HARDAL

BU İKİSİNİ KARIŞTIRIN VE ZEYTİNYAĞI İLE AÇIN.

HAZIRLANIŞI

BİR TAVADA TEREYAĞI ERİTİLİR. KIYILMIŞ BADEM YAĞDA KAVRULUR. LİMON SUYU 

EKLENDİKTEN SONRA 2-3 DAKİKA KADAR DAHA KAVRULUR VE SON OLARAK OCAKTAN 

ALINARAK TUZ, KARABİBER VE MAYDANOZ İLAVE EDİLİR.

ÜÇ PEYNİRLİ KABAK KAYIĞI

2 KABAK

BEYAZ PEYNİR

KAŞAR PEYNİR

SARIMSAK

KIRMIZI PUL BİBER

DEREOTU

YAPILIŞI;

ÜÇ PEYNİRLİ KABAK KAYIĞI: PEYNİR ÇEŞİTLERİ İLE BESİN DEĞERİ YÜKSEK LEZZETLİ TARİFLER 

HAZIRLAYABİLİRSİNİZ. İKİ KABAĞI BOL SUYLA YIKAYIP KURULAYIN. ORTADAN İKİYE KESİP 

ÜZERLERİNE HAFİFÇE YAĞ SÜRÜN. FIRIN IZGARASINDA 10 DAKİKA PİŞİRİP KAŞIKLA İÇLERİNİ 

ÇIKARIN. KLASİK BEYAZ PEYNİR VE KAŞAR PEYNİRİNİ RENDELEYİN. RENDELENMİŞ SARIMSAĞI 

EKLEYİP HARMANLAYIN. HAZIRLADIĞINIZ MALZEMEYİ KABAKLARIN İÇİNE PAYLAŞTIRIN. 

SICAK FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİN. ÜZERİNE KIRMIZI PUL BİBER SERPİP, DEREOTU İLE 

SÜSLEYEREK SERVİS YAPIN.

ÜÇ PEYNİRLİ KABAK KAYIĞI ARTIK HAZIR, AFİYET OLSUN.

 

GÖRKEM DOĞAN'IN FIRINDA SOMON VE BROKOLİ SALATASI 

 

 

200 GRAM SOMON FİLETO

15 GRAM BAL 

15 GRAM HARDAL

1/2 LİMON SUYU

2-3 DAL AYIKLANMIŞ DEREOTU

100 GRAM BROKOLİ

1 DIŞ SARIMSAK 

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

1/6 LİMONUN SUYU

TUZ 

6 GR ÇAM FISTIĞI 

YAPILIŞI:

BAL, HARDAL, LİMON SUYU VE DEREOTUNU BİR KAPTA KARIŞTIRIN. SOMONU İÇİNE ALIP 10-

15 DAKİKA MARİNE EDİN. BİR TENCEREDE SU KAYNATIN. İÇİNE BİRAZ TUZ EKLEDİKTEN 

SONRA BROKOLİLERİ HAŞLAYIN VE ÇIKARIP SOĞUK SUYA ATIN. SARIMSAĞI DOĞRAYIN VE 

ZEYTİNYAĞINDA SOTELEYİN. İÇİNE BROKOLİLERİ ALIN 3-4 DAKİKA DAHA SOTELEYİN. 

SOMONU 200 DERECE FIRINDA 15 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.

PARMESAN SEPET:

TOZ PARMESANI TAVAYAYUVARLAK BİR ŞEKİLDE KOYUN. KISIK ATEŞTE RENGİ DEĞİŞENE 

KADAR KENARLARINDAN FORM VEREREK ERİTİN. BİR KASENİN TERS TARAFINA SERİP 

KURUMASINI BEKLEYİN.

 

İHSAN ARI'NIN FIRINDA KABAK TURTASI TARİFİ

 

 

4 ADET KABAK

3 DAL DEREOTU

1 ADET SOĞAN

2 ÇAY KAŞIĞI SIVIYAĞ

1 KAHVE FİNCANI SU

8 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT

1 ADET YUMURTA

1 ÇORBA KAŞIĞI LİMON RENDESİ (SADECE KABUĞU)

2 ADET NANE (YAPRAĞI)

YAPILIŞI

KABAKLARI TEMİZLEYİP HALKA HALKA DİLİMLEYİN. DEREOTUNU KIYIN. SOĞANI SOYUP 

İNCECİK DOĞRAYIN. SIVIYAĞI TEFLON TAVADA KIZDIRIP SOĞANI PEMBELEŞTİRİN. KABAĞI 

İLAVE EDİP HAFİF SOTELEYİN. 1 FİNCAN SU EKLEYİP KABAK YUMUŞAYINCAYA KADAR KAPAĞI 

KAPALI OLARAK PİŞİRİN.DEREOTU, TUZ VE KARABİBER SERPİN.

YOĞURT, YUMURTA VE RENDELENMİŞ LİMON KABUĞUNU BİR KASEDE ÇIRPIP KABAĞA İLAVE 

EDİN VE KARIŞTIRIN. YUVARLAK FIRIN KALIBINI YAĞLI KAĞITLA KAPLAYIN. HAZIRLADIĞINIZ 

KARIŞIMI BOŞALTIP YAYIN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECEYE AYARLI FIRINDA 20 DAKİKA 

PİŞİRİN. SOĞUYUNCA ÜZERİNİ NANE İLE SÜSLEYİN VE DİLİMLEYEREK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.

 

ALP MEHMET SIY'IN FIRINDA DİYET MÜCVER (1. DİYET YEMEĞİ) TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

1 ADET KABAK

1 ADET HAVUÇ

3 DAL TAZE SOĞAN 

3 ADET TATLI YEŞİL BİBER 

YARIM DEMET TAZE NANE 

300 GR TAVUK KIYMA 

2 YUMURTA (SADECE AKI KULLANILACAK)

YARIM PAKET KABARTMA TOZU

1 YEMEK KAŞIĞI UN 

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY BARDAĞI YAĞSIZ SÜT 

KARABİBER TUZ (YETERİNCE)

1 ÇAY BARDAĞI AYIKLANMIŞ ÇİĞ KABAK ÇEKİRDEĞİ İÇİ

YAPILIŞI 

KABAK VE HAVUÇ RENDELENİR. YEŞİL SOĞAN, SİVRİ TATLI BİBER KÜÇÜK DOĞRANIR. TAZE 

NANE İNCE KIYILIR.

TAVUK KIYMA DAHİL DİĞER TÜM MALZEMELER KARIŞTIRILIR. FIRIN KABI 1 YEMEK KAŞIĞI 

YAĞ İLE YAĞLANIP KARIŞIM FIRIN KABINA DÖKÜLÜR. ÜSTÜNE 1 ÇAY BARDAĞI AYIKLANMIŞ 

ÇİĞ KABAK ÇEKİRDEĞİ SERPİLİP 170 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.

  

FIRINDA PIRASALI DİYET KÖFTE  (2. DİYET YEMEĞİ)

 

MALZEMELER

300 GR YAĞSIZ DANA KIYMA

1 ADET BÜYÜK BOY PIRASA

1 YUMURTA (SADECE AKI KULLANILACAK)

2 DİŞ SARMISAK 

YARIM DEMET MAYDANOZ VE TAZE NANE

TUZ 

KARABİBER 

KİMYON 

TATLI KIRMIZI TOZ BİBER 

YAPILIŞI 

ÖNCE PIRASALAR İNCE VE YEMEKLİK SOĞAN GİBİ DOĞRANACAK 

MAYDANOZ TAZE NANE İNCECİK DOĞRANIP SARMISAK EZİLEREK EKLENECEK 

İÇİNE KIYMA VE BAHARATLARI EN SON YUMURTA AKINI EKLEYİP YOĞURACAĞIZ 

KÖFTELER E ŞEKİL VERİLİP ÖNCE KIZGIN TAVADA MÜHÜRLENECEK 

DAHA SONRA YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLEREK PİŞİRELECEK 

 

ALP MEHMET SIY

YEŞİLLİKLİ YUMURTA AKLI KREP (3. DİYET YEMEĞİ)

 

MALZEMELER 

6 DAL MAYDANOZ 

6 DAL DEREOTU

6 DAL TAZE NANE 

2 YUMURTA AKI 

TUZ 

KARABİBER 

1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

 

YAPILIŞI

YUMURTA AKLARI ÇIRPILIR

MAYDANOZ DEREOTU TAZE NANE İNCECİK KIYILIR 

TUZ VE KARABİBER İLAVE EDİLİR YETERINCE 

YUMURTA AKLARI İLE KARIŞTILIRIR 

FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT ÜSTÜNE ÇEMBER KALIP KONUR

HAZIRLANAN KARIŞIM ÇEMBER KALIBIN İÇİNE DÖKÜLEREK  

ISITILMIŞ FIRINDA BİR KAÇ DAKİKA PİŞİRİLİR ( ÇOK PİŞMEYECEK )

 

FIRINDA DİYET YEŞİL MERCİMEK SALATASI

MALZEMELER 

1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK 

4 DAL TAZE SOĞAN 

YARIM DEMET MAYDANOZ 

YARIM DEMET DEREOTU

YARIM DEMET TAZE NANE 

2 DİŞ SARMISAK 

BİRKAÇ DAMLA SIVI YAĞ

2 ADET KIRMIZI PANCAR 

TUZ VE ELMA SİRKESİ 

YAPILIŞI

YEŞİL MERCİMEK AZ HAŞLANIR SÜZÜLÜR KARA SUYU ÇIKARILIR SOĞUMAYA ALINIR

TAZE SOĞAN MAYDANOZ DEREOTU TAZE NANE İNCECİK KIYILIR 

SARMISAK EZİLİR 

KIRMIZI PANCAR RENDELENİR 

AZ TUZDA İLAVE EDİLİP HARMANLANIR 

İÇİNE AZ HAŞLANAN KARA MERCİMEKTE EKLENİR VE BİR KAÇ DAMLA SIVI YAĞ EKLENEREK 

ÖNCE FIRIN KAĞIDINA DAHA SONRA FOLYOYA SARILIR KENARLAR İYİCE KAPATILIR 

DÜŞÜK ISIDA FIRINA VERİLİR 

FIRINDAN ÇIKINCA ELMA SİRKESİ İLAVE EDİLİP SERVİSE HAZIRLANIR

 

OKAN KARADENİZ'İN FIRINDA KARNABAHAR TARİFİ

 

 

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 BAŞ KARNABAHAR

1½ BARDAK  YOĞURT

1 LİME

2 YEMEK KAŞIĞI TOZ PAPRİKA

1 ÇORBA KAŞIĞI KİMYON

1 ÇAY KAŞIK SARIMSAK TOZU

1 ÇAY KAŞIĞI KÖRİ TOZU

2 ÇAY KAŞIĞI KAŞIĞI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1,5 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT

KÖRİ

YAPILIŞI:

1.  200 C ° ISITILMIŞ FIRINA VE BİTKİSEL YAĞ İLE KÜÇÜK BİR FIRIN TEPSİSİNE YAĞLA. KENARA 

KOYUN.

2. YEŞİL YAPRAKLARI VE ODUNSU KÖKLERİ AYIKLAMAK İÇİN KARNABAHAR TABANINI KESİN.

3. AYRI BİR KAPTA; LİMON KABUĞU VE SUYU, PAPRİKA, KİMYON, SARIMSAK TOZU, KÖRİ 

TOZU, TUZ VE KARABİBER İLE YOĞURT BİRLEŞTİRİN.

4. KARNABAHAR YÜZEYİNE EŞİT ŞEKİLDE FIRÇA VEYA ELLERİNİZLE YEDİRİN. 

5. 30-40 DK KADAR PİŞİR.

6. PASTA DİLİMİ ŞEKLİNDE KESEREK SERVİS EDİN, 5 DAKİKA KARNABAHARIN SOĞUMASINI 

BEKLEYİN.

 

ÖZGE UYSALER'İN DİYET MENÜSÜ TARİFİ

 

 

2 ADET DERİLİ 2 PARMAK KALINLIĞINDA SOMON FİLETO

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ PAPRIİKA

1 KAŞIK SARIMSAK TOZU

1 YEMEK KAŞIĞI KİMYON

1 YEMEK KAŞIĞI KARABİBER

TARATOR İÇİN:

2 BARDAK EKMEK İÇİ

2 DİŞ SARIMSAK

1 BARDAK YOĞURT

1 KAŞIK SİRKE

EKMEK İÇİ VE SARIMSAK, YOĞURTLA KARIŞTIRILIR. 1 KAŞIK SİRKE EKLENİR.

1’ER ADET KIRMIZI, SARI, YEŞİL BIBER

4 YUMURTA

250 GRAM BROKOLİ

TAZE KAŞAR

YULAF MUFFİNLER İÇİN:

2 YUMURTA

100 GR UN

¼ BARDAK KANOLA YAĞI

1 BARDAK ESMER ŞEKER

½ BARDAK ELMA SUYU

1 ½ BARDAK SÜT

2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

1 TUTAM TUZ

1 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN

3 BARDAK YULAF

2 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 AVUÇ KURU KUŞBURNU

1 AVUÇ DAMLA ÇİKOLATA

1 AVUÇ YABAN MERSİNİ

1 AVUÇ YER FISTIĞI

SOMONLAR ZEYTİNYAĞI VE BAHARATLARLA MARİNE EDİLİR. YULAFLI MUFFİNLER 

İÇİN YUMURTA, ŞEKER, SIVI YAĞ VE SIVI MALZEMELER KARIŞTIRILIR. YULAF VE UN 

EKLENİR, KARIŞTIRILIR. KALIPLARA DÖKÜLÜR. 180 DERECEDE 20-25 DK PİŞİRİLİR. 

SOMONLAR KIZGIN TAVADA MÜHÜRLENİR. 180 DERECEDE 15 DK KADAR PİŞİRİLİR.

BİBERLER DİLİMLENİR İÇİNE YUMURTA KIRILIR.

 

ŞURA KARACA'NIN KAĞITTA SOMON KİNOA SALATASI TARİFİ

 

 

YARIM KİLO MANTAR 

2 ADET SOĞAN

5 CM KALINLIĞINDA 4 TANE TAKOZ SOMON

250 GR DENİZ TUZU KALIN

TAZE KEKİK - BİBERİYE

1 DEMET DEREOTU 

250 GR KİNOA 

1 DEMET ROKA

1 DEMET MAYDANOZ 

1 TANE NAR 

5 KURU KAYISI

10 TANE CEVİZ İÇİ

3 TANE LİMON 

1 KABAK 

1 HAVUÇ 

1 SARI BİBER 

1 KIRMIZI BİBER 

ZEYTİNYAĞI

TOP KARABİBER

5 ADET DEFNE YAPRAĞI 

YAPILIŞI:

TUZ, KEKİK, BİBERİYE VE DEFNE YAPRAĞIYLA ROBOTTA ÇEKİLİR. SOMONLARA BİR PARÇA 

EKLENİR. 1 DİŞ SARIMSAK VE ZEYTİNYAĞINDA MARİNE EDİLİR. YAĞLI KAĞIDIN TABANINA 

SOĞAN DİLİMLENİR, LİMON DİLİMLENİR, SOMON YERLEŞTİRİLİR. DEREOTU DA 

KOYULDUKTAN SONRA KAĞITLARA PORSİYON OLARAK PAY EDİLİR, KAPATILIR. 180 

DERECEDE 12-15 DK KADAR PİŞİRİLİR. SEBZELER İNCE İNCE DOĞRANIR, 1 KAŞIK 

ZEYTİNYAĞINDA KAVRULUR. ÜZERİNE TUZ, KARABİBER EKLENİR.

KİNOA 2’YE 1 ORANDA SUDA HAŞLANIR. NAR EKŞİSİ, YAĞ, TUZ EKLENİR. YEŞİLLİKLER 

DOĞRANIR. NAR TANELERİ, CEVİZ VE KAYISI EKLENİR.

Güncelleme: 12/05/2015 13:59:07
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.